Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Terrorister, nasjonalister, nazister, IS, NATO, AP, Listhaug og fremmedfrykt

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, March 15, 2018 19:53:38

Det er samme ulla uansett, jada så var det uvitenheten til Sylvi Listhaug som lyser igjennom og preger nyhetsbilde denne gangen. Listhaugs umålbare uvitenhet kunne ikke blitt mere tragisk og ironisk hadde det ikke vært for at jordens klokeste menneske døde denne uken.
Hennes kunnskapsløse utsagn er ikke annet enn irriterende og hennes uvitenhet er som vann i en teflonpanne, kunnskapen bare renner av.

I frykten for terroristene, denne strømmen med flyktninger som kun er ute etter å ta landet vårt som følger av at frie snille vesten har frigitt dem gjennom fredsbombing i deres respektive hjemland, er det med et viss humoristisk sinn vi kan lese om at Norges egne våpen utvikler (Kongsberg Gruppen) har inngått samarbeid med Qatar. Ja nå skal Norge ruste opp oljenasjonen Qatar, det holder ikke at vi selger militær-materiell for milliarder av kroner til Jemen.
Men her hjemme jubler vi over vår nye kontrakt, nå prater vi om norske arbeidsplasser, verdiskapning og ikke minst fredsarbeidet Norge bidrar med i midtøsten.

Kanskje Sylvi Listhaug skal holde munn, ta seg en bolle og bli hjemme i Fredrikstad, fremfor å komme med tåpelige falske uttalelser som skal plage en nasjon i alt for lang tid (her er et minutt med Listhaugs uttalelser for lang tid).

Verden består av løsbare utfordringer og hvis man som statsråd i verdens rikeste land ikke klare å se dette, bør den representerte finne seg et enklere arbeid, helst et som ikke innebærer noen form for ledelse.

Kort forklart til enkelte: Selge bomber eller bruke bomber mot en befolkning, folkeslag eller nasjon medfører problemer og nød som igjen medfører flyktninger. Når Norge bevisst velger å utvikle, selge og bruke bomber i andre land medfører dette at vi i retur får flyktninger.

Dette er en elementær: Årsak, effekt og resultat.

https://e24.no/boers-og-finans/kongsberg-gruppen/kongsberg-gruppen-inngaar-avtale-med-qatar-kan-vaere-verdt-15-milliarder/24283484

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post693

Norsk-miljøvennlig-olje sa dem.

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, March 11, 2018 12:27:45

Med fokus på siste skanse kan det se ut som vi er den tapende part, grunnlovens §112, loven som skal sikre miljø, helse og retten til en fremtid, står for fall. Greenpeace tapte første runde i søksmålet mot staten, et miljøsøksmål hvor Greenpeace mener staten bryter §112 når de delte ut nye oljeblokker i 23. konsesjonsrunde. Et tap som ikke kom overraskende, fotlenken som Statoil har blitt for den norske stat og regjering kan ikke synke i verdi for da står det norske velferdssamfunnet for fall. Med ett har ikke bare Greenpeace Statoil og staten mot seg, men alle som jobber i oljesektoren i Norge, alle som tror at eneste måte og skape velferd på er olje, alle som er tjener penger av det norske oljefondet (populært kalt pensjonsfondet) og en lang rekke til med klimaskeptikere, klimafornektere og listen er lang.

Så dagen det ble kjent at Greenpeace planla søksmål mot den norske stat bygd på grunnlovs §112 forandret retorikken seg, med et var fokus på hvor miljøvennlig Statoil er, hvor miljøvennlig norsk olje er i forhold til X. En retorikk som nå har blitt fakta, fakta basert på en løgn. Statoil har aldri vært miljøvennlig, Statoil satser på kjernevirksomheten sin og den er fossile brensler og deres kampanjer for å renvaske sitt navn og distansere seg fra alt vi ser som feil har de lyktes med. Ja, til og med omdøping av Statoils bensinstasjoner til Circle K er ikke en ubevisst handling eller lite gjennomtenkt, assosiasjonen til gjenbruk, resirkulering faller naturlig når man uttaler navnet Circle K.

Så Greenpeace tapte søksmålet mot staten og anken ble levert, så klart en anke ble levert, det er retten til en fremtid som står på spill og Greenpeace har loven på sin side, ja selve grunnlovens §112 kunne ikke vinne over oljen. Nei, ikke engang livet, økosystemet, kloden og fremtiden til våre barn kunne vinne over Statoil i et race om penger. Og anken blir avvist, for staten forlanger at Høyesterett avviser anken til Greenpeace.
Og tilbake står vi som den tapende part, meg, deg, vi og oss, alle beboere av den engang blå planet. Men du vet den største løgnen er at Norge, Statoil driver med miljøvennlig oljeproduksjon, det er mulig at Co2-utslippet fra et par oljeplattformer utenfor Norges kyst har gått litt ned som følger av en dyr og bortkastet elektrifisering av plattformen. Men det blir som å pisse i havet for å få det gult.

Så da er det betenkelig at vi i dag kan lese om Statoils milliardbud på oljefelt i Mexicogulfen.
339 millioner dollar og det er mye penger, penger Statoil skal tjene inn igjen gjennom økt oljeutvinning. Skal Statoil tjene inn 2.654 millioner kroner på kjernevirksomheten olje, har ikke den norske stat råd til å tape et klimasøksmål levert på grunnlovs §112, retten til en levbar fremtid på jorden.

