Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Direkte fra Norges høysikkerhetsfengsler

Beste av Juli 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 27, 2015 17:17:18

Det er politiet selv som melder om at en fange har rømt fra fengselet med høy sikkerhet i Horten sentrum. Rømningen skjedde ved 10:15-10:30 tiden i dag.

Assisterende fengselsleder, Siv Helene Thomassen, understreker at den innsatte ikke soner for vold eller lignende kriminalitet, men for et narkotikaforhold. «Det hele gikk utrolig fort. Han var med på en aktivitet i bakgården i fengselet med tre ansatte. Plutselig klatret han opp på et tak og hoppet ned på en parkeringsplass på andre siden. Det er nok mellom fire fem meter ned til asfalten og han skadet seg i foten», sier Thomassen

Da rømningen så ut til å være et faktum dobbeltsjekket de at han hadde forlatt fengselsområdet, før de varslet politiet og selv om den innsatte klarte å stikke av, ser ikke fengselslederen at det har vært svikt i rutinene.

Rømlingen beskrives av politiet som en mann på 190 til 200 cm høy, slank med bølgete sort hår. Han skal være av Nord-Afrikansk opprinnelse og være iført briller, en sort t-skjorte og blå treningsbukse.

http://tablet.dagbladet.no/2015/07/27/nyheter/innenriks/fengsel/40341234/

Høysikkerhet sa dem og glemte å ta bilde av fangen sammen med høyde, vekt og alder.
For det blir som Thomassen så pent forklarer, det var ikke brudd på noen rutiner ved rømmingen, men da er det kanskje på tide å få ned rutiner så de innsatte ikke bare kan gå ut av fengselet og rett inn i Horten sentrum.

Fengselsbetjent & Fangevokter  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post385

Et feilplassert land

Beste av Juli 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, July 24, 2015 15:40:36

Det er Nettavisen.no som kan melde om den globale fredsindeksen Global Peace Index (GPI) som plasserer Norge på en 17. plass over de fredeligste nasjonene i verden.

Vi kommer ikke høyere grunnet innblanding i internasjonale konflikter, kriminalitet og våpen eksport.

GPI har tatt for seg 162 land, hvor Island er på førsteplass og Danmark på en god andreplass. I andre enden av skalaen ligger Syria, som i 2008 havnet på 88 plass, som mest voldelig, etterfulgt av Irak og Afghanistan.

Nettavisen.no har vært i kontakt med den Danske fredsforskeren Jan Øberg som stiller seg svært skeptisk til fredsrangeringen. Øberg stiller spørsmål til metoden for rangeringen og peker på Tahiti og Seychellene som han tror er fredeligere enn Norge.

Videre kommer Øberg med en knusende dom over Norges fredsinnsats og peker på at vi er medlem av verdens største militære samarbeid, NATO, som bygger sin sikkerhet på besittelsen av atomvåpen. Og hvordan Norge har stilt opp i enhver konflikt USA har deltatt i, for ikke å snakke om Libya, hvor Norge slapp flest bomber for å få avsatt daværende diktator Muammar Gaddafi.

http://www.nettavisen.no/nyheter/derfor-er-norge-minst-fredelig-i-hele-norden/3422811826.html

Fredsnasjonen Norge jobber dessverre daglig med å gjøre verden til et litt mindre trygt sted å bo.

Velkommen til Verdens Rikeste Land, landet som lever på andres lidelse gjennom våpensalg og konfliktskapning.

Bombefly & Lykkerus


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post384

Kriserammede oljenasjon Norge

Beste av Juli 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, July 23, 2015 20:24:50

Det er Bellona som denne gangen er ute med, det som best kan beskrives som, en ønsketenkningen for olje nasjonen Norges fremtid.

Bellona har kommet med en 10 punkts liste som de mener ville være fornuftige tiltak for oljebransjen og ta fatt i nå som oljeprisene er lave og aktiviteten innenfor oljesektoren synker i tråd med økt arbeidsledighet.

For som Bellona ved fagleder Hallsrein Havåg skriver til klassekampen.no, jubler ikke Bellona over at oljearbeidere får sparken.
Bellona mener at dagens situasjon er en ypperlig anledning til å drive med sårt etterlengtet arbeid på Norsk sokkel. Vedlikehold av plattformer, plugging av brønner for ikke å nevne Co2 problematikken.

http://www.klassekampen.no/article/20150722/ARTICLE/150729959

Bellona har med andre ord kommet med en liste over kostnader som de mener oljeselskapene skal ta fatt på i en tid hvor de ikke tjener penger.
En tiltaks liste som oljeselskapene har skydd som pesten på grunn av kostnadene under gode tider, da de tjente grovt med penger.
Men Bellona har håp om at oljeselskapene skal gjøre nå i nedgangstider.

Ja, dette må vi regne med at oljeselskapene gjennomfører, øke kostnadene. Oljebransjen tenker nok mest på egne aksjonærer og lommebøker før sysselsetting av et ti talls arbeidere og miljøet.

Oljerigg & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post383

Fedrelandet uviktigst

Beste av Juli 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 20, 2015 17:45:43

Da kan vi ta av oss hatten for Senterpartiets (SP) kandidat Jan Ove Fromreide fra Askøy for en fantastisk innsats og utarbeiding av den nasjonalistiske Facebook gruppen Fedrelandet viktigst som uttrykker sympati overfor massemorderen Anders Behring Breivik.

Jan Ove Fromreide som er administrator for siden har nå bedt om å bli strøket av listene hos SP og uttaler overfor avisen at slike ytringer hvor det er sympati med Anders Behring Breivik, blir slettet med en gang og personen som har ytret sympatien blir utestengt umiddelbart.

Jan Ove Fromreide som tar avstand fra massemorderen oppfordrer til å «lage egne borgervern-grupper» samtidig som siden oppfordrer til mer bruk av vold og til å skaffe seg våpen. Videre deler Jan Ove Fromreide tilknytning til gruppen «Knights Templar International», samme navn som en organisasjon Behring Breivik påsto å være en del av.

Jan Ove Fromeide avslutter med å spesifisere overfor Nettavisen.no at: Fedrelandet viktigst er en gruppe for alle som er glad i Norge, og som verdsetter de verdier våre forfedre har kjempet frem, og har ingen ting å gjøre med SP».

http://www.nettavisen.no/nyheter/senterparti-kandidat-bak-facebook-side-der-breivik-hylles/3422810851.html

Vel, så der har vi det fra Norges velutdannete politiske «elite», våre forfedre kjempet tydeligvis ikke for demokratiet vi lever i dag, siden Fedrelandet viktigst ikke er forenelig med politikken i Norge og ser det som sin oppgave å danne nye borgervern-grupper som skal holde folket trygge fra seg selv og det frie valget.

Men når det er sagt, støtter jeg retten Jan Ove Fromeide har i å ytre sine meninger, selv om vi, Goddagmann & Økseskaft, tar sterk avstand fra dem.

Flaggstang og Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post382
Next »