Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Erna Solberg en løgner og bedrager.

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, August 02, 2017 09:13:26

Statsminister Erna Solberg (Høyre) er denne sommeren på promoteringsturne for å sanke stemmer før høstens stortingsvalg. Og på tirsdag 1.8.17 var hun innom Rogaland på vestlandet, her kom hun med løfter om mer oljeaktivitet. Denne gangen kom hun ikke med løfter om nye lisenser og felt, men at oljeselskapene skal gjennom lov bli tvunget til å utvinne mer olje av eksisterende felt for å sikre Norske arbeidsplasser og velferd.


24. konsesjonsrunde skal bli rekordstor med rekordmange utlysninger, har Høyre annonsert.

Statoil, Norges oljeselskap, har startet boringen av 5 nye oljebrønner i verdens matfat (Barentshavet) denne sommeren, uten å ta hensyn til at de er saksøkt for nøyaktig dette. Statoil forholder seg til lete lisensen gitt av Høyre og overser søksmålet som kommer opp i November.

Så det er bare i god Høyre-ånd statsminister Erna Solberg lover mer olje aktivitet på Norsk-sokkel under hennes besøk på Vestlandet denne sommeren. Det står tross alt om Norsk velferd.

Dette er samme kvinnen (Erna Solberg) som vinteren 2016 skrev under på Parisavtalen.
Erna Solberg var med på et brev til USA’ president Donald Trump 1. juni 2017 hvor hun oppfordret USA til ikke å trekke seg ut av Paris-avtalen.
Det kan se ut som at Erna Solberg enten ikke har forstått hva hun skrev under på i Parisavtalen eller at hun faktisk er en løgner og bedrager da hun skrev under på avtalen som skal begrense den globale oppvarmingen til under 2 grader.

https://sysla.no/offshore/hoyre-vil-innfore-krav-om-mer-utvinning-nye-konsesjoner/

Om 30 år har vi ikke mer Norsk velferd på grunn av olje og gass aktivitet på Norsk sokkel. Innen 2030, det er 13 år til, skal utslippet vårt av Co2 gått ned, ethvert nytt oljefelt som har planlagt oppstart opp mot 2030 har et beregnet livsløp på 40 år.
Tar vi ikke omstillingen til fornybar energi nå, står Operaen i Bjørvika under vann om 50 år, det høres vel ikke ut som velferd?
Er ikke Norge med på omstillingen og utviklingen av fornybar energi nå, kommer vi til å seile så langt akterut at om 30 år vil Norge se ut som en middelalderlandsby sammenlignet med moderne byer, da får vi ikke solgt oljen vår, dette er vel heller ikke å satse på velferden.

Det å kalle olje- og gassutvinning for å satse på velferd og fremtiden, er så gammeldags at det ikke har noe å gjøre i moderne politikk.
Jeg tror Høyre har glemt ordtaket: “Hvis det høres ut som en ku og ser ut som en ku er det mest sannsynlig en ku”.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post596

Ikke pinlig, men feigt

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 03, 2017 10:02:10

Den kinesiske fredsprisvinneren Liu Xiaobo har diagnosert med uhelbredelig leverkreft.
Liu Xiaobo deltok i demonstrasjoner på den himmelske freds plass i 1989, “vant” Nobels fredspris i 2010, sittet fengslet siden 2009 som følger av protester overfor det kinesiske politiske styre.

EU krever Liu Xiaobo blir løslatt for å kunne motta riktig behandling av kreften.
USA, Frankrike og Taiwan har tilbudt seg og ta imot Liu for behandling.

Norge har valgt å ikke uttale seg i sakens anledning. Statsminister Erna Solberg (Høyre) har kun henvist til Utenriksdepartementet, NRK har enda ikke lyktes med å fått en uttalelse fra utenriksminister Børge Brende (Høyre).

https://www.nrk.no/norge/eu-ber-kina-loslate-liu-xiaobo-_-norge-nekter-a-svare-1.13585529

Det politiske situasjonen mellom Kina og Norge har vært fraværende etter at Liu Xiaobo vant fredsprisen i 2010, men myknet opp på våren 2017.

Så om Erna Solberg er redd for ny politisk kaldfront fra Kina hvis hun støtter EU’ krav om løslatelse av Liu, er dette ikke noe annet en feigt.
Liu Xiaobo vant fredsprisen 2010 for hans jobb med menneskerettigheter i sitt hjemland Kina, noe Norge den gangen valgte å anerkjenne med tildelingen av Nobels Fredspris.

Men 7 år etter kan det se ut som det er viktigere for den Norske regjering med Erna Solberg i spissen og selge laks til Kina fremfor å støtte menneskerettigheter.
Det er vel derfor vi er Verdens Rikeste Land, vi er skruppelløse.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post582

Null respekt

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, October 05, 2016 19:54:57

Tirsdag ble statsminister Erna Solberg (H) avslørt for å sitte med PokemonGO under trontalen på Stortinget.
Det er Klassekampen som filmet statsministeren som satt med spille mens Trine Skei Grande (V) sto på talerstolen.

Overfor avisen skriver Erna Solbergs i en tekstmelding via sin statssekretær at: “Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen. Alle som kjenner Pokemon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille”.


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/erna-solberg/her-tar-statsministeren-pokemon-pause-under-trontaledebatten/a/23812178/


Det er mulig Trine Skei Grande hadde likt denne "spøken", som tydelig var Erna Solbergs tanker under tirsdagens trontaledebatt på stortinget.
Men at det er respektløst og umoralsk derimot kan vi ikke komme unna. Skal vi godta at kassa ansatte tar frem spillet som en “god” spøk? I så fall, hva med leger?
“God” spøk når brannvesenet bare tar en raskt stopp for å leke litt under en utrykning? Ja det er en knall spøk, gjennomsyret av ironi og intelligens.


Arbeidsmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post496

Hørte jeg riktig?

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, September 22, 2016 21:24:01

Erna Solberg er i disse dager i New York og taler med falsk tunge foran FN.

Under talen til norges statsminister Erna Solberg (H), kan vi høre hennes løgner på rekke og rad, både om Syria og verdensbildet, så vel som den globale utviklingen av miljøet og hvordan dette arbeidet går fremover. Hun peker stolt på hvordan Norge leder an i fredsbevarende arbeid og fremtiden. Ikke bare satser Norge på utvikling av ny teknologi men vi tar også Paris-avtalen alvorlig.


https://www.nrk.no/urix/solberg-taler-mellom-israel-og-palestina-i-fn-1.13146257


Når det er sagt, vet vi at statsminister Erna Solberg (H) taler her med to tunger for her hjemme i Norge satser vår egen regjering, med Erna Solberg i ledelsen, ikke bare tungt på oljeutvinning og krigs-materiell, men vi leder an i ikke å ta Paris-avtalen det minste seriøst. Statsminister Erna Solberg som jobber aktivt med å åpne flere oljefelt i Nordsjøen samtidig som hun godtar at Norge planlegger å skyte 47 av 68 ulv. Og hvis det er fredstiltakene Erna Solberg tenker på, håper jeg virkelig ikke det er krigsretorikken hennes egen regjering bruker overfor Russland og den sittende regjering i Syria.


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post491
Next »