Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Erna' 100 millioner kroners løgn

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 10, 2018 10:35:43

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) får skryt for å lyve under G7 møte. NRK har valgt overskriften “Solberg ba G7 om krafttak for verdenshavene”, Dagbladet på sin side tok kraftigere i med “Gir 100 millioner kroner, Slik håper Erna å få Trump til å åpne lommeboka”.

Ja, under G7 møte i Canada prater Erna Solberg stort om hvor viktig det er å satse på havet, spesielt for Norge som er en sjønasjon.
“Verdens voksende befolkning vil trenge mer mat, medisiner, energi og mineraler. Hvis det forvaltes klokt, har havet nøkkelen til å møte disse behovene” sa Solberg, og inviterte til en felles dugnad for fremtiden. Og legger til at Norge gir 100 millioner kroner til et fond i verdensbanken som skal forhindre marin forsøpling.

Erna Solberg taler med to tunger når hun prater om felles dugnad og fremtiden, under hennes ledelse har Norge blitt det landet i verden som investerer mest i offshore olje.
Siden 2013 har oljeselskapene som driver på norsk sokkel fått 80 milliarder kroner i skattelette av staten, et petroliumsskattesystem.
Gjennom en leterefusjonsordning får selskaper som leter etter olje på norsk sokkel dekket 78% av utgiftene. Noe som tilsvarer at den norske stat i perioden 2005-2015 har betalt 90 milliarder kroner til selskaper som har lett etter olje på norsk sokkel uten at de har funnet noe olje.

Og disse investeringene er i en industri som ødelegger langt mer for havet enn alt plast noen gang vil. 80 milliarder kroner siden 2013 og det er kun det Norge har investert i ødeleggelse av egen kystlinje. Men nå, ta det med ro folk, Erna Solberg setter 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfallet i havet.

Pinlig eller kanskje flaut er ordet jeg vil bruke om Solberg’ løgn.
Vi investerer ikke 100 millioner kroner i bevaring av havet, Erna Solberg investerer 100 millioner i et fond, så Norge kan bevare oljeaktiviteten sin uavbrutt.
Kommer noen nå å sier til Norge, Erna, Equinor (tidligere Statoil), Terje Søviknes, Eldar Sætre, Norges pensjonsfond (oljefond) eller noen andre som er involvert i norsk petroleumsindustri at vi ikke tar vare på havet, kan vi stolt vise til en investering på 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfall.

https://www.nrk.no/urix/solberg-ba-g7-om-krafttak-for-verdenshavene-1.14076517

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post733

Aktiv dødshjelp blir det nå kalt.

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, February 12, 2018 18:10:57

Ja, det er statsminister Erna Solberg som er ute og advarer Norge mot å avvikle oljesektoren for fort, hun mener at dette ikke vil være et bra klimatiltak. Tvert imot vil en avvikling av norsk petroleumsindustri kun ha negative effekter skal vi høre på Erna Solberg.
Solberg mener det er viktig at Norge bidrar med klimaløsninger men ikke på bekostning av “oljeeventyret” til Norge. Et eventyr hun tror vil sakte men sikkert spille en mindre rolle i norsk økonomi men som hun er sterkt imot å gi “aktiv dødshjelp” for å avvikle.
I artikkelen i NRK raller Erna Solberg videre om lavutslippsbiler, jobben Norge må gjøre i fremtiden, regjeringens flotte bidrag til å stimulere til det grøne skifte, ja det mangler ikke på lovord fra statsminister Erna Solberg.

Hun prater om troen på fremtiden, troen på velferd i fremtiden, troen vi, de og oss skal ha på Statoil AS. Et oljekonsern som ikke holder på med det grøne skifte, et selskap som satser på kjernevirksomhet bestående av olje. Men så lenge vi holder troen på dette oljeselskapet, troen på at det kommer til å vokse til himmels så finnes det ikke mørke skyer på Erna Solbergs horisont.

