Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Omsider tar Norge ansvar og viser vei.

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 05, 2018 15:54:39

Og på høy tid var det, at noen tok grep og sa at nok er nok. Dette tulle miljøorganisasjonene har kommet med i alt for lang tid må en ende ta og i går ble det klart, Greenpeace sammen med Natur og Ungdom (Nu) tapte rettssaken mot staten Norge. Greenpeace og Nu gikk til sak mot staten på grunn av den planlagte oljeaktiviten i Barnetshavet. Greenpeace og Nu brukte grunnlovs paragraf 112 som grunnlag i søksmålet. §112 skal sikre et levbart miljø på planeten jorden for oss og kommende generasjoner, kort forklart.
Men heldigvis tok noen til fornuft og ga medhold i at staten Norge ikke bryter denne paragrafen når de nå vil pumpe opp mer olje.
Greenpeace og Nu ble ilagt å betale saksomkostningene som kom på 580 000 kroner og som Nettavisen så herlig skrev: “Miljøorganisasjon må punge ut til staten”. Og hvem kan ikke være enige i Nettavisens overskrift?
Alt for lenge har disse menneskene, disse miljøbevisste folkene hvert ute etter å redde miljøet vi lever av, kloden vi lever på. Nei, mye bedre at noen yderst få blir styrtrike på olje og eneste kostnaden er vår felles fremtid. For helt ærlig hvem av oss (vanlig skatebetalere) vil ikke at Helge Lund, Eldar Sætre, Kjell Inge Røkke og en håndfull andre mennesker skal bli enda rikere?

Vi øyner nå mulighetene for å få åpnet Nordland 6 for oljevirksomhet, og etter det, hvem vet kanskje Senja eller Vesterålen og resten av Lofoten. For hvem trenger fisk når vi har olje? Det er ikke som 3 milliarder mennesker på denne kloden spiser fisk hver dag. Og for den saks skyld, hva vet vel alle verdens forskere som i over 50 år har advart oss mot konsekvensene av vårt blinde forbruk av fossile brensler som det ikke fantes en dag i morgen.

Så heldigvis, ble det tatt grep, Norge viser vei i en ny oljealder, det sorte “gullet” er nå innen rekkevidde. Her prater vi uante muligheter av død, stormer, havstigning, hungersnød, mennesker på flukt og om noen ganske få år kan vi prate om hvorfor vi tillot det. Ja mulighetene er ganske få. Det er ikke bare tragisk at staten vant, det er en tragedie.
En tragedie som vi først ser omfanget av om 13 år. Du kan tro det eller ei, men det er tidsperspektivet vi har igjen med et velfungerende verdenshav skal vi tro en hver forskningsrapport som kommer om havets tilstand,, siden vi nekter å hører på advarslene om hva vårt egoistiske forbruk vil medføre. Mennesket har aldri løst et problem, vi har bare funnet nye ting, nye ressurser å utnytte, men dette er den ene ting vi begynner å gå tomme for på denne planeten, nye ressurser.
Så det er med glede vi kan lese om at verdens rikeste land Norge viser vei i det som kan bli en lang rekke med avviste søksmål, søksmål som er basert på å redde verden. Ja, den 4. januar 2018 klarte vi (Norge) den store bragden med å innta førsteplassen på idiot-listen over dårlige avgjørelser som er tatt med tanke på vår felles fremtid.

Jeg gremmes. Nei, jeg skammer meg i dag over at jeg kaller meg selv norsk.

https://www.nrk.no/norge/miljoorganisasjoner-tapte-mot-staten-etter-klimasoksmal-1.13850965

Svenskemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post662

Tror ikke noe på det

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, November 04, 2017 18:22:05

SSB er i hardt vær, som følger av omlegging og folk frykter hva dette vil ha å si for statistikken vi fører over kostnaden rundt innvandring. Nynazister er i gatene våre. Det høyreekstreme miljøet er på fremvekst i hele vesten. Det hagler med artikler om hvor mye innvandring, asylsøkere og folk på flukt koster. Norges innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vil bygge “supper” mottak, som kan huse alle som kommer til Norge under samme tak, som tiltak for å få ned kostnaden.

