Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Elitens bistand

Beste av Mai 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, May 26, 2015 20:15:48
I dagens utgave av Nettavisen.no kan vi lese om Norske bistandsmidler som går til korrupte ledere i andre land.
Avsløringene kommer under arangemente Oslo Freedom Forum. Det er Marc One Essangui fra Gabon som kommer med kritikken av bistandsmidlene som sendes til Afrikas rike ledere.
Siden 2007 har Marc Ona Essangui kjempet mot sitt lands korrupte regime og en kontrakt som ville gitt et kinesisk selskap, CMEC, kontroll over store gruveverdier i landet.

Som Marc ytrer bekymring over er at det Kinesiske selskapet ikke ville ta hensyn til miljø. Og peker på landest utsatte regnskog og økosystem.
Marc peker videre på bistandsmidlene som ikke har gått til landets beste, men til å bygge opp rundt eliten i landet og deres interesser, som å selge landets verdier til andre land.

Marc Ona Essangui uttaler til Nettavisen: "Det er som at statsministeren i Norge skulle gitt bort oljen i Nordsjøen til Kina".

http://www.nettavisen.no/na24/--bistandsmidler-som-sendes-til-afrika-gar-til-korrupte-tjenestemenn/3422791427.html

Så der har vi det, en bistand fra eliten til eliten.
Men hvem kan bebreide ministrene fra det Norske Storting, hva er vel bedre enn å reise til andre land med en koffert full av ikke egne penger, bli mottatt som en "gud" av vertslandet. Dele ut milliarder av bistandskroner mens man hylles som en frelser av et undertrykket folk som aldri kommer til å se en krone av bistandsmidlene man har i kofferten.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post365

En feig regjering og en tapt sak

Beste av Mai 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, May 21, 2015 20:02:54
Etter en lengre kamp mellom regjeringen med finnansminister Siv Jensen, Frp, i spissen og forbrukeren på motsatt side, er det endelig blitt klart at det ikke blir noe av den mye omtalte poseavgiften på 1,50 kr per pose.
Men som Siv Jensen avklarte 11.mai blir poseavgiften erstattet med en ny el.avgift på strømforbruket, som skal gi staten en ekstra inntekt på 300 millioner kroner i året.

Det er da med glede at vi kan lese om EU som ser på tiltak for å få ned poseforbruket i EU.
EU vil ha ned forbruket på plastposer med 80%, dette gjøres med tanke på miljøet og ikke kroner og øre til statskassen.
Noe finnansminister Siv Jensen og resten av det BlåBlå sammarbeidet kunne dratt god nytte av hadde det vært noe integritet og fornuft i den sittende regjering.
Så i steden for å seire med ny miljøbevist tankegang, hvor man benytter seg av en poseavgift for å få ned bruken av miljøfintlige plastposer, sklir Siv Jensen og resten av den BlåBlå regjeringen inn i en beslutningsvegring hvor de taper på alle fronter.
Og blir husket for meningsløse tiltak som befolkningen kommer til å holde mot regjeringspartiene ved neste stortingsvalg.

http://m.db.no/2015/05/11/nyheter/politikk/olje_og_energi/innenriks/revidert_statsbudsjett/39132712/

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post364

Omsider har løsningen på mannens største problem kommet

Beste av Mai 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, May 19, 2015 21:00:10
Det er amerikaneren Jesse Harzog som n[ langserer dressen for mannen som liker å sove velkledd. Jesse Harzog har kommet med en dress som er like behagelig å sove i som en pyjamas. Jesse Harzog dress har fått det passende navnet "Suitsy".
Greg Ferenstein fra The Ferenstein Wire har alt fått et eksemplar til utprøving, Ferenstein selv sier at det utelukkende har vært positive opplevelser så langt. Greg Ferenstein har brukt Suitsy på møter, barer og rundt i byen San Francisco.

http://www.side3.no/den-ene-er-en-dress---den-andre-en-pyjamas/3422788343.html

Omsider kan den velkledde mannen puste lettet ut etter år med angst for hotellopphold og andre tilstelninger hvor det kan tenkes at man må sove.

Suitsy, for den velkledde

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post363

Alkoholfritt dilema

Beste av Mai 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, May 13, 2015 23:50:16

Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, fungerende generalsekretær i «MA-Rusfri trafikk og livsstil», er ute med krass kritikk til Arendals Bryggeriet som i disse dager tapper sitt nye alkoholfrie pilsner. Elisabeth F. Kristoffersen retter kritikken ikke mot en ny type alkoholfri pilsner på markedet men navnet på bryggeriets nye alkoholfrie pilsner «Kjøre Pils». Elisabeth mener navnet skaper en positiv assosiasjon mellom det å drikke alkohol og kjøre bil.

Norgesgruppen som er distributør av Arendals Kjøre Pils mener målgruppen for pilsen er alle som kunne tenke seg en pils uten alkohol, kanskje nettopp fordi de skal kjøre bil etterpå.

http://www.nrk.no/hordaland/kjorepils-faller-ikke-i-smak-1.12356740

Så der har vi «MA-Rusfri trafikk og livsstil» sitt store dilemma, de vil ikke at folket skal kjøre etter en pils, men vil ikke godta et produkt uten alkohol som reklamerer for nøyaktig hva «MA-Rusfri» er ute etter å oppnå. Det at folk ikke drikker alkohol og kjører bil.

Ginmann & Presteskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post362
Next »