Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Norsk velferd, presentert av Equinor?

Mars 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, March 17, 2018 14:45:02

Så da skal statens oljeselskap Statoil bytte navn til Equinor. Prisantydning 250 millioner norske kroner.
250 millioner kroner er 250 årsverk.
250 millioner kroner er et år med trygd til 640 mennesker (regnet med en trygd på 390 000 kr)
Men ikke noe av dette betyr noe når det er snakk om en privatisering av Norges fellesskap, vår felles eie blir et privat aksjeselskap. Aksjene er allerede solgt og da er det vel naturlig at navnet nå forandres og båndene som knytter Statoil til staten forsvinner.
Til stående applaus blir de rike rikere og de fattige fattigere, for det var innvandringen i Norge som var problemet, ikke griske aksjeeiere i de store statlige selskapene som skal ha i pose og sekk av fellesskapet.

Equinor’ konsernsjef Eldar Sætre ber oss gi det nye navnet Equinor litt tid å modnes, men dette blir vanskelig når det aldri var noe folkeavstemning eller spørsmål om vi burde selge unna statens oljeselskap for at landets rike aksjonærer skal bli rike på bekostning av velferden. Tid til å modnes er beskjeden vi får når vi nå skal svelge en kamel med bismak av et tapt fellesskap.

https://www.dagbladet.no/nyheter/bruker-opp-mot-250-millioner-pa-hestenavn---helt-galimatias-a-bytte/69614628

Og med ett tenker jeg at dette er jo et selskap som er egnet til å drive med næring i lengst i nord, helt oppe ved iskanten av det som bør vernes, vi prater om Equipt for North, Equinor.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post694

Terrorister, nasjonalister, nazister, IS, NATO, AP, Listhaug og fremmedfrykt

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, March 15, 2018 19:53:38

Det er samme ulla uansett, jada så var det uvitenheten til Sylvi Listhaug som lyser igjennom og preger nyhetsbilde denne gangen. Listhaugs umålbare uvitenhet kunne ikke blitt mere tragisk og ironisk hadde det ikke vært for at jordens klokeste menneske døde denne uken.
Hennes kunnskapsløse utsagn er ikke annet enn irriterende og hennes uvitenhet er som vann i en teflonpanne, kunnskapen bare renner av.

I frykten for terroristene, denne strømmen med flyktninger som kun er ute etter å ta landet vårt som følger av at frie snille vesten har frigitt dem gjennom fredsbombing i deres respektive hjemland, er det med et viss humoristisk sinn vi kan lese om at Norges egne våpen utvikler (Kongsberg Gruppen) har inngått samarbeid med Qatar. Ja nå skal Norge ruste opp oljenasjonen Qatar, det holder ikke at vi selger militær-materiell for milliarder av kroner til Jemen.
Men her hjemme jubler vi over vår nye kontrakt, nå prater vi om norske arbeidsplasser, verdiskapning og ikke minst fredsarbeidet Norge bidrar med i midtøsten.

Kanskje Sylvi Listhaug skal holde munn, ta seg en bolle og bli hjemme i Fredrikstad, fremfor å komme med tåpelige falske uttalelser som skal plage en nasjon i alt for lang tid (her er et minutt med Listhaugs uttalelser for lang tid).

Verden består av løsbare utfordringer og hvis man som statsråd i verdens rikeste land ikke klare å se dette, bør den representerte finne seg et enklere arbeid, helst et som ikke innebærer noen form for ledelse.

Kort forklart til enkelte: Selge bomber eller bruke bomber mot en befolkning, folkeslag eller nasjon medfører problemer og nød som igjen medfører flyktninger. Når Norge bevisst velger å utvikle, selge og bruke bomber i andre land medfører dette at vi i retur får flyktninger.

Dette er en elementær: Årsak, effekt og resultat.

https://e24.no/boers-og-finans/kongsberg-gruppen/kongsberg-gruppen-inngaar-avtale-med-qatar-kan-vaere-verdt-15-milliarder/24283484

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post693

Du er hva du spiser

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 13, 2018 19:10:28

Forskere på Svalbard lar alarmen hylle når de nå har funnet rester av “kosmetikk” i leveren på torsken. Det dreier seg om stoffer som man finner i vanlig kosmetiske produkter som håndkremer og sminke.

Som NRK.no skriver skylles restene av smikeproduktene ut i havet når du dusjer og forsker Haldis Tjeldflaat Helle uttaler overfor NRK at man skal være bevisst på hva dagligdagse produkter inneholder og hvordan sertifisering som er på produktet.'
Ja, mange av de vanligste kosmetiske produktene som er i bruk er skadelig for mennesker også.
Noen produkter er kreftfremkallende, hormonforstyrrende og kan medføre nedsatt fruktbarhet, men ingenting av dette betyr noe i jakten på et “vakkert” utseende.

https://www.nrk.no/nordland/fant-rester-av-sminkefjerner-i-fisk-1.13953108

Det er ikke bare sertifiseringen på kosmetiske produkter du bør være oppmerksom på. Alt havner til slutt i havet, solkrem om sommeren, alt av oppvaskmidler, vindusviskervæsken på bilen din, veisalte som brukes om vinteren, veistøvet når det vaskes om våren eller det regner. Ja, det er overraskende hvor mange ting som blir skylt ut i havet når du tenker over det. Co2-avfall gjør havet surere. Atomavfall og utslipp fra atomkraftverk, skader alt liv. Spillvannet fra de fleste produksjoner havner til slutt opp i havet, det være seg utslipp fra Hydro’ anlegg i Brasil eller søtningsstoffer i brus, det blir til slutt skylt ut i havet.