Man trenger ikke støtte Greenpeace, eller søksmål basert på §112, du trenger ikke å tro på alle verdens forskere som sier samme ting når det kommer til klodens klima og Co2. Vel, du trenger ikke høre på verdens smarteste mann Stephen Hawking, paven eller organisasjonen NASA, FN’ klimapanel, alle verdens land minus USA i Paris-avtalen, for å forstå at det er feil å ødelegge verdens fineste matfat når det er så mye sult i verden. For det er dette den norske stat og Statoil gjør når de dumper ned store oljeplattformer midt i verdens største fiskebanker i Nordsjøen, det være seg, Nordland 6 eller Barentshavet.

https://www.nrk.no/finnmark/orsma-oljedraper-nok-til-a-forgifte-fisk-1.12547127

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post691

Dette er nøyaktig det Norge trenger, mer importert flaskevann

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, January 24, 2018 19:53:02

Coca Cola kan nå omsider opplyse om at det “etterlengtede” trend vannet Glaceau Smartwater snart kommer til Norge.

Det er ikke snakk om noe gammelt vanlig vann nei, produsenten selv opplyser på sine hjemmesider om hva du får når du kjøper deg en flaske med smartwater. Flaskevannet er “vapor distilled” eller dampdestillert, en renseprosess som simulerer den hydrologiske syklusen til vann. I prosessen brukes det varme får å gjøre vannet om til damp, noe som skal gjøre at forurensning og mineraler etterlates, etterpå kjøles dampen ned og blir vann som tilsettes elektrolytter. Ja...

http://www.side2.no/aktuelt/flaskevannet-smartwater-kommer-til-norge/3423409237.html

I en verden som har så mange utfordringer med ressursbruk og avfall er det bra at verdens rikeste land, som sitter på noen av verdens fineste kilder til ferskvann som man får gratis i springen, velger å importere Stupidwater.

Tror jeg misforsto engasjementet rundt plastavfall og ressursbruk jeg

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post670

Omsider tar Norge ansvar og viser vei.

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 05, 2018 15:54:39

Og på høy tid var det, at noen tok grep og sa at nok er nok. Dette tulle miljøorganisasjonene har kommet med i alt for lang tid må en ende ta og i går ble det klart, Greenpeace sammen med Natur og Ungdom (Nu) tapte rettssaken mot staten Norge. Greenpeace og Nu gikk til sak mot staten på grunn av den planlagte oljeaktiviten i Barnetshavet. Greenpeace og Nu brukte grunnlovs paragraf 112 som grunnlag i søksmålet. §112 skal sikre et levbart miljø på planeten jorden for oss og kommende generasjoner, kort forklart.
Men heldigvis tok noen til fornuft og ga medhold i at staten Norge ikke bryter denne paragrafen når de nå vil pumpe opp mer olje.
Greenpeace og Nu ble ilagt å betale saksomkostningene som kom på 580 000 kroner og som Nettavisen så herlig skrev: “Miljøorganisasjon må punge ut til staten”. Og hvem kan ikke være enige i Nettavisens overskrift?
Alt for lenge har disse menneskene, disse miljøbevisste folkene hvert ute etter å redde miljøet vi lever av, kloden vi lever på. Nei, mye bedre at noen yderst få blir styrtrike på olje og eneste kostnaden er vår felles fremtid. For helt ærlig hvem av oss (vanlig skatebetalere) vil ikke at Helge Lund, Eldar Sætre, Kjell Inge Røkke og en håndfull andre mennesker skal bli enda rikere?

Vi øyner nå mulighetene for å få åpnet Nordland 6 for oljevirksomhet, og etter det, hvem vet kanskje Senja eller Vesterålen og resten av Lofoten. For hvem trenger fisk når vi har olje? Det er ikke som 3 milliarder mennesker på denne kloden spiser fisk hver dag. Og for den saks skyld, hva vet vel alle verdens forskere som i over 50 år har advart oss mot konsekvensene av vårt blinde forbruk av fossile brensler som det ikke fantes en dag i morgen.

Så heldigvis, ble det tatt grep, Norge viser vei i en ny oljealder, det sorte “gullet” er nå innen rekkevidde. Her prater vi uante muligheter av død, stormer, havstigning, hungersnød, mennesker på flukt og om noen ganske få år kan vi prate om hvorfor vi tillot det. Ja mulighetene er ganske få. Det er ikke bare tragisk at staten vant, det er en tragedie.
En tragedie som vi først ser omfanget av om 13 år. Du kan tro det eller ei, men det er tidsperspektivet vi har igjen med et velfungerende verdenshav skal vi tro en hver forskningsrapport som kommer om havets tilstand,, siden vi nekter å hører på advarslene om hva vårt egoistiske forbruk vil medføre. Mennesket har aldri løst et problem, vi har bare funnet nye ting, nye ressurser å utnytte, men dette er den ene ting vi begynner å gå tomme for på denne planeten, nye ressurser.
Så det er med glede vi kan lese om at verdens rikeste land Norge viser vei i det som kan bli en lang rekke med avviste søksmål, søksmål som er basert på å redde verden. Ja, den 4. januar 2018 klarte vi (Norge) den store bragden med å innta førsteplassen på idiot-listen over dårlige avgjørelser som er tatt med tanke på vår felles fremtid.

Jeg gremmes. Nei, jeg skammer meg i dag over at jeg kaller meg selv norsk.

https://www.nrk.no/norge/miljoorganisasjoner-tapte-mot-staten-etter-klimasoksmal-1.13850965

Svenskemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post662
Next »