Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Så klart oljebransjen har rett

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, February 20, 2018 20:21:30

I en ny undersøkelse fra Universitet i Bergen kommer det frem at nordmenn har større tro på fiskenæringen enn oljenæringen.
Oljenæringen er raskt ute med å påstå at nordmenn tar feil og at det er lenge til fisk er like viktig som olje.
“Hvis folk har mer tro på fisk enn olje, har vi ikke gjort jobben vår”, uttaler kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Ingen kan benekte at Tommy Hansen har rett i at oljen har gitt Norge en ekstrem velferd, men dette er bare hvis man velger å se bort fra kostnader som er knyttet opp mot oljebransjen og overser kostnaden som kommer som følger av vårt evige forbruk av fossile brensler. Ja, Tommy Hansen har helt rett i at oljen kommer til å bestå i mange år til. Alt oljenæringen trenger å gjøre er å holde olje hjulene i gang noen år til, så vil det heller ikke være noe fisk i havet eller noe oppdrett, da har Tommy Hansen fått 100% rett, oljenæringen vil være den eneste næringen i fremtiden hvis oljenæringen selv får bestemme.

Så la oljenæringen kjøre på, skal du se at hele dette spørsmålet med verdens fiskebestand løser seg selv, problematikken knyttet til hvalfangst vil løse seg, vi slipper triste bilder av sjøfugl som sulter ihjel.
Ja, kjære deg, hele det med et vern av Lofoten, Vesterålen og Senja vil om noen få 10 år være bortkastet, lar vi oljenæringen få sin vilje.
For som det gamle olje ordtaket sier: “Det er lite godt mat i sort gull, men til gjengjeld får du kreft”.

https://www.nrk.no/hordaland/oljenaeringa-meiner-nordmenn-tek-feil_-_-lenge-til-fisk-er-like-viktig-som-olje-1.13919914

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post682

Ikke la deg bli lurt

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 17, 2018 19:03:50

Dette er ikke et nytt problem eller et problem vi kommer til å få i fremtiden. Dette er et problem nå, som det var da Thor Heyerdahl adresserte problemet etter sin ferd med Ra 2. En reise han tok i 1970 fra Marokko til Vestindia, etter å ha gått i land i Vestindia kommenterte han at de hadde seilt i søppel hele veien. Så når jeg da leser om at dette plast avfallet vi etterlater oss kommer til å bli et problem i fremtiden lurer jeg på hva de mener, akkurat som det ikke er et enormt problem i dag, som det var i 1970.

Thor Heyerdahl var en miljøaktivist, samme var Odd Børretzen, uten at de nådde frem, så når Nettavisen velger å legge frem at det kommer til å bli et problem i fremtiden, kan jeg ikke annet enn å lure på hvor historieløs, kunnskapsløse journalistene over i Nettavisen er.

Vårt forbruk av plastikk kommer ikke til å bli et problem i fremtiden, det kommer til å forbli et problem i fremtiden for det er allerede et gigant problem. Ett av de største problemene vi står overfor i dag som vi gjorde da Thor Heyerdahl adresserte problemet i 1970, som Odd Børretzen belyste på 90-tallet og det har bare blitt verre. Og hvis du er av den oppfatning at det var en tilfeldighet at Odd Børretzen i en lang periode var i reklamen for panting, så la meg avklare dette med å sitere mann på sitt beste: “Evigvarende. Det er lenge det. Jeg skulle ønske det var meg”.

Ironien i det hele er at all plastikken som noen gang er produsert finnes den dag i dag og den kommer til å være her lenge etter menneskets bortgang. Vårt avfall er evigvarende, så lenge varer tingene, evigvarende, det er lenge det.


https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/sjokkbilder-fra-svalbard----dette-kan-bli--et-kjempeproblem-i-framtiden/3423415658.html


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post681

Jeg blir kvalm

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, February 16, 2018 23:18:41

14 februar 2018 lanserer Rema 1000 en reklame på Facebook, i reklamen er det en ung pike som selger blomster i sammenheng med alle hjerters dag. Hun er iført en hijab noe som skapte massiv hets på nett. Rema 1000 så seg til slutt “tvunget” til å fjerne kampanjen.

Det er greit å ikke være for presset rundt valentinsdagen, det er greit å ikke være for kjøpepresset denne dagen medfører. Det er til og med greit å være imot reklame på sosiale medier. Det er helt greit å ikke like Rema 1000. Men når jeg leser om at Rema 1000 må slette rasistiske kommentarer som følger av at de har en ung pike iført hijab som selger blomster blir jeg intet annet enn kvalm.

Kvalm er ikke et dekkende ord for hvor utrolig historie løs du er. Anlegg en liten bart under nesen så vi kan se hvem du er. For du er en rasist og intet mer. Din holding er feig og din kunnskap osser uvitenhet. Du er en uviten stigmatiserende rasist, uten kunnskap som kan svært lite om natur, historie, samfunn, politikk og økonomi.

Jeg er et 100% sikker på at piken i reklamefilmen er et bedre menneske enn deg som angriper henne med rasistiske holdninger basert på fremmedfrykt skapt av media. Kjære deg du er jo en uviten idiot du kan ikke noe om holdningen dine du proklamerer, som du heller ikke vet opphavet til. Det neste du kommer med er at du er redd for at jødene skal overta verden og “gjenskape” Zion.

Til deg som kom med rasistiske uttalelser mot piken i Rema 100 reklamen, du er som en tyggis under min sko, på sitt beste irriterende og intet mer.

Du kan kalle deg hva du vil, arier, nasjonalist, norsk, nordmann eller rene rasen for min del, så kan resten av oss få lov til og kalle oss mennesker, for det er det vi er. Din uvitende fjøsnisse. Nei, din FEIGE uvitende fjøsnisse.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zLl5RO/remas-valentinsdag-reklame-moett-med-hets-og-rasisme

Det er passende med en takk til VG.no som gjorde meg oppmerksom på saken.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post680

Med undring det hele blir gjentatt

Jens Stoltenberg’s brekingPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 14, 2018 18:06:46

Da er det klart, Norge klarer ikke å nå NATO’ ønskeliste og i VG møter vi en ikke fornøyd NATO’ generalsekretær Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg viser til sin ønskeliste til regjeringen, mer tilstedeværelse i luften, på sjøen og større bakkestyrke i Nord.
Ja, Jens Stoltenberg ønsker seg en fullverdig brigade i Nord, hele 3600 kampklare soldater fordelt på 4 bataljoner.

Stoltenberg legger videre ut at alle medlemslandene i NATO må binde seg til målet om å nå 2% av BNP og viser til at det allerede er 15 land som har forpliktet seg til dette innen 2024.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/xRm1KQ/nato-sjefens-oenskeliste-til-regjering-en-fullverdig-norsk-brigade

Så da er forretten servert, opprustningen har begynt og alt vi kan håpe på nå er at hovedretten blir en kald krig.
For dette som gjøres nå er ikke noe uprøvd og nytt, tvert imot, er det en vel utprøvd prosess som sist gang ble avsluttet med Berlinmurens fall og 2 år senere en enighet om nedrustning mellom øst og vest. En avtale som for lengst er glemt.

Så la oss ruste opp i Nord, la oss ruste opp til sjøs og ønske våre nye bombefly F35 velkomne. Ikke fordøm USA’ planer om opprusting av atom arsenalet sitt. Det er riktig og viktig at vi ruster opp for fult nå, før Russland eventuelt gjør det, for gud eller USA forby at vi skal prate med våre naboer i øst...

Natomann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post679
Next »