Havet dekker 70% av klodens overflate, er en av våre viktigste kilder til liv, men det virker som vi er i hastverk med å ødelegge hele økosystemet havet er bygd opp av, overfiske, klimagassutslipp, kjemikalie angrep, plast og annet avfall. Alt for at noen ganske få mennesker skal bli rike.

Spis krill-piller, drikk lettbrus og smink deg som en klovn, det blir som knekkebrød produsenten Wasa sier: “Du er hva du spiser”...

Sprømann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post692

Norsk-miljøvennlig-olje sa dem.

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, March 11, 2018 12:27:45

Med fokus på siste skanse kan det se ut som vi er den tapende part, grunnlovens §112, loven som skal sikre miljø, helse og retten til en fremtid, står for fall. Greenpeace tapte første runde i søksmålet mot staten, et miljøsøksmål hvor Greenpeace mener staten bryter §112 når de delte ut nye oljeblokker i 23. konsesjonsrunde. Et tap som ikke kom overraskende, fotlenken som Statoil har blitt for den norske stat og regjering kan ikke synke i verdi for da står det norske velferdssamfunnet for fall. Med ett har ikke bare Greenpeace Statoil og staten mot seg, men alle som jobber i oljesektoren i Norge, alle som tror at eneste måte og skape velferd på er olje, alle som er tjener penger av det norske oljefondet (populært kalt pensjonsfondet) og en lang rekke til med klimaskeptikere, klimafornektere og listen er lang.

Så dagen det ble kjent at Greenpeace planla søksmål mot den norske stat bygd på grunnlovs §112 forandret retorikken seg, med et var fokus på hvor miljøvennlig Statoil er, hvor miljøvennlig norsk olje er i forhold til X. En retorikk som nå har blitt fakta, fakta basert på en løgn. Statoil har aldri vært miljøvennlig, Statoil satser på kjernevirksomheten sin og den er fossile brensler og deres kampanjer for å renvaske sitt navn og distansere seg fra alt vi ser som feil har de lyktes med. Ja, til og med omdøping av Statoils bensinstasjoner til Circle K er ikke en ubevisst handling eller lite gjennomtenkt, assosiasjonen til gjenbruk, resirkulering faller naturlig når man uttaler navnet Circle K.

Så Greenpeace tapte søksmålet mot staten og anken ble levert, så klart en anke ble levert, det er retten til en fremtid som står på spill og Greenpeace har loven på sin side, ja selve grunnlovens §112 kunne ikke vinne over oljen. Nei, ikke engang livet, økosystemet, kloden og fremtiden til våre barn kunne vinne over Statoil i et race om penger. Og anken blir avvist, for staten forlanger at Høyesterett avviser anken til Greenpeace.
Og tilbake står vi som den tapende part, meg, deg, vi og oss, alle beboere av den engang blå planet. Men du vet den største løgnen er at Norge, Statoil driver med miljøvennlig oljeproduksjon, det er mulig at Co2-utslippet fra et par oljeplattformer utenfor Norges kyst har gått litt ned som følger av en dyr og bortkastet elektrifisering av plattformen. Men det blir som å pisse i havet for å få det gult.

Så da er det betenkelig at vi i dag kan lese om Statoils milliardbud på oljefelt i Mexicogulfen.
339 millioner dollar og det er mye penger, penger Statoil skal tjene inn igjen gjennom økt oljeutvinning. Skal Statoil tjene inn 2.654 millioner kroner på kjernevirksomheten olje, har ikke den norske stat råd til å tape et klimasøksmål levert på grunnlovs §112, retten til en levbar fremtid på jorden.

Man trenger ikke støtte Greenpeace, eller søksmål basert på §112, du trenger ikke å tro på alle verdens forskere som sier samme ting når det kommer til klodens klima og Co2. Vel, du trenger ikke høre på verdens smarteste mann Stephen Hawking, paven eller organisasjonen NASA, FN’ klimapanel, alle verdens land minus USA i Paris-avtalen, for å forstå at det er feil å ødelegge verdens fineste matfat når det er så mye sult i verden. For det er dette den norske stat og Statoil gjør når de dumper ned store oljeplattformer midt i verdens største fiskebanker i Nordsjøen, det være seg, Nordland 6 eller Barentshavet.

https://www.nrk.no/finnmark/orsma-oljedraper-nok-til-a-forgifte-fisk-1.12547127

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post691
Next »