Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Ansvarsløs på toppen

Beste av April 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, April 30, 2015 17:17:48

Det er ansvarsfraskrivelse Dagbladet i dag skriver om når det kommer til det Norske forsvarets salg av marinefartøy til paramilitær aktør i Vest-Afrika.

Etter dagens høring i Stortinget kommer det frem at ingen av toppene som satt med ansvaret for salget av marinefartøyene har vært involvert i saken. De har derimot dyttet ansvaret nedover i systemet uten å lese noe som helst om salget av marinefartøyene. Fokuset har vært på å skaffe best mulig pris innenfor gjeldene lover og regler.

Verken Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide eller Anne-Grethe Strøm Erichsen har hørt om saken før Dagbladet avslørte den.

Samtlige av de nevnte topp-politikerne bekrefter at de har hørt om salget men trodde båtene skulle seile under britisk flagg.
Og lot seg ikke undre over at DU var med på å legge til rette for besøk fra Nigeria i oktober 2012 for å inspisere MTB-ene og KNM Horten i Bergen.
De reagerte heller ikke i mai 2013 når den norske ambassaden i Nigeria var involvert i å skaffe visum til to bankmenn fra Skye Bank PLC i Nigeria som skulle komme til Norge med penger for KNM Horten.
UD som har vært med på behandlingen av salget koblet heller ikke dette med at båtene kanskje ikke skulle til England.

Det er journalistene fra Dagbladet.no som peker på den største humoren rundt politiker toppene i saken og deres svar: «dette har jeg ikke hørt om».

http://www.dagbladet.no/2015/04/30/nyheter/utenriks/innenriks/nigeriabatene/espen_barth_eide/38928728/

Et svært dårlig svar men fra et politikers ståsted et trygt svar hvor man dytter skylden over på alle andre «dette har jeg ikke hørt om».

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post358

Frihet til folket

Beste av April 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, April 27, 2015 19:21:25

Det er Klassekampen som dekker saken om menneskesmuglingen som er et økende problem i Middelhavet. Denne gangen skriver Klassekampen.no om profitten til smuglerne og hvor dårlig smuglerne behandler flyktningene.

Klassekampen har sett på innvirkningen dette har på lokalsamfunnet langs Afrikas Nordkyst, hvordan prisen på båter øker og har innvirkning på lokale fiskere. Men også hvor smuglerrutene er og hvem som smugles.

Hvordan Libya har blitt en «hubb» for smuglerne. For det viser seg at flere av bakmennene i smuglerorganisasjonene er forskjellige militsgrupper som har fått fotfeste i Libya etter at vi veltet regime til Gaddafi i 2011.

http://www.klassekampen.no/article/20150423/ARTICLE/150429905

Så atter en gang takk til oss, Vesten, ledet av FN med Jens Stoltenberg ved roret for at vi ryddet opp i det landet.
Det vi derimot kan fastslå i retroperspektiv er at det gikk fra greit til forferdelig for innbyggerne av Libya, men at vi, Vesten med USA i spissen, fikk veldig stor tilgang til oljefeltene i Libya.

Fredmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post357

Et stengt nødnett

Beste av April 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, April 19, 2015 10:37:11

Etter som det er blitt klart at FM-båndet slukkes i 2017 dukker det opp mangler på arvtageren DAB.

Det er NRK.no som nå melder om et manglende nødnett i Norge når FM nettet stenges i 2017. Dekningsgraden til DAB nette er basert på hvor folk bor. Så når FM-båndet slukkes i 2017 vil Norge mangle dekning på nødnettet.

En av de største bekymringene er norske tuneller, de større tunnelene skal oppgraderes mot 2017. Men mange små tunneler og fjernt liggende områder vil ikke få nødnettet klart til 2017.

http://www.nrk.no/rogaland/1.12313427

En fornuftig handling, stenge et velfungerende nødnett med bakgrunn i at befolkningen får tilgang til flere radiokanaler i tett bebygde strøk.

Goddagmann Radiosending
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post352

En skjult agenda?

Beste av April 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, April 16, 2015 17:12:00

Da var det klart, FM nettet stenges i 2017. Det ble klart i dag, etter at staten har nådd egne mål når det kommer til dekningsgrad for det nye digitale bakkenettet i Norge.

Med statskanalen NRK som pådriver, får vi nå kun digital radio etter 2017. Dette gjøres under påskuddet om at radiosendingene får klarere lyd og flere radiokanaler.

http://www.nrk.no/kultur/widvey-slukker-fm-nettet-i-2017-1.12312081

Er fristet til igjen å peke på miljøspørsmålet rundt digitaliseringen av radioen. Søppelhaugene av fungerende FM radioer og FM sendere som skal byttes ut.
Er også fristet til å peke på hvordan statskanalen NRK igjen kan skaffe seg et fortrinn og monopol på radioen markedet.
Vi kunne også nevnt sikkerheten med tanke på at bilturistene som kommer til landet. For EU har enda ikke begynt jobben med å stenge FM nettet og på denne måten bytte ut alle radioer.

Ikke noe av dette skal vi henge oss oppi i dag. Vi skal heller se på hva dette har av betydning for brukeren, deg og meg. Med et heldigitalt bakkenett kan staten omsider ha full kontroll på når, hva og hvor du hører på radio. Vi har skaffet oss et liv hvor vi dessverre etter 2017 er totalt overvåket. For når du tenker over det, kan staten finne ut hvor du handler gjennom bankkortet, hvor du reiser gjennom bombrikker og digitale billetter på kollektivtransporten. De har full oversikt over internett- og mobiltelefonbruken din. TV sendingen er digitalisert og nå i 2017 kan de skaffe seg oversikt over radiobruken din.

Goddagmann Radiosending


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post351
Next »