Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Sport først

Beste av August 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, August 27, 2015 15:35:30

Osloby.no kan i dag melde om Oslo kommune som ser på muligheten for å åpne for bygging av grusveier i vernet skog. Det er snakk om en fire meter bred grusvei gjennom Spinneren i Østmarka, som har mye gammel skog. Spinneren ble vernet under eventryskogparagrafen i Markaloven høsten 2013, fordi området «kan gi unike naturopplevelser».

Trase-planene ligger inne i «Plan for idrett og friluftsliv i Oslo 2013-2016». Og skal trolig til politiskbehandling våren 2016.

Begrunnelsen for utbygningen er å gjøre området mer tilgjengelig for barnevogner, rullestolbrukere og idrett. For som det kommer tydelig frem i artikkelen i Osloby.no er det et ønske fra idretts Norge om å bygge flere skiløyper i Oslo området. Som kommunikasjonssjef i Skiforeningen Emilie Nordskar gjør klart overfor Osloby.no er klimautfordringene som gir behov for nye tiltak for å få sneen til å ligge lenger for skisesongen. Det er behov for løyper med underlag som trenger lite sne, på gruslagte skogsveier er det lettere å pakke sneen og løypene er brukbare lenger.

http://www.osloby.no/nyheter/Vil-legge-grusvei-gjennom-vernet-skog-8139564.html

Så med det i tankene kan vi i det minste glede oss over at den selvopptatte idiotens fremmarsj ikke er over. Skiforeningen ser et kortsiktig tiltak for å øke bilbruken, forbruket med tanke på skiutstyr, kunstsne, løypemaskiner, ødeleggelse av gammel skog, rasering av skogbunn og ikke minst utsette tiltakene med tanke på problematikken rundt globaloppvarming, som er skylden i dette utbyggingens behovet. Alt dette for at noen ganske få selvopptatte mennesker skal kunne ta på seg idiotisk tøy mens de løper svette og desperate med sikkelet rendene rundt munnen i skogen i en eller annen fortvilelse over noe som resten av oss ikke forstår. For det er vel dette som er resultatet i andre enden av en 4 meter bred grusvei tilrettelagt for den selvopptatt syklist, en bølle i skogen på alt for dyrt utstyr som ikke tar hensyn til noen andre brukere eller natur, mens han rettferdiggjør seg selv og sin oppførsel med at det er sundt og bra med trening i det fri.

Turmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post394

Søndags-kvinner

Beste av August 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, August 25, 2015 19:08:18

Da fortsetter kampen om søndagsåpne butikker, denne gangen er det nestleder i familie- og kulturkomiteen, Anette Trettebergstuen som advarer mot å åpne butikker på søndager.

Trettebergstuen mener søndagsåpne butikker er problematisk i likestillingsperspektivet. For som Trettebergstuen frykter kommer dette til å gå mest utover kvinner.

Trettebergstuen får støtte av LO-leder Gerd Kristiansen i at det kommer til å skape mer jobb i mange kvinneyrker, som barnehager, siden foreldrene kommer til å måtte jobbe på søndager.

Og jeg tror vi lar artikkelen ligge der for hvis LO-leder Gerd Kristiansen og familie- og kulturkomiteen ved Anette Trettebergstuen ikke ser humoren i egne utspill her, er jeg ikke sikker på om jeg klarer å forklare det for dem. Men vi gir det et forsøk.

De er redde for at kvinneyrker som barnehager må holde åpent på søndager som et resultat av at BEGGE foreldrene er på jobb på søndager. Noe som de da kommer frem til at er problematisk, med tanke på likestilling for kvinner, siden både menn og kviner må jobbe på søndager.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/solberg-regjeringen/trettebergstuen-kvinner-maa-betale-prisen-for-soendagsaapent/a/23508905/#xtor=CS4-1

Og med et kan vi ønske to kvinner velkommen til oss, Goddagmann og Økseskaft, i dag, LO-leder Gerd Kristiansen og familie- og kulturkomiteen Anette Trettebergstuen for fantastisk innsats og utspill.

Likemann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post393

Hellstrøms pølse i vaffel

Beste av August 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, August 15, 2015 14:12:14

Det var under fredagens sending av Sommeråpent hvor mesterkokk Eivind Hellstrøm måtte fortelle om opphavet til den kjente Mosse retten Pølse i Vaffel.

Det var Onkelen til Hellstrøm som i sin tid kom opp med den oppskure retten med vaffel rundt pølsen istedn for pølsebrød eller lompe.


Under sending får Hellstrøm servert et eksemplar av onkelens signaturrett, pølse i vaffel og uttale seg om retten: «Pølse i vaffel kommer til å bli hengende ved meg resten av livet mitt. Jeg har aldri sagt at det smaker bra. Det er litt pølse og det er litt vaffel, det er litt søtt og litt sennep og ketchup».


http://www.nrk.no/ostfold/hellstrom-tror-polse-i-vaffel-blir-hengende-ved-ham-1.12500223


Og Hellstrøms fiskegrateng kommer til å henge med som et vondt minne resten av mitt liv. Mye salt, en del potet og et lite snev av fisk.


Matmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post391

Brus-helse

Beste av August 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, August 11, 2015 11:56:54

Det viser seg at verdens største brusprodusendt Coca Cola betaler forskere for å få egne produkter til å fremstå som sunnere enn de er.

Mens resten av verden fokuserer på at mat gjør deg feit og ikke manglende trening, har Coca Cola betalt 2 forskere 30 millioner kroner for å legge frem «bevis» for at det er manglende trening som har skyld i fedme og ikke usunn mat.

http://www.side2.no/--coca-cola-betaler-forskere-for-a-forvrenge-virkeligheten/3422817314.html


Så der har vi helseråd fra en av verdens mest usunne matprodusenter. Fortjeneste på folks dårlige helse siden 1886.

Og det neste som kommer frem er at frukt er usunt mens sjokolade og fastfood er helsebringende.


Fruktmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post388
Next »