Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Mye vil ha mer

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, September 20, 2017 20:23:47

1000 milliarder dollar, er det det norske oljefondet var verdt kl. 02.01 natt til tirsdag.
Det er 7811 milliarder norske kroner, som er investert i bedrifter som Samsung, eiendommer i London, Paris og New York, oljerørledningen Dakota Access og oljelisenser i Mexicogulfen.
Verden står overfor mange utfordringer, selv om det ikke virker sånn når vi blar oss gjennom dagens aviser. Vi har tettpakkete aviser med “sportsnyheter”, mobbing i skolen som hovedoppslag, tett fulgt av dommen mot tidligere politibetjent Erik Jensen og min favoritt oljeaktivitet på norsk sokkel.

Denne sesongen fjerde orkan skylder nå innover Mexicogulfen med løfte om enorme ødeleggelser. Vg.no er som resten av landets aviser i dag, med annonser og artikler om spennende reisemål til en billig penge, denne gangen er det reklame fra Apollo “Opplev eventyrlig Dubai” på Vg, plassert rett under reklamen for “din” nye SUV fra Volvo.

“Maria” heter orkanen som nå skyller inn over Puerto Rico, med en vindstyrke på 250 km/h.
Jeg vet jo at det ikke er fred i Syria, men hvordan det går med den pågående tørken i Midtøsten er jeg litt usikker på.
Begge disse områdene er nå sterkt berørt av global oppvarming, på hver sin side av effekten. Vi vet jo at norske aviser ikke liker å skrive om dette, global oppvarming og årsaken til den, det var noe Norge ble ferdig med i 2016 da vi underskrev Parisavtalen.
Nå tror jeg ikke verken beboerne på Puerto Rico eller i Syria er enig med oss der.

Hvordan vi, Norge, fortsatt kan i det 21-århundret med all kunnskapen vi har fortsatt vurdere åpningen av nye oljefelt på verdens største fiskebanker er meg uforståelig. Oljefondet, populært kalt pensjonsfondet, er på 1000 milliarder dollar og investert i olje i Amerika, Mexicogulfen, oljesand i Canada og en rekke firmaer som er involvert i avskoging av regnskogen i Amazonas, Indonesia og Kongo beskyttet under “forvaltningsplaner”

Det er for meg uforståelig denne forvaltningsplanen vi har her hjemme i Verdens Rikeste Land, en forvaltningsplan som går på skremselen om velferden som må bevares koste hva det koste vil, om det så er resten av verden og vår felles fremtid.

http://e24.no/boers-og-finans/oljefondet/oljefondet-passerer-1-000-milliarder-dollar/24144470

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post619

Da var vi der igjen og igjen og igjen…

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, June 27, 2017 19:47:53

Da var det ny runde med misfornøyde flypassasjerer, denne gangen er det ikke overraskende men som vanlig Norwegian’ flypassasjerer som er misfornøyde med, igjen, alt. Denne gangen startet det med kansellerte fly som følger av lav bemanningsgrad i Norwegian.

De fleste norske nyhetskanaler har dekket saken med lange spalter om hvor dårlig passasjerene til Norwegian føler seg behandlet.
Og NRK er intet unntak, selv har de vært i kontakt med Einar Sørnesen luftfartsrådgiver. Det virker som Einar er i harnisk overfor hvordan Norwegian’ kansellerte flyavganger som følger av manglende bemanning for å gjennomføre flyreisen på en trygg måte.
Einar mener at Luftfarttilsynet må komme på bane og se på om Norwegian, kan fortsette driften med tanke på hvor ofte og grunnen til kansellerte avganger.

https://www.nrk.no/ytring/luftfartsradgiver-mener-norwegian-presser-marginene-til-det-ytterste-1.13578395

