Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Faktisk-tull.no

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, August 23, 2017 15:08:38

Da er Faktisk.no (den politiske faktasjekk gruppen til Dagbladet, NRK og VG som skal undersøke om politikernes utsagn er faktabasert eller ikke) som nå er ute med faktasjekk av blogger Sophie Elises musikkvideo som harselerer med Frp.
I musikkvideoen til Sophie Elise parodierer hun blant annet partileder Siv Jensen og innvandringsminister Sylvi Listhaug.

Og heldigvis kan den seriøse gruppen Faktisk.no avkrefte den ene “påstanden” til Sophie, Frp har ikke fjernet barnebidraget til uføre. Faktisk.no har prøvd å få en dokumentasjon på uttalelsen til Sophie, uten at dette har kommet.

Det er bra at vi har en tjeneste i dette landet, sponset av landets nyhetsformidlere inkludert statskassen gjennom NRK som sørger for å undersøke viktige ting som musikkvideoen til en blogger. For er det noe man alltid skal ta som en god fakta kilde, så er det en musikkvideo som parodierer og harselerer med politikernes uttalelser.

https://www.dagbladet.no/kjendis/sophie-elises-frontalangrep-pa-frp-faktisk-helt-feil/68611823

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post604

Feil gruppe

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, August 20, 2017 15:13:12

Statoils prøveboring etter olje på lisens 895 i Barentshavet har midlertidig stanset som følger av at aktivister fra Greenpeace har ankret opp innenfor 500 meters sikkerhetssonen.
Politiet i Troms har bedt aktivistene fra Greenpeace om å forlate sikkerhetssonen og hvis de ikke gjør dette vil politiet med hjelp fra kystvakten fjerne dem.

Barentshavet er en svært viktig plass for en mengde dyr, ikke bare fugler, men flere matfisk som sei, sild og skreien. Håpet til Statoil på oppdrag fra den Norske stat er å finne store mengder med olje som skal utvinnes. Og på den måten ta liv av et av verdens største matfat, Barentshavet.

Det er bra politiet i Troms er involvert i saken, bare synd de skal fjerne feil gruppe fra Barentshavet.
Vi har nok olje, gass og kull til å nå en global oppvarming langt over det Paris avtalen har som mål, så legge nye oljelisenser i Barentshavet er ikke i tråd med hva en eneste forsker sier at vi må gjøre skal vi ha et levbart klima på planeten i slutten av dette århundret.

Verden trenger mat, det vet vi. Vi kan ikke leve av olje, gass og kull, det vet vi.

Støtt Greenpeace i deres kamp for vår felles fremtid.
https://secured.greenpeace.org/norway/no/supportus/gave/?utm_campaign=NO%20Greenpeace%20FR&utm_source=greenpeace.no&utm_medium=banner&utm_term=no_sidebar_general_ask#ddm

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post603

Og vått ble det

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, August 17, 2017 10:03:57

Da er det meldt om store nedbørsmengder over Norge som følger av den tropiske stormen “Gert” som ligger på østkysten av USA.
USA har varslet at årets orkansesong ligger an til å bli rekord kraftig.

Dette er dessverre å melde, global oppvarming, og verre vil det bli.
I Norge vil fremtiden bestå av et kaldere våtere klima, som følger av global oppvarming.

Tingen er at med økende temperaturer rundt ekvator vil det fordampe mer vann, dette vannet må falle ned et sted. Hetebølge og tørke i Europa, kaldt og vått i Norge.
Norske politikere og nyhetsformidler har uttalt at Norge er “klimavinnere” når det kommer til spørsmålet rundt global oppvarming og fremtiden. Det minne venner finnes ikke, klimavinnere.

Det er på tide å tenke nytt, se på alternativer til fossile brensler, skal vi unngå en temperaturøkning over +2 grader i henhold til Parisavtalen må over 80% av olje, gass og kull-ressursene verden har funnet bli liggende ubrukt i bakken.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/vaer-og-uvaer/tropisk-orkan-gir-boelge-av-regnvaer-over-norge/a/24119163/

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post602

Uten ansvar

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, August 15, 2017 13:00:22

En ny studie av kreft hos oljearbeidere publisert i tidsskriftene American Journal of Industrial Medicine og Occupational Medicine kommer med bekreftelsen, det er en klar sammenheng mellom råolje og kreft.
Denne gangen er det hudkreft på underarmer og hender som har vært i fokus og for en oljearbeider er det 7 ganger høyere risiko for denne typen kreft enn for øvrig befolkningen.

Vi vet fra før av at avgassene fra olje medfører økt risiko for en mengde krefttyper, deriblant virkestoffene i sigaretter Benzen som øker risikoen for munn, hals og lungekreft.

Men motsetning til tobakksindustrien holdes ikke oljebransjen ansvarlig for ødeleggelsene olje og gass medfører, om det være seg økt risiko for kreft, ødeleggelse av fiskefeltene i Nordsjøen eller global oppvarming.

Det er feil å kalle oljevirksomhet for velferd i det 2100 århundret når vi vet hvor mye elendighet dette medfører. Det er galt at vi ikke holder olje, gass og kullindustrien ansvarlig for forsøplingen denne industrien medfører. Og dette er noe å ta med seg når vi nå står ovenfor det høstens stortingsvalg.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajim.22741/abstract

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post601
Next »