Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Harald Hårfagre Vikinge Konge

Dagens beste, septemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 29, 2014 19:32:01

I 2006 fjernet NRK enkelte ord fra Astrid Lindgren sin fortelling om Pippi Langstrømpe med frykt for at enkelte ord var støtende for noen.

Nå skal Astrid Lindgrens Pippi utgis på nytt av SVT, Sveriges Televisjon. Og i denne sammen heng har SVT bestemt seg for å fjerne samtlige ord som kan virke støtende for noen.

http://www.nrk.no/kultur/svenskene-fjerner-pippi-rasisme-1.11957512

Det er med glede vi kan se dette oppgjør med, som NRK har så fint i overskriften sin på NRK.no, at: "svenskene fjerner Pippi-rasisme".

Så neste gang du kaller en fra Island for Viking eller en Russer for kommunist, så ta deg tid og tenk deg om, kan dette være støtende for noen parter som muligens overhører hva du sier.

Harald Hårfagre Konge.


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post261

Når det er for dumt til å være sant

Dagens beste, septemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, September 28, 2014 18:46:12

Det er Osloby.no som gir oss denne helgens beste latter.
Det viser seg at etter et år med krangling har ikke Oslo kommune klart å bli enige med Oslo kommune om hvem som skal betale leien for trikk og T-bane vognene som Oslo kommune eier og drifter.
Saken, som er en internsak i Oslo kommune, har som nevnt pågått over et år uten at det har blitt klart hvem som skal betalte kommunen internt for bruk av vognsettene i kommunen. Oslo kommune har til og med leid inn advokater for å få løst saken med internfaktureringen.

http://www.osloby.no/nyheter/Har-kranglet-om-interne-regninger-i-over-ett-ar-7722069.html

En sak klarer vel ikke å bli enklere men mer uklar enn dette.

Så når det er for enkelt uklart til å være sant, er det bare en løsning på saken med intern-vogn-leie-rotet i Oslo kommune, en løsning som må gi resultater, innleie av noen eksterne konsulenter, som kan drøfte saken eksternt for å løse den internt i Oslo kommune.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post260

Regjering på private vinger

Dagens beste, septemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, September 24, 2014 20:12:19

Det er Nettavisen.no som kommer med dagens lille om utenriksminister Børge Brende (H) som har brukt 5,7 millioner på privatfly siden han ble utenriksminister i fjor høst.
Han har i årets første 9 måneder brukt 4,47 millioner kroner, noe som er nesten 1 million mer enn forgjengeren hans Espen Barth Eide (Ap)

http://www.nettavisen.no/nyheter/sa-mye-bruker-brende-pa-privatfly/8489961.html

Som en hovedregel skal det brukes rutefly så langt det er mulig, og privatfly skal være avklart med statsministerkontoret før man benytter seg av dette.
Det er synd artikkelen ikke sier noe om hvor mye som har gått med til rutefly eller hva som er majoriteten av reisemåtene.

Men for resten av oss er det bare vente i spenning på om den blåblå regjering med Erna Solberg ved spakene klarer å slå den rødgrønne når det kommer til bruk av privatfly.
For etter 8 år landet Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering på 83 millioner kroner brukt på privatfly.

Økseskaft

  • Comments(1)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post259

Kronprins-parkering

Dagens beste, septemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, September 23, 2014 21:10:17

Mandag besøkte kronprins Haakon Breivika videregående skole i Tromsø. Kronprinsen var på besøk under Dignity Day, som handler om respekt og verdighet mennesker imellom, skriver avisen Nordlys. Under besøket parkerte kronprins Haakon Luksus-Lexusen sin på handikapplassen foran hovedinngangen.
Mens kronprinsen var inne på skolen, var det ingen av hans personlige vakter eller politiet på stedet som oppdaget feil parkeringen.

http://www.nordlys.no/nyheter/article7598785.ece

Bilen var parkert på handikapplassen på Dignity Day. Heldigvis kom det ingen handikappete i bil denne dagen.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post258
Next »