Og igjen og igjen og igjen skal vi klage over lavpris flyselskapet Norwegian.
De, Norwegian, gjør en fantastisk jobb.
Det at kunden ikke har råd til å betale anstendig for noe så forurensende og ødeleggende for hele kloden og alle dens innbyggere er den eneste saken som burde skrives om.
På den ene siden, sitter forbrukeren av tjenesten som ikke vil betale og som ikke vil at leverandør skal benytte seg av billig arbeidskraft eller noen andre billige hjelpemidler. Kunden, i dette tilfellet flypassasjeren, vil nemlig slippe å betale Norwegian penger for flyreisen, men kunden skal likevel har 1st klasse.
På den andre siden av bordet sitter ledelsen i Norwegian, som ikke får skrudd opp prisene, som ikke får leie inn arbeidskraft, som motarbeides på alle hold, alt fra Norges befolkning (som elsker å fly Norwegian) til USA’ luftfartstilsyn.
Når man ser det sånn er det helt naturlig at det blir problemer for Norwegian, og helt urimelig.
Men når det er nevnt, for oss som fortsatt har Parisavtalen i forntallappen og tanken på hva den sier at vi må, kombinert med viten om at forbrukeren i Verdens Rikeste Lands krever å få alt “gratis” fordi man fortjener det, er det vel bare et dekkende ord på denne holdningen: Kvalmende.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post581

I verdens rikeste land

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, August 15, 2016 09:35:05

Du vet du bor i verdens beste land når du har rettigheter til å klage på ferien din.

Det er DinSide.no som hjelper forbrukeren denne gangen med rettigheter etter at du har gjennomført ferien og er misfornøyd.

I artikkelen på DinSide.no tar de for seg rettigheter ved forsinket fly, ødelagt eller mistet bagasje, feil på hotellet og ikke minst utsikten som ikke når opp til forventingene.


http://www.dinside.no/937107/slik-klager-du-paa-ferien-og-faar-penger-tilbake#_ga=1.231305247.1635470979.1463596186


Så fra Vedens Rikeste Land i dag, kan vi lese om fete, bleke, selvopptatte nordmenn som synes de har brukt for mye penger på sydenferien som de nå angrer på, 14 dager etter hjemkomst og da hvordan man kan skvise reiseleverandøren for enda noen kroner.


I verdens mest selvopptatte land, har forbruker rettigheter til kompensasjon når utsikten fra hotellrommet ikke samsvarer med forventinger. Man betaler ingen ting for 14 dager med alt inkludert, like vel ser nordmannen det som sin rett til å være misfornøyd og klage. Dette er i en verden hvor det er 65.3 millioner mennesker på flukt (2015), 842 millioner mennesker sulter (2015), 663 millioner mangler rent drikkevann (2015).


Du vet du bor på verdens tak, verdens beste land, når man i det 21-århundret har rett til å klage over utsikten på hotellrommet, der man ligger i halvt mat-koma, i bakrus på tur i fremmede land fordi man finner sitt egent land lite spennende.


Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post480

Det er bra

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, May 21, 2016 20:07:02

Det er åpningen av de nye oljefeltene i Nord som har fått alt for lite oppmerksomhet denne uken.

Det er regjeringen ved Trond Lien (Frp) som har gitt tillatelse til å lete etter olje i østre delen av Barentshavet, til jubel fra Oljeselskapene.

Trond Lien selv har stor tro på et nytt oljeeventyr for Norge og gir dermed første nye tillatelsen på oljefelt på 20 år.

«Potensialet er stort, kanskje opp mot 1 milliard fat oljeekvivalenter. Det vil være sammenlignbart med fem felt av størrelsen til Edvard Grieg» uttaler Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Petroleum.

http://www.nrk.no/norge/_-kan-bety-oljeutvinning-i-en-generasjon-1.12951413

http://www.nrk.no/finnmark/apner-opp-for-boring-ost-i-barentshavet-1.12951237

Det er bra, på tide å pumpe opp litt mer olje. For hvem trenger vel luft å puste, hav og dyrke mat i. I hvert fall ikke menneskeheten som er sterkt økende i antall. Vi vet hva som forårsaker global oppvarming, forurenset hav, dårlig luftkvalitet, sur nedbør og masse død av dyreliv det meste har fellesnevneren Olje, gass og kull. Da er det med glede at Norge, Verdens Rikeste Land, bokstavelig talt driter i fremtiden til alle for litt mer fortjeneste i starten av det 21- århundret.

En kan bare håpe at de ansvarlig blir holdt ansvarlig for deres valg i dag i en nær fremtid, men så rettferdig er dessverre ikke verden. Norges utvidete oljeeventyr vil først og fremst få store konsekvenser for alle fattige på planten jorden.

Så en rask oppfordring for alle som lever på denne planeten, som vi kaller vårt hjem, gå inn på Bellonas, Greenpeace eller en tilsvarende organisasjon og støtt dem i deres kamp for vår felles fremtid.

#Greenpeace
#Bellona
#WWF
#Regnskogsfondet

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post459
Next »