Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Norsk er best

Dagens beste, aprilPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, April 30, 2014 19:20:57

La oss starte med å ønske herr Dalai Lama velkommen til Norge.
Folkets meninger om besøket er vel som regjeringen sitt, delt mellom tre hovedgrupper: 1. Positiv til besøket av Dalai Lama.
2. Negativ til besøket av Dalai Lama.
3. Kunne ikke brydd meg mindre.

Siden det er markering fra gruppe 1 foran Stortinget, er dette dekket i dagens avis. NRK.no som har artikkelen. Hvilke viktige Norske personer er her, hva markerer de og hvordan.
Ja, de har til og med dekning av fredstreet til aktivistene. Et fredstre som herr Lama skal få under besøket.
Hyggelig det for herr Lama, fredstre og folk som ønsker ham velkommen.

Trine Skei Grande fra Venstre talte til de fremmøtte om hvordan de skulle ta ham imot og ønske Dalai Lama velkommen gjennom hovedinngangen på Stortinget.
Hyggelig det for herr Lama, slipper han å bli sneket inn bakdøren på tinget.

http://www.nrk.no/norge/stottemarkering-for-dalai-lama-1.11690829

Skal vi drite i de andre landene sier Trine Skei Grande under talen sin, dette er i sammenheng med 200-års feiringen av grunnloven i Norge og diskusjonen rundt å implementere menneskerettighetene i Grunnloven. Hun lurer på hvordan vi kan gi så mye til eget folk og drite i resten av verden.

Vi starter ut med å si oss helt enige med Trine Skei Grande fra Venstre. Hvordan kan Norge gi blanke i menneskerettigheter for andre når vi er så opptatt av det til oss selv. Dette er formuleringen hun skulle valgt. Vi forstår budskapet, men vi tar ikke Trine Skei Grande seriøst.

Når vi så ser gruppen som har samlet seg, er det et trist skue. Budskapet er godt ment, men faller mellom to stoler. Jeg vet ikke om gruppen har stilt seg opp foran en fane som har hengt der i et par uker allerede, eller trenger hjelp på banner-verkstedet. Ikke vet jeg, men det som er sikkert er at de kunne i det minste gjort et raskt søk på nett for å finne ut hvordan man skriver velkommen på engelsk eller kanskje nepalsk.

Norsk- Engelsk- Nepalsk

Velkommen- Welcome- स्वागत

Eller kanskje herr Lama kan det internasjonale språket norsk.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post168

Paradegate til bry

Dagens beste, aprilPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, April 29, 2014 19:40:00

Det er DittOslo.no som melder om motgangen i Bogstadveien. Det viser seg at fortauet med kantstener har blitt for høyt, som medfører at Oslo kommune må grave opp alt igjen for å senke fortau og kantstener. Oslo kommune håper å bli ferdig med arbeidet snarest.

Ombyggingen av Bogstadveien har vel mildt sagt vært et rotete prosjekt fra ende til annen. Prosjektet har lidd under dårlig styring, manglende fagarbeidere og en konkurs oppi alt sammen har vel ikke gjort saken bedre.

http://www.dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/fadesene-i-bogstadveien-har-ingen-ende-1.8396171

Ja, Guri Melby fra Miljø- og samferdsel etaten i Oslo, det kan se ut som dere lider av regjeringens bestemmelser om anbuds-lover på jobber og prosjekter.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post167

Brygge-is

Dagens beste, aprilPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, April 29, 2014 17:15:41

Sommeren står for dør og vi kan glede oss over Aker Brygges reklame for dette. Fordi som ikke har fått den med seg, er det bilde av en is som er gul og står opp ned så man får assosiasjoner til noe annet.
Dette liker ikke Helsedirektoratet som mener at reklamen er laget på en slik måte så vi skal tenke på øl. Som vi alle vet, har vi ikke lov til denne type reklame i Norge.

http://www.nettavisen.no/na24/--denne-reklamen-er-ulovlig/5469716.html

Som en mann som elsker gjennomført dusteri, vil jeg takke Helsedirektoratet for å gjøre folk fullt klar over situasjonen om at vi kan nyte en god kald halvliter på Aker Brygge i sommersolen.

Tusen takk.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post166

Bærekraftige sanksjoner

Dagens beste, aprilPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, April 27, 2014 10:25:18

En sanksjon er et tiltak mot noen vi mener har gjort feil. Vi har innført sanksjoner mot Russland i år, på grunnlag av en folkeavstemning vi ikke vet noe om på Krim halvøyen. Kina har sanksjoner mot Norge på grunnlag av en fredspris til en Kineser.
Om dette er bærekraftige sanksjoner gjenstår å se, om det er fornuftige sanksjoner gjenstår å se. Men en ting vet vi allerede nå, det har ikke en døyt å si i det lange løp, vesten kommer ikke til å være tjent med et Russland som er presset opp i et hjørne. Norge er ikke tjent med et Kina som ikke vil handle med oss. Verden består av sanksjoner som ikke er bærekraftige eller fornuftige.

Så i dagens VG kan vi lese om vår nye Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), som har vært i regnskogen i Indonesia for å undersøke avskogingen av regnskogen for å produsere palmeolje.

Sundtoft ser ikke noe grunn til å forby palmeolje. Sundtoft vil heller stille krav til en bærekraftig produksjon. For som Tine Sundtoft har kommet til etter å ha besøkt den største produsenten av palmeolje, bedriften Wilmar, er at det er bedre at vi handler palmeoljen enn at andre land gjør det.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/sundtoft-vil-ikke-forby-palmeolje/a/10130665/

Så det er sånn bærekraftig utvikling fungerer, vi handler all den produserte palmeoljen så ingen andre gjør det.
Vi lever i dårens tidsalder.
Alt vi nå har klart er å øke produksjonen og avskogingen av regnskogen.
Wilmer kommer til å øke produksjonen hvis vi handler palmeolje av de skjønner du Tine Sundtoft fra Høyre.

Så vi prater om bærekraftige sanksjoner, vi har sanksjoner mot land som vi ikke har noe med på et grunnlag som ikke angår oss og som ikke har noe med fremtiden til kloden å gjøre. Men å ha sanksjoner mot et selskap som ødelegger verden på det groveste, som vi kan bevise at gjør det, som produserer noe vi ikke trenger, klarer vi ikke å ha sanksjoner mot eller forby bruken av varen de produserer.
Jaggu meg om jeg ser den bærekraftige fornuften i dette Tine Sundtoft fra Høyre.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post165
Next »