Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Når planen er for stor

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, January 28, 2015 20:37:24

Det meldes i VG at Plan sjef Olaf Thommessen har valgt å trekke seg fra jobben som generalsekretær fordi han følte motstanden internt i Plan ble for stor.

Oppsigelsen bekreftes av styret ved styreleder i Plan Norge, Jan Erik Korssjøen, overfor VG.

Olaf Thommessen (47) ble ansatt som generalsekretær i Plan Norge høsten 2013 av styreleder Jan E. Korssjøen.
Korssjøen uttalte den gangen at han mente Thommessen var svært riktig for jobben.
Korssjøen: «Olaf Thommessen har et ekte og sterkt engasjement for de verdiene Plan står for og det arbeidet Plan gjør for barn og deres rettigheter. Vi tror han blir flink til å formidle dette verdisynet både innad og utad, og at han vil være synlig og aktiv i samfunnsdebatten».

Mandags kveld uttalte Thommessen til VG: «Jeg gikk til jobben som generalsekretær i Plan med klare ambisjoner i sekken. I overensstemmelse med styret satte jeg i gang arbeidet med å dreie organisasjonen i en tydeligere retning mot bistand og humanitær nødhjelp for barn. Jeg må bare innse at motstanden mot denne endringen var større enn det jeg hadde forestilt meg. Det må jeg selvsagt ta konsekvensene av. Jeg velger derfor å trekke meg».

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/plan-sjef-olaf-thommessen-gikk-paa-dagen-etter-konflikt/a/23382372/#xtor=CS4-1

En kan bare undres over hva Korssjøen siktet til når han høsten 2013 uttalte at «Thommessen har et ekte og sterkt engasjement for de verdiene Plan står for og det arbeidet Plan gjør for barn og deres rettigheter».
Når vi halvannet år sener kan lese at Thommessen sier opp jobben som generalsekretær i Plan på grunn av intern motstand i Plan Norge for å jobbe med mer bistand og humanitær nødhjelp til barn.
Siden det helt tydelig ikke er riktig å drive med humanitær nødhjelp i et firma som er basert på humanitær nødhjelp, kan vi bare undres hva Plan Norges ambisjoner er... For den sak skyld, hva Plan har drevet med når de ansatte en ny generalsekretær i 2013 som skulle hjelpe de å dreie organisasjonen i en retning mot bistand og humanitær hjelp.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post317

Velkommen til sykkel-hovedstaden Oslo

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, January 26, 2015 19:20:16

Etter de siste ukers beskjedene snefall legger Oslo kommune seg flate for syklistene og beklager for dårlig ryddete sykkelfelt i hovedstaden Oslo.
Nå lover miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (Venstre) bedring i vinterdriften av sykkelfelt. Guri Melby vill ha Statensvegvesen på banen for å rydde sykkelfelt samtidig som hun ser på muligheten for å forby parkering i diverse gater mellom 9 og 16 slik at plogoperatørene kan måke sykkelfeltet enklere.

Som Guri Melby uttaler så fint til osloby.no: «Vintervedlikeholdet på sykkelveiene er noe jeg prioriterer høyt».

http://www.osloby.no/nyheter/sykkelpatruljen/Byrad-Guri-Melby-V-lover-bedre-vinterdrift-pa-sykkelveiene-7869038.html

Så det var det som skulle til, syklister som klagde på dårlig måkte og strødde veier i Oslo for at kommunen skulle ta vedlikeholde på alvor.
Hver vinter hører vi om hoftebrudd og fallskader på grunn av manglende vedlikehold av byens gangfelt uten at det er snakk om ekstra måking eller strøing av gangfeltene i Oslo.
Men når syklistene klager på dårlig måking av sykkelfelt, tar det ikke lang tid før løftene om bedring hagler for folket som på død og liv skal sykle året rundt.
For alt må vike for syklisten i Oslo by, sykkelens-hovedstad.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post315

Et land sneket ut bakdøren

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, January 25, 2015 13:44:35

Det har den siste uken vært mye skriking i avisene over det mulige slaget av flytoget som går på strekningen mellom Oslo og Gardermoen.
Etter Aftenposten så er 6 av 10 nordmenn imot et salg. Avisene har hatt lange artikler med overskrifter som: NEI, til salg av Norge.

http://www.neitilsalgavnorge.no/

http://www.aftenposten.no/okonomi/Seks-av-ti-sier-nei-til-salg-av-Flytoget-7672640.html

Nå vil jeg påpeke at dette er ikke noe nytt, men det er veldig lett å rope ut nå som vi har en Blåblå regjering som er ærlig rundt hva de driver med.
Folket er imot et salg av noe vi nesten ikke eier, det er lenge siden ting som Telenor ble solgt. Statoil, vel vi hyler opp om et salg som ikke ble noe av for 40 år siden. Men det at den Rødgrønne regjeringen under Jens Stoltenberg med Helge Lund, daværende konsernsjef i Statoil, solgte store deler av Statoils drift i Norge til utlandet med kun en tanke, en tanke på eget utbytte. For 2 år siden skrek ingen opp om et salg av folkets verdier. Men er det snakk om drift av en togstrekning som vi ikke klarer å vedlikeholde, da er det før vi klarer å si «flytog» en hyling uten videre om hvor galt sittende regjering driver landet.