Jeg tror ikke på noe av det, det er humbug. Et spill for galleriet.
Vi kan godt sitte her på vår høye hest, se ned på alle andre og fnyse. Sannheten er at Norge drives av innvandring, alt fra bygg til eldreomsorgen vår er avhengig av billig arbeidskraft hentet fra andre land. Men nå prater jeg for døve ører for jeg vet like godt som deg at alle som kommer til Norge er Islamske terrorister sendt fra den Islamske stat, skal bare få fra den norske stat alt de kan ta. Tull er mitt svar på det. Da må vi se på aktørene som tjener penger på asylsøkere og terrorister, det er Ikea, Røde Kors og den Norsk stat, sammen med Kongsberg gruppen og Statoil og en hel haug med andre internasjonale aktører på markedet.
For 15 år siden hadde du ikke engang hørt om Libya, Syria og Irak var fortsatt bare et svakt minne fra første krigen mot Saddam. Det var like lite problem som flyktningen over Middelhavet for 15 år siden. Så hva skjedde? Hvem skulle vi ta? Hva var agendaen dagen vi tillot FN å gå inn i Libya, dagen vi støttet den USA ledede koalisjonen i Irak?
Vårt beste tiltak mot ISIS som en terrororganisasjon er den ene tingen som medfører mer hat mot oss, sanksjoner og militære-aksjoner i et land vi ikke er i krig med. Vårt beste våpen mot terror er den tingen som gir best grobunn for terror, hat mot vesten som en militærmakt. Det er alltid lett å bombe et annet land, det som er dyrt og vanskelig er å bygge det opp så det blir levelig. Men nå tar jeg meg vann over hodet, for hva er vel frigjøringen av det libyske folket uten Statoil som en operatør av oljefeltene i Libya? Skulle bare mangle at fredsnasjonen Norge fikk en del av olje-kaken i Libya etter at vi satt befolkningen fri fra en diktator. Eller tar jeg feil? Det som bor i Libya er enten terrorister eller late ubrukelig folk som trenger sterke restriksjoner for å få noe gjort. Og da er det jo urimelig av det libyske folk og søke asyl i Norge etter at vi har vært så snille og innført denne etterlengtet friheten i landet.

I verdens rikeste land, Norge, diskuterer vi hva en asylsøker koster i kroner og ører uten at vi berører lovgivningen rundt eller fortjenesten den Norske stat har på personen som søker asyl. I Norge har vi artikler om hvor mange som kommer over Middelhavet og hva dette koster uten at vi har en eneste artikkel om hva statens oljeselskap tjener i Libya som følger av et statskupp som det egentlig var, hele vår innblanding i Libya ledet av FN og USA. Ironien er at Libyas leder Muammar al-Gaddafi, advarte om akkurat den tingen vi har problemer med i dag.
Så jeg tror ikke noe på det, alle artiklene i avisen om kostnaden rundt asylsøkere og at vi må bygge super mottak for å huse asylsøkerne som kommer til Norge. Jeg tror ikke det bare er terrorister som kommer hit. Det er noe i diskusjonen som ikke stemmer, det er noe i nyhetsbildet som ikke stemmer. Det er en kostnad rundt Norges krigføring helt klart, men det er ikke de 1000 flyktningene som kommer som er problemet.

Kritiskmann & Økseskaft

https://www.nrk.no/norge/siv-jensen-kaller-ssb-sjefen-inn-pa-teppet-1.13751667  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post637

Mye vil ha mer

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, September 20, 2017 20:23:47

1000 milliarder dollar, er det det norske oljefondet var verdt kl. 02.01 natt til tirsdag.
Det er 7811 milliarder norske kroner, som er investert i bedrifter som Samsung, eiendommer i London, Paris og New York, oljerørledningen Dakota Access og oljelisenser i Mexicogulfen.
Verden står overfor mange utfordringer, selv om det ikke virker sånn når vi blar oss gjennom dagens aviser. Vi har tettpakkete aviser med “sportsnyheter”, mobbing i skolen som hovedoppslag, tett fulgt av dommen mot tidligere politibetjent Erik Jensen og min favoritt oljeaktivitet på norsk sokkel.

