Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Parkert løsning på Bogstadveien

Beste av Februar 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 25, 2015 18:52:40

Vi gjorde om hele topografien i Bogstadveien da Italia trikkene gjorde sitt inntog, noe som medførte lengre byggeperioder av fortau og gater.
Vi har prøvd å skru prisene på leie av lokaler så utrolig duste høyt, så det er ikke mulig å drive et firma med overskudd.
Vi bygde flust av kjøpesentere rundt og i Oslo by, for å lokke kundene bort fra Bogstadveien.
Vi prøvde med å stenge Bogstadveien for trafikk i et par år, takk for innsatsen til tidligere firmaet Oslovei for den.

Alt dette for å få bukt med handlingen i Bogstadveien, men til ingen nytte, handlegaten har bestått alle prøvelser vi har kastet på den.
Ja, som sagt fra finanskrise til oppgraving av gaten i et par år, uten videre hell i forsøket på å få gaten lagt død.

Men her kommer det en glad nyhet fra Byråden i Oslo, de har omsider funnet det som kan være spikeren i kisten for Bogstadveien.
Det er byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) som kommer med de storslåtte planene for en gang for alle få slutt på denne varehandelen i Bogstadveien.
Bård legger stolt frem planene om et nytt kjøpesenter på Valkyrenplass. Her er det snakk om et kjøpesenter på størrelse med Gunerius på Grønland.

Planen byrådet godkjente for et nytt kjøpesenter i Ole Vigs gate 24, skal erstatte eksisterende parkeringsplasser for å gjøre Bogstadveien enda mindre tilgjengelig for publikum.

For som byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) uttaler overfor Osloby.no gjøres dette for å ta opp konkurransen med kjøpesentrene utenfor sentrum.
Bård tar det helt med ro at det forsvinner parkeringsplasser fra Bogstadveien og uttaler til Osloby.no: «Det er få steder i Oslo som ligger så sentralt som dette med tanke på kollektivtrafikk».

http://www.osloby.no/nyheter/Sier-ja-til-kjopesenter-pa-Majorstuen-7907647.html

Så der har vi det, omsider har byråden i Oslo by funnet akilleshælen til Bogstadveien, fjerning av parkeringsplasser for å jage enda flere kunder til kjøpesentrene rundt Oslo by.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post331

Øremerket svømmemerke

Beste av Februar 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, February 23, 2015 19:54:02

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil pålegge kommunene å svømmeteste skolebarn. Med bakgrunn i en undersøkelse som viser at bare hver andre tiåring kan svømme.

Røe Isaksen vil ha et minste krav på svømmetesten på 200 meter.

For å nå de nye nasjonale svømmekravene vil Røe Isaksen gi kommunene:
-Svømmeopplæring i barnehagen
-Penger til svømmetrening for minoritetsspråklige
-Krav om å gjennomføre svømmeprøven i grunnskolen

«Også skal vi innføre en fast metergrense for å kunne svømme. Det holder ikke bare å svømme 10 meter» uttaler Røe Isaksen.

Hele tiltaket med krav til svømmeferdigheter skal redusere drukningsulykker, avslutter Røe Isaksen med overfor NRK.no

http://www.nrk.no/norge/han-vil-tvinge-kommunene-til-a-svommeteste-skolebarn-1.12223420

Det er fint landets svømmehaller er systematisk stengt over det siste tiåret.
En ting er å komme med et krav om opplæring, men et krav til opplæring uten opplæringsmidler er bare et løfte om et krav som praktisk ikke lar seg gjennomføre.

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post330

Ytringsstigmatisering

Beste av Februar 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, February 17, 2015 21:26:04

Det er Nettavisen som legger ut Frp-veteran Karl I. Hagen’s hilsen til Danmark etter terroren. Hagen la ut en «hilsenen» på Facebook etter seremonien mandag, der han advarer mot «snikislamisfisering».

Innlegget hans har fått 800 Likes og en 100 delinger samt en del diskusjon og reaksjoner fra Utøya-overlevende.

Utdrag fra Karl I. Hagens Facebook innlegg: «Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skolen, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? Når det gjelder pressen med VG i spissen. Sov godt videre!».

http://www.nettavisen.no/na24/propaganda/ma-max-hermansen-bli-drept-fr-befolkningen-vakner/8543415.html

Vel Hagen, jeg er sterkt uenig i din uttalelse og skulle gjerne se at en politiker med din erfaring og «fan-klubb» ikke kom med så overfladiske og stigmatiserende kommentarer om en forferdelig situasjon. Men når det er sagt, vil jeg slåss for din rett Hagen, til å mene og si det du gjør.

Økse-håndtag  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post326

Konkurranse, men for hvem

Beste av Februar 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, February 16, 2015 17:25:49

Konkurranse, men for hvem

Det er konkurransedirektør Christine B. Meyer som kaster en brannfakkel i dagens E24.no: Hun mener manglende konkurranse i dagligvaremarkedet er så viktig å gjøre noe med, at hun vil ofre vernet av de norske kjedene.

Meyer vil ha en større konkurranse innenfor dagligvarebutikker enn det vi har per dags dato. Som hun påpeker i E24 er det snart bare tre store kjeder igjen i Norge og dette mener hun medfører dyrere mat for forbrukeren.

For å få bukt med dette vil hun kaste tollsatsene på importvarer og verne av Norske butikker og på denne måten stimulere til økt konkurranse med verdensmarkedet og økt import av varer. Meyer peker på tollsatsene EU opererer med når hun uttaler seg i sakens anledning og fremhever at dette betyr ikke at vi mister egne bønder og norskprodusert mat, men at vi må se på en annen type finansiering av den Norske bonden i fremtiden.

Heldigvis har E24 hver i kontakt med generalsekretær Per Skorge i Norsk Bondelag, som rister oppgitt på hodet over Meyers uttalelser. Han kaller forslaget: «En fullstendig avsporing. Allerede i dag importerer vi 60% av all maten vi spiser».

http://e24.no/naeringsliv/konkurransesjef-vil-ha-inn-utenlandske-matkjeder/23396299

Vi kan godt fastslå at det er ikke tilgangen, utvalget, kvaliteten eller prisen som er feil i Norge. Vi har overfylte butikker av alt man kan ønske seg til enhver tid. Så når Meyer bruker tid på å peke på konkurransen i det Norske dagligvaremarkedet må hun tenke på noe annet enn forbrukeren, for den norske forbrukeren kan snart ikke forbruke mer.

Så forslaget til Christine B. Meyer er tilrettelagt meningsløshet for enda større, enda kjedeligere kjedebutikker fra Europa som vi ikke har behov for i Norge.
Et forslag om økt konkurranse eller en tilrettelagt konkurs?

Nordmann Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post324
Next »