Viss du nå befinner deg i den posisjon at du er som Erna Solberg, bekymret over renommeet til Statoil fordi vi frykter for norsk velferd, så går det veldig bra med Statoil. Statoil har nok oljereserver til å pumpe opp olje lenge etter Erna Solberg, meg, eller deg og våre barn for lengst er historie. Ja, Statoil sitter på nok oljereserver til å pumpe opp olje lenge etter at Operaen i Bjørvika står under vann (skal vi tro alle verdens forskere, klima analytikere, NASA, paven, FN’-klimapanel og en rekke andre økonomer som Cicero).
Men det Statoil AS ikke har, noe som Erna Solberg og de fleste andre av oss ønsker oss er en aksjekurs som evig og alltid går i retning oppover, for da hadde Statoils aksjonærer evig fått millioner utbetalt, noe som er mye viktigere enn en fremtid vi ikke kan stole på.

https://www.nrk.no/norge/solberg-advarer-mot-aktiv-dodshjelp-til-oljebransjen-1.13910117

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post678

En borgerlig statsminister.

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, February 08, 2018 18:49:55

LO og NHO ser rom for et bedre lønnsoppgjør i år enn det som har vært trenden de siste årene, men statsminister Erna Solberg er ute og maner LO og NHO til å tenke seg om. Erna Solberg er bekymret for at årets kommende lønnsvekst, hvis LO og NHO får det som de vill, kommer til å gå utover Norges konkurransekraft.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/L0531p/lo-og-nho-ser-rom-for-loennsvekst-men-statsministeren-er-betenkt

Da er det bare for statsminister Erna Solberg å gå foran som et godt eksempel, og her er det godt med plass for innskrekninger. Erna Solberg har dekket alt av utgifter knyttet til bolig, tøy, transport, full pensjon etter 2 perioder på stortinget og en lønn på 1.593.242 kroner.

Ja, så når Erna Solberg maner LO og NHO til å begrense årets lønnsoppgjør er det helt tydelig en statsminister som ikke lenger vet hva noe koster eller hva en vanlig arbeider tjener, det er ikke en folkets statsminister som er imot klasseskille i samfunnet vi har med å gjøre. Nei, det er en tvers igjennom blå borgerlig statsminister som sitter på tinget.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post676

Høy på seg selv? Nei...

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, January 22, 2018 17:45:35

Det er nå blitt sendt inn forslag om å legge om trikketraseen bak slottet, mer spesifikt strekningen som går fra Meltzers gate- bort Inkognitogaten til Riddervoldsgate. Ja, dette er strekningen forbi statsministerboligen i Inkognitogaten og ja forslaget er sendt inn av ingen andre en statsministeren vår, Erna Solberg (H).
Forslaget er bygd på sikkerheten til statsministeren vår og hennes gjester og at når det har vært nødvendig med stenging av denne strekningen som følger av besøk i statsministerboligen har dette medført frustrasjon hos bruker av trikken.

https://m.nettavisen.no/nyheter/innenriks/statsministeren-i-trikkekamp-mot-frogner-beboerne/3423407742.html

Med bil og privat sjåfør sponset over skattepengene er det helt naturlig at statsminister Erna Solberg ikke er videre begeistret over å ha trikken gående i gaten utenfor statsministerboligen som også er betalt over statskassen.
Og jeg er sikker på at hvis vi sluttet å hisse på oss alle andre land gjennom våpen salg og fredsbombing, hadde vår statsminister sikkert levd super trygt selv med trikken på utsiden av statsministerboligen.
For når vi ser hvordan verdens mektigste kvinne, Tysklands kansler, Angela Merkel lever, forstår vi at vår statsminister Erna Solberg trenger økt sikkerhet (For deg som ikke vet det, bor Angela Merkel, i sin privat leilighet i hjerte av Berlin, uten at de har bygd om topografien rundt henne).

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post669
Next »