Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

I fritt fall

Beste av desemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, December 30, 2014 20:45:37

Mens mange trodde oljeprisene hadde nådd bunnen og kom til å stabilisere seg rett før jul, kan vi i dagens aviser lese om nytt fall i oljeprisene.
Det er Opec-landene som fortsetter en overproduksjon og det kan se ut som fallet i oljeprisene vil fortsette, om vi ser vi på prognosene-tallene for oljeproduksjonen til Opec-landene.

Tirsdagens fall i oljepriser kommer til tross for en lav oljeproduksjon i Libya og brann i landets største oljelager.
Før NATOs bombing av landet i 2011 var produksjonen rundt 1,6 millioner fat om dagen, dagens produksjon ligger på 350.000 fat olje om dagen.

http://e24.no/energi/derfor-stopper-ikke-libya-uroen-oljeprisfallet/23364978

Så mens den norske regjering etterspør lavere bensinpriser til det norske folk og landets innbyggere frykter for egen økonomi og pensjonsfond.
Kan vi atter en gang undres over valget NATO under ledelse av Norge med Jens Stoltenberg i spissen gjorde den gangen vi gikk inn i Libya i 2011 for å avsette landets leder Muammar Gaddafi under påskuddet «For et fritt Libya». Siden vi nå kan lese om hvordan Libyas fred, økonomi og trygget for Libyas innbyggere er i fritt fall.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post303

Fra oljekroner til kull-lønn

Beste av desemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, December 29, 2014 14:05:44

Det er Frp som fremmer forslaget om støtte til firmaet Store Norske etter prisfall på kull. Store Norske står for kullproduksjonen på Svalbard og med dagens kull priser, ser ledelsen på muligheten for nedbemanning.

Øyvind Korsberg, Frps næringspolitiske talsmann uttaler til E24.no at: «Store Norske bør få fortsette med kullproduksjonen, som fortsatt vil være en del av verdens energibehov og for driften av Svalbard».

http://e24.no/jobb/frp-vil-gi-hjelp-til-kullprodusenten-store-norske/23364395

Noe som er en fantastisk dårlig ide, bruke norske oljekroner på enda mer forurensende kullproduksjon under unnskyldningen om vern av arbeidsplasser på Svalbard. Når et raskt søk på internett gir oss lønnen til administrerende direktør i 2013 som var på 1.983 millioner.

Store Norske lider av det samme som mange norske bedrifter lider av, et topptungt styre som tar ut for mye lønn og roper på støtte fra staten når de ser at egen lønnsvekst ikke kan fortsette.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post302

Salgslov?

Beste av desemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, December 27, 2014 14:52:39

Tekniskukeblad kan melde at det er foreningen Norsk Varme som fremmer forslag om å forby bruken av gamle vedovner.
Norsk Varme uttaler til bladet at det er utnyttelsesgraden i gamle vedovner som er for dårlig og med dette forurenser mer enn en moderne vedovn.
De mener at det er 2 millioner ovner i Norge som må byttes ut med bakgrunn i utnyttelsesgraden i veden. Norsk Varme uttaler videre at en gammel vedovn utnytter rundt 40% av energien i ved hvorpå en moderne vedovn utnytter ca 80% av energien i veden.

Norsk Varme mener at staten må ta kontroll her og komme med lover og tilskudd for å få opp tempoet på utskifting av gamle vedovner.

http://www.nettavisen.no/nyheter/bransjeforening-vil-ha-forbud-mot-gamle-ovner/8524142.html

Om ovnen er ny eller gammel hjelper lite hvis man fyrer feil, utnyttelsesgraden til ved/treverk ligger i hvordan den brennes og ikke om den brennes i ny eller gammel vedovn.

Var det noen som nevnte markedsandel og mer salg?

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post301

Seksuelt vann?

Beste av desemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, December 23, 2014 20:56:46

Nå er det Oslo kommune ved Vann- og avløpsetaten som er ute i hardt vær etter deres siste kampanje for et fornuftig vannforbruk i hovedstaden.

Kampanjen plakatene består av en bar-våt-rygge til en kvinne som kikker seg over skulderen, med skriften «En vanlig dusj bruker 16 liter vann i minuttet. Tenk hvor mye vann du sparer ved å stå fem minutter kortere i dusjen! Sløs ikke med vannet – nyt det».

Noe som da har blitt tatt negativt, nei, her er det ikke oppfordringen til vannbesparelse. Men det at det er en rygg til en "naken kvinne". For dette er som flere som mener at dette fokuserer på kvinner seksualitet og ikke vannbesparelse.

Vel, siden vi ikke kan se noe galt i denne reklamekampanjen fra Vann- og avløpsetaten i Oslo. Så får du den her, siden kampanjen er allerede avsluttet og plakatene er tatt ned.

http://www.osloby.no/nyheter/Oslo-kommune-kritiseres-for-bruk-av-naken-kvinne-i-vannkampanje-7835826.html

En kan bare undres om det hadde blitt like stor oppmerksomhet og klager om seksuell utnyttelse rundt kampanjen om det hadde stått en hårete gammel "naken" manne rygg der.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post300
Next »