Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

6 år og 4.5 millioner kr

Beste av Juni 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 29, 2015 20:30:49

Da var planene for et nytt Storokryss i hovedstaden vraket. Denne gangen er planene om et nytt Storo kryss vraket av Statens vegvesen.
I mars ble det klart at Statens vegvesen trekker seg ut av prosjektet, etter at byråd Guri Melby (V) varslet i januar at planene for det nye Storokrysset som Statens vegvesen, Sporveiene og Bymiljøetaten hadde jobbet med i 6 år, ikke ivaretok «bløte» trafikanter.

Svaret på Guri Melbys ønske ble besvart av Statens vegvesen i et brev 23. mars: «Vi finner det naturlig at kommunen selv tar ansvaret for å videreføre dette planarbeidet».

Da arbeidet startet for 6 år siden ble det bestemt at kollektivtransporten skulle prioriteres gjennom Storokrysset noe som ble forandret i byrådet senhøstes 2014 og byrådet Guri Melby informerte om de nye kravene til Storokrysset på nyåret. Den nye prioriteringen er syklister og ikke kollektivtransporten.

Guri Melby mener denne snu operasjonen og vrakingen av planene på det nye Storokrysset var riktig, til tross for at planleggingen har tatt 6 år og 4.5 million kroner.

http://www.osloby.no/nyheter/Nytt-Storokryss-utsatt-pa-ubestemt-tid-8069148.html

Så da er det bare for bilistene som benytter seg av Storokrysset å smøre seg med tålmodighet og se frem til et moderne Storokryss i fremtiden. Mens resten av Oslos innbyggere kan glede seg over et skranten kollektivtilbud som blir nedprioritert for «bløte» trafikanter. Mens resten av landets befolkning kan kose seg med tanken på vel anvendte skattekroner i hovedstaden.

Kontrollør og Passasjer  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post375

Presset ytringsfrihet

Beste av Juni 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 22, 2015 19:20:55

Da melder advokat John Christian Elden at hans klient Ubaydullah Hussain har blitt frikjent for oppfordring til terror.
Det ble klart i lagmannsretten i dag hvor Hussain ble frikjent på alle tiltalepunktene.

Hussain ble dømt til 120 dagers fengsel i 2014 for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder.
Denne dommen mente statsadvokat Carl Fredrik Fari var for mild og anket dommen til lagmannsretten, hvor Ubaydullah Hussain ble frikjent på grunn av retten til ytringsfriheten.

Hussain uttaler på sin side er glad for frikjennelsen og håper at PST deres forfølgelse, trakassering og skremselspropaganda mot norske muslimer snart kan ta slutt.
Han uttaler videre at dommen likevel betyr svært lite for ham som person, men at: «Hussains tanker går til de muslimene som sitter fengslet i Norge under falske anklager i pådekke av terrorparagrafen som tydeligvis gjelder kun troende muslimer».

http://www.dagbladet.no/2015/06/22/nyheter/ubaydullah/terror/lagmannsrett/39787231/

Nå skal vi vel ikke gå så langt som å si at kun troende muslimer sitter inne i Norge på grunn av terrorparagrafen, han har vel glemt en og annen her, uten at vi skal nevne personen med navn, men greit nok.

En tragisk dom, når ytringsfrihet har blitt direkte trusler mot navngitte personer. For da når terror akkurat ditt den skal.

Goddagmann & Dommerklubbe  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post373

Sofa til alle, mat til noen

Beste av Juni 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, June 17, 2015 20:09:55

Da er det klart for utbygging av Ikeas varehus i Vestby. Det ble klart under planutvalget i Vestby kommune, som gikk enstemmig inn for å godkjenne detaljreguleringsplanen for IKEA-utbygging.

Nettavisen.no har vært i kontakt med prosjektleder Pål Walberg som bekrefter at reguleringsplanen er i boks men at det ikke betyr at første spade kan settes i jorden i morgen. Før de kommer så langt må en investeringssøknad sendes til IKEA globalt, som må godkjenne investeringen før utbyggingen kan starte.

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/klarsignal-for-nytt-ikea-varehus/3422800809.html

Så da var det klart for rasering av opparbeidet matjord i Vestby for å selge billig sofaer produsert i Kina. Det skal sies at IKEA har lovet å legge til rette for nye dyrkeområder men da må våtmarker vike som er dårlig egnet for dyrking av mat.

I en sofa fra IKEA sitter Goddagmann og ler av Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post372

En fiende på besøk

Beste av Juni 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 15, 2015 17:44:17

Da er representanter fra afghanske myndigheter og flere topper fra terror-organisasjonen Taliban på vei til Norge for å ha samtaler. Det er andre gang siden juni startet at de to har vært på besøk i Norge for å diskutere situasjonen i Afghanistan.

Taliban nekter for at det er snakk om fredssamtaler og delegasjonen fra afghanske myndigheter vil ikke uttale seg om hva det er snakk om.

Norge som står som vert av møte har heller ikke utfyllende informasjon å komme med, og utenriksdepartementet ønsker imidlertid ikke å kommentere dette, da de anser det som en sak som angår Afghanistan.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/afghanistan/nbc-taliban-topper-er-i-norge/a/23471132/

Vi jaktet i over 10 år på Taliban-toppene i Afghanistan sammen med USA og resten av Vesten. Og nå viser det seg at vi bare kunne invitert de på lunsj? Eller har Taliban blitt våre venner siden vi ikke ryddet opp etter at vi bombet landet i stykker?

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post371
Next »