Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Erna' 100 millioner kroners løgn

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 10, 2018 10:35:43

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) får skryt for å lyve under G7 møte. NRK har valgt overskriften “Solberg ba G7 om krafttak for verdenshavene”, Dagbladet på sin side tok kraftigere i med “Gir 100 millioner kroner, Slik håper Erna å få Trump til å åpne lommeboka”.

Ja, under G7 møte i Canada prater Erna Solberg stort om hvor viktig det er å satse på havet, spesielt for Norge som er en sjønasjon.
“Verdens voksende befolkning vil trenge mer mat, medisiner, energi og mineraler. Hvis det forvaltes klokt, har havet nøkkelen til å møte disse behovene” sa Solberg, og inviterte til en felles dugnad for fremtiden. Og legger til at Norge gir 100 millioner kroner til et fond i verdensbanken som skal forhindre marin forsøpling.

Erna Solberg taler med to tunger når hun prater om felles dugnad og fremtiden, under hennes ledelse har Norge blitt det landet i verden som investerer mest i offshore olje.
Siden 2013 har oljeselskapene som driver på norsk sokkel fått 80 milliarder kroner i skattelette av staten, et petroliumsskattesystem.
Gjennom en leterefusjonsordning får selskaper som leter etter olje på norsk sokkel dekket 78% av utgiftene. Noe som tilsvarer at den norske stat i perioden 2005-2015 har betalt 90 milliarder kroner til selskaper som har lett etter olje på norsk sokkel uten at de har funnet noe olje.

Og disse investeringene er i en industri som ødelegger langt mer for havet enn alt plast noen gang vil. 80 milliarder kroner siden 2013 og det er kun det Norge har investert i ødeleggelse av egen kystlinje. Men nå, ta det med ro folk, Erna Solberg setter 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfallet i havet.

Pinlig eller kanskje flaut er ordet jeg vil bruke om Solberg’ løgn.
Vi investerer ikke 100 millioner kroner i bevaring av havet, Erna Solberg investerer 100 millioner i et fond, så Norge kan bevare oljeaktiviteten sin uavbrutt.
Kommer noen nå å sier til Norge, Erna, Equinor (tidligere Statoil), Terje Søviknes, Eldar Sætre, Norges pensjonsfond (oljefond) eller noen andre som er involvert i norsk petroleumsindustri at vi ikke tar vare på havet, kan vi stolt vise til en investering på 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfall.

https://www.nrk.no/urix/solberg-ba-g7-om-krafttak-for-verdenshavene-1.14076517

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post733

Det var aldri snakk om noe annet enn penger.

Gal gal verdenPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, June 08, 2018 20:59:02

Miljøpartiet de grønne (MDG) er i dag ute med nytt forslag om å gjøre elektriske-fritidsbåter avgiftsfrie. For å fremme el-fritidsbåt som et førstevalg.
Noe som er helt bak mål, hvis man ser på miljøperspektivet i samtalen. Man burde øke avgiften på elektriske-fritidsbåter og øke avgiften på diesel- og bensin-fritidsbåter med det dobbelte når man tar miljøet i betraktning.

Men dessverre har aldri miljøet vært samtaleemne eller i fokus, derimot har kjøpekraften vært i fokus.
FN’ klimamålt, bevaring av klodens økosystem og fremtiden vil alltid komme i andre rekke når det kommer til spørsmålet om penger.
MDG’ forslag havner i en kategori, økt forbruk og forurensning. Ikke noe med klima og miljø å gjøre.

Vi prater om gjøre noe helt unyttig, forurensende og totalt ubrukelig enda mer forurensende på bekostning for alle andre enn en liten gruppe mennesker som kommer til å nyte godt av et tiltak som virker mot sin hensikt.

Jeg skulle ønske jeg kunne klappe og være begeistret for “miljø” tiltaket MDG kommer med her, men jeg gremmes og hisser meg opp over idiotismen vi er vitne til.

https://www.nrk.no/norge/mdg-vil-fjerne-avgift-pa-elbater-1.14072719
https://www.nrk.no/ho/kan-ga-mot-rekordar-for-bresmelting-1.14075879

Båtmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post732

Norge, "Europas sosialkontor".

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, June 06, 2018 20:36:47

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg, som leder Stortingets arbeids- og sosialkomite vil norsk “trygdeeksport” til livs.
Tallene fra fjorårets trygdeutbetalinger er klare og det gikk 7,1 milliarder trygdekroner til utlandet. Den største posten er alderspensjon og uføretrygd, 5,8 milliarder kroner til norske statsborgere.
Dagpenger og kontantstøtte utgjorde 163 millioner og her er det flest med utenlandsk statsborgerskap som mottok støtte.
Barnetrygd, foreldrepenger og kontantstøtte 353 millioner og sykepenger 439 millioner kr.
Norske statsborger bosatt i utlandet fikk 4,2 milliarder kr og personer med utenlandsk statsborgerskap bosatt i utlandet 2,9 milliarder kr.

Frp’ leder Siv Jensen uttalte under valgkampen 2017 at Norge ikke skal bli “Europas Sosialkontor”.

https://m.nettavisen.no/nyheter/innenriks/vil-ha-nye-tiltak-for-a-bremse-norsk-trygdeeksport/3423496523.html

Sinnsyke summer blir frarøvet nordmenn, vår velferd blir utradert rett foran vår nese, mens vi blir lurt og holdt for narr. Ja, her blir våre norske arv sendt til utlandet i enorme gigant summer til nye jagerfly (268 milliarder kr) og ubåter (30 milliarder kr), byggingen av oljerørledningen Dakota Access pipeline og Keystone XL uten at vi så mye som leer på en finger.
2,3 milliarder norske skattekroner gikk til en 50 meter lang tunnel til Stortinget (med takk til Olemic Thommessen).

Når gangsynet forsvinner og alt annet en årsak har skyld for situasjonen blir bagatellen oppblåst.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post731

Brudd på totalforbud

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 03, 2018 15:41:08

Ekstremværet som har ligget over Norge siden starten av mai har ført med seg et totalforbud mot all bruk av åpen ild. Noe det norske folk velger å overse. Griller du i skogen nå kan det i verste fall medføre en storbrann som tar liv. Og brannvesenet har daglig utrykninger for å slukke griller og bålbrenning, samtidig som de minner folk om totalforbudet mot all bruk av åpen ild i skog og mark. En utrykning med en brannbil i Oslo sentrum koster fra 5000 kroner, bra brannvesenet har et stramt budsjett, når man leser om alle disse ressursene de må bruke på ekstra utrykninger i varmen.
Tilbakemeldingen brannmannskapet får fra det glade grillfolket er at “de skulle bare” og “visste ikke at det var forbudt”.

Så er du et grillmenneske som “bare skal” sette fyr på skogen “fordi du ikke visste” at det er forbudt ved norsk lov å ta liv, må jeg gratulere deg for å trone på toppen som en kronidiot. En idiot som burde klage på egen skolegang, for det er helt tydelig at du ikke lærte å lese på skolen.
21 år for uaktsomt drap, håper grillpølsen er vært det.

https://www.aftenposten.no/osloby/i/l10a3e/Folk-fortsetter-a-tenne-bal-og-grille_-til-tross-for-skogbrannfaren

Grillmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post730
Next »