Hvis man nå tenker som så, er eksemplene han kommer med noe som ikke ble noe av og Telenor som vi delvis eier, så tar du feil, for hvor forsvant Statnett og Hafslund, Norske skog og all annen industri som ingen gadd å løfte en finger for når forsvant?
Det at Norsk sokkel bygges ut med plattformer fra andre siden av kloden mens god norsk industri på Vestlandet lider på grunn av dette ser det ut til at vi har glemt. Men dette var jo alt sammen under den Rødgrønne regjering, styrt av selveste Jens Stoltenberg og det var jo Arbeiderpartiet så da var det plutselig greit igjen.

Så vi skriker opp om salg av noe vi ikke vedlikeholder som kommer de færreste i Norges land til gode. Mens resten av vår industri og infrastruktur er sneket ut bakdøren gjennom aksjesalg, våre eiendeler har for lengst blitt solgt til private kamerater av Norges ledere.

Så la oss alle skrike høyt opp om salget av flytoget, mens Statens eiendomsselskap Entra eiendom selger statens eiendommer for slikk og en ingenting til sine venner. For det bekymrer oss ikke et sekund, et tap av Statens eiendommer, for da hører vi om budsjett og vedlikehold her å nå, ikke leiepriser over de neste 50 årene som vi heller burde bry oss om. Nei, vi selger unna statens eiendommer uten at en eneste en av oss sier et ord.

Men når det kommer til Norges usle flytog strekning mellom hovedstaden Oslo og Norges hovedflyplass Gardermoen, nei da bruker vi uttrykk som «Salg av velferdsstaten Norge», «Vår infrastruktur selges til utlandet». Uten at en eneste en av oss nevner at NSB har tog på samme strekning som ikke bruker så fryktelig mye lenger tid og koster utrolig mye mindre enn flytoget å ta.

Vi skrek over noe vi ikke trengte mens Entra eiendom solgte statens eiendommer for 1,375 milliarder kroner. Et salg som medfører et stort tap av penger ser vi litt mer langsiktig enn at flytog prisene kan stige med noen prosent de neste årene, når et utenlands selskap overtar driften av det.

For som Entra-konsernsjef Klaus-Anders Nysteen kommenterer til DN.no: «Ved gjennomføring av denne transaksjonen, vil vi ha kommet en lang vei mot levering på strategien vår om å selge oss ut av ikke-kjerne-eiendeler. Entra er en aktiv forvalter, og vi utnytter det konkurransedyktige transaksjonsmarkedet vi ser for øyeblikket».

Her vil jeg bare påpeke for Klaus-Anders Nysteen at eiendom er kjernevirksomheten til eiendomsselskapet Entra Eiendom, det ligger i navnet.

http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2015/01/22/0850/selger-seks-entraeiendommer

Men for all del, skrik opp om et salg av en togstrekning og ikke Statens eiendommer gjennom det ganske lange land vi bor i.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post314

Sykkelparkering gir dobbelt rot

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, January 22, 2015 21:02:31

I år skal Oslofjordens øybåter flyttes fra Vippetangen til Rådhuskaien ved siden av Nesoddbåtene.
Flyttingen har vært planlagt lenge og det er bygd et nytt anlegg på Rådhuskaien for å ta imot øybåtene og de besøkende til Oslofjordens øyer.
Det var planlagt flytting/ åpning i januar, men denne åpningen er utsatt til senere denne våren, etter som det mangler litt arbeid på kaianlegget som båtene skal legge til.

I forbindelse med nytt kaianlegg til Oslos fjordbåter har Ruter bestemt seg for å sette opp 150 sykkelplasser på kaianlegget på Rådhuskaien, til de besøkende til fjordens øyer.
Etter som det har vært et sykkelkaos på Vippetangen, tallene på antall parkerte sykler på det gamle anlegget ligger på 500 sykler på gjennomsnittet og 850 sykler på de varmeste dagene. Men til tross for disse tallene mener Ruter at de har en god dekning med 150 plasser på det nye kaianlegget.
Og det er her det hele blir fantastisk, for Ruter må nemlig leie sykkelplassene av Oslo Havn. Leieprisen for de 150 sykkelplassene Ruter har satt opp lyder på 149,500 kroner året.

Oslo Havn, sier at pengene skal gå til drift av Oslos kaianlegg og det er en helt vanlig leieavtale Ruter har inngått.
Havneloven som Oslo Havn forholder seg til sier at: Det er ikke tillatt for norske kommuner å hente penger ut av havnekassene. Pengene der skal bare brukes til havnedrift.

http://www.osloby.no/nyheter/Kommunen-ma-betale-150000-kroner-i-arlig-leie-til-seg-selv--7818146.html

Noe som kan sees som helt fantastisk, Ruter må betale 1000 kroner per plass på Oslo Havns kaianlegg for at Oslo Havn skal kunne ha ett ryddig og ordentlig kaianlegg.
Her er det ikke bare galskap med tanke på at begge selskapene hører til Oslo kommune og det er samme budsjett begge får penger fra.
Men Ruter setter opp sykkelparkering for at det skal være orden på Rådhuskaien, Oslo Havns eget anlegg, som Ruter må betale for å gjøre, Ruter kunne oversett hele problemet rundt sykkelparkering og samtidig sluppet leiekostnadene til Oslo Havn.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post313
Next »