Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Lokalkunnskap til bry

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 30, 2014 18:20:19

Det er NA24.no som melder om Statens bru-prosjekt over Breivikelva.
Byggeprosjektet har akkurat totalhavarert etter at det viser seg at det hverken er mulig å gjennomføre til en fornuftig pris eller på en fornuftig måte.
Dette er som NA24.no legger frem, ikke noe nytt for de lokalkjente, som opptil flere ganger har advart Statensvegvesen om grunnforholdene i Breivikelven, spesielt området der Statensvegvesen bestemte å anlegge en ny bru.

Undersøkelsene av grunnforholdene startet i 1982, da det ble bestemt å oppgradere den gamle bruen som går over Breivikelven. Det er blitt tatt prøver av grunnforholdene opptil flere ganger, men på tross av rapporter og advarsler om dårlige grunnforhold bestemte Statensvegvesen å bygge den nye bruen.
Det var beregnet 17 millioner kroner, men innen bruen ble påbegynt men ikke ferdig, hadde prosjektet kostet over 30 millioner kroner.
http://www.nettavisen.no/na24/vegvesenet-trosset-alle-advarsler---na-ma-det-bygges-ny-vei-til-350-millioner/8460821.html

Den nye holdningen «på tross av», har fått et farlig fotfeste i det Norske samfunnet.
Det kan virke som personene som får beskjeden bestemmer seg for å bevise at advarselen er sann, gjennom å trosse alle rapporter og eksperter.
Nå kan vi si at 30 millioner på en bru som aldri skulle vært bygg der den ble lagt er en bagatell. Men er det det, vi kan ane noen av de samme grunnforholdene i Breivikelven som vi kan under den nye «skryte» bydelen i Oslo, Bjørvika. Ikke bare grunnforholdene men holdningene og byggemåten er forbausende like på disse to prosjektene. Men summen og utfallet kan bli drastisk hvis vi får samme resultatet i Bjørvika som bruen over Breivikelven.

Vi bygger på tross av alle ekspert og advarsler. Vi vil, vi skal og ikke minst bevise at de har rett i advarslene de kom med.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post207

Mysteriet løst

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, June 25, 2014 20:47:08

Jeg har tatt helt feil med tanke på statsminister Erna Solbergs tilstedeværelse i Norske medier.
Erna Solberg ble akkurat utnevnt til Europas Twitter dronning.
Det er studien «Twiplomacy», som utføres av PR- og kommunikasjonsbyrået Burson og Masteller, som har analysert Twitter-kontoen til 644 statsoverhoder og utenriksministere i 161 land.
I Europa er det Erna Solberg som er mest aktiv på mediet Twitter. http://www.nrk.no/kultur/erna-solberg-pa-twitter-toppen-1.11798537

Her gikk jeg intetanene rundt og trodde Erna var mediesky. Så viser det seg at det er min skyld, for jeg følger henne ikke på Twitter.
Men i mitt forsvar, det er ingen som har sagt til meg at: Skal jeg vite noe om det politiske styret i dette landet må jeg følge politikerne på et internettmedium.
Trodde det var opp til nyhetene å dekke hva som skjedde politisk i Norge og verden.

Økseskaft.

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post205

Fornektelse til siste sekund

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, June 24, 2014 20:39:33

Det er Forskning.no som legger frem saken om Norske bønder. Det viser seg at Norske bønder ikke tror på globaloppvarming, men stoler heller på sin egen erfaring når det kommer til været.
http://www.forskning.no/artikler/2014/juni/395046
Dessverre er det nok mange som deler denne oppfatningen med bøndene når det kommer til miljøet med tanke på globaloppvarming.

Så det er med glede vi filmer store skypumper rett utenfor Arendal, Lillesand og Grimstad, tirsdag 24.06.14. Skypumper er ikke en uvanlig ting i Norge.
Men det som gjorde dette til et «nytt» fenomen var størrelse og at det var fire samtidig. Nå må ikke en skypumpe forveksles med en tornado eller orkan.
Prinsippene på alle disse tre typene er noe av det samme, men størrelse, kraft og sted man finner de er forskjellige.
Drivkraften bak en skypumpe er fuktig varm luft som stiger, det blåser i en retning nede ved vannet og i en annen retning høyere opp, noe som medfører at vi får en rotasjon på den fuktige varme luften som stiger. Det var kort forklart om prinsippet bak skypumper.

Dette er en viktig bagatell å bemerke seg, skypumpene utenfor Grimstad, for det sier noe om den globale tilstanden til været.
Vi har nådd et punkt hvor vi ser mer ekstremvær.
Vi ser plutselig mer ekstremvær i Norge, hittil har det vært milde vintre og flom. Så vi ønsker "de nye" skypumpene velkommen.

http://www.nrk.no/sorlandet/skypumper-over-arendal-1.11794854

Så det gleder meg når jeg hører Norske bønder avfeie klimaforandringene med at de stoler på egne erfaringer.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post204

Du vet det er mandag når

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 23, 2014 18:04:35

Du vet det er tøyse mandag når: Kjell Magne Bondevik Krf er ute i avisene og unnskylder for manglende støtte i 2001 til Carl I. Hagen FrP, noe Hagen svarer på med undring i svaret.
Du vet det er tøyse mandag når Norske rekefiskere ikke kan forstå hva WWF mener med at vi fisker opp alle rekene i Atlanterhavet.
Du vet det er tøyse mandag når finansminister Siv Jensen FrP vil legge om skatteetatene til en felles innkrevingssentral som staten skal drifte. Forslaget fremmes med bakgrunn i å spare kost og si opp 500 ansatte i kommunene Norge.
Du vet det er tøyse mandag når Norske politikere, AUF-politiker Marta Hofsøy, er ute i avisen og uttaler seg om forskjellsbehandling av damer og menn på nett med bakgrunn i annonser på Facebook. Hvordan de anbefaler damer å "bytte" kjønn på nett for å bli kvitt «diskriminerende» annonser rettet mot damer, spesielt på Facebook.

Som sagt du vet det er tøyse mandag når Nettavisen.no melder om den siste skjønnhetstrend hos kvinner. Som går ut på å tilpasse tærne, slik at man får «riktig» lengde på hver tå.
Ja du hørte riktig, det er blitt en ny trend å operere tærne kortere.
Gudene vet hvorfor. Og her trodde Norske kvinnelige politikere at Facebook-reklame var diskriminerende.
http://www.side2.no/helse/opererer-trne-kortere/8458430.html

Og dette er "nyhetsoppslag" de burde ta midtvinters når alle er litt vinter-deppa og trenger en god latter.

Økseskaft.

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post203
Next »