Denne sesongen fjerde orkan skylder nå innover Mexicogulfen med løfte om enorme ødeleggelser. Vg.no er som resten av landets aviser i dag, med annonser og artikler om spennende reisemål til en billig penge, denne gangen er det reklame fra Apollo “Opplev eventyrlig Dubai” på Vg, plassert rett under reklamen for “din” nye SUV fra Volvo.

“Maria” heter orkanen som nå skyller inn over Puerto Rico, med en vindstyrke på 250 km/h.
Jeg vet jo at det ikke er fred i Syria, men hvordan det går med den pågående tørken i Midtøsten er jeg litt usikker på.
Begge disse områdene er nå sterkt berørt av global oppvarming, på hver sin side av effekten. Vi vet jo at norske aviser ikke liker å skrive om dette, global oppvarming og årsaken til den, det var noe Norge ble ferdig med i 2016 da vi underskrev Parisavtalen.
Nå tror jeg ikke verken beboerne på Puerto Rico eller i Syria er enig med oss der.

Hvordan vi, Norge, fortsatt kan i det 21-århundret med all kunnskapen vi har fortsatt vurdere åpningen av nye oljefelt på verdens største fiskebanker er meg uforståelig. Oljefondet, populært kalt pensjonsfondet, er på 1000 milliarder dollar og investert i olje i Amerika, Mexicogulfen, oljesand i Canada og en rekke firmaer som er involvert i avskoging av regnskogen i Amazonas, Indonesia og Kongo beskyttet under “forvaltningsplaner”

Det er for meg uforståelig denne forvaltningsplanen vi har her hjemme i Verdens Rikeste Land, en forvaltningsplan som går på skremselen om velferden som må bevares koste hva det koste vil, om det så er resten av verden og vår felles fremtid.

http://e24.no/boers-og-finans/oljefondet/oljefondet-passerer-1-000-milliarder-dollar/24144470

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post619

Da var vi der igjen og igjen og igjen…

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, June 27, 2017 19:47:53

Da var det ny runde med misfornøyde flypassasjerer, denne gangen er det ikke overraskende men som vanlig Norwegian’ flypassasjerer som er misfornøyde med, igjen, alt. Denne gangen startet det med kansellerte fly som følger av lav bemanningsgrad i Norwegian.

De fleste norske nyhetskanaler har dekket saken med lange spalter om hvor dårlig passasjerene til Norwegian føler seg behandlet.
Og NRK er intet unntak, selv har de vært i kontakt med Einar Sørnesen luftfartsrådgiver. Det virker som Einar er i harnisk overfor hvordan Norwegian’ kansellerte flyavganger som følger av manglende bemanning for å gjennomføre flyreisen på en trygg måte.
Einar mener at Luftfarttilsynet må komme på bane og se på om Norwegian, kan fortsette driften med tanke på hvor ofte og grunnen til kansellerte avganger.

https://www.nrk.no/ytring/luftfartsradgiver-mener-norwegian-presser-marginene-til-det-ytterste-1.13578395

Og igjen og igjen og igjen skal vi klage over lavpris flyselskapet Norwegian.
De, Norwegian, gjør en fantastisk jobb.
Det at kunden ikke har råd til å betale anstendig for noe så forurensende og ødeleggende for hele kloden og alle dens innbyggere er den eneste saken som burde skrives om.
På den ene siden, sitter forbrukeren av tjenesten som ikke vil betale og som ikke vil at leverandør skal benytte seg av billig arbeidskraft eller noen andre billige hjelpemidler. Kunden, i dette tilfellet flypassasjeren, vil nemlig slippe å betale Norwegian penger for flyreisen, men kunden skal likevel har 1st klasse.
På den andre siden av bordet sitter ledelsen i Norwegian, som ikke får skrudd opp prisene, som ikke får leie inn arbeidskraft, som motarbeides på alle hold, alt fra Norges befolkning (som elsker å fly Norwegian) til USA’ luftfartstilsyn.
Når man ser det sånn er det helt naturlig at det blir problemer for Norwegian, og helt urimelig.
Men når det er nevnt, for oss som fortsatt har Parisavtalen i forntallappen og tanken på hva den sier at vi må, kombinert med viten om at forbrukeren i Verdens Rikeste Lands krever å få alt “gratis” fordi man fortjener det, er det vel bare et dekkende ord på denne holdningen: Kvalmende.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post581
Next »