Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Jagland og tausheten

Beste av September 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, September 25, 2015 22:24:36

Det er akkurat kommet ute en bok om livet i Nobels fredspris komité, skrevet av sekretær Geir Lundestad, som har sittet i komiteen i 25 år.

Boken omhandler livet i komiteen og hvordan de jobber, samt meningene til Geir Lundestad om komiteens medlemmer.

Noe som har fått flere i komiteen til å reagere sterkt, for å si det mildt.
Og en av dem er Torbjørn Jagland. Selveste høvdingen av komiteen har reagert og ser boken som et angrep på komiteens arbeid.
Jagland gjør det helt klart at han skulle ønske at det ikke ble rettet noe kritikk mot komiteen, han eller arbeidsmåten de har innad i komiteen.
Jagland går så langt som å peke på at alt er feil og at det her er et taushetsløfte som er brutt.

Lundestad på sin side avfeier det hele med at han ikke har brutt noe taushetsløfte og at det hele kunne blitt en mindre sak om komiteen hadde lest boken før de gikk i forsvar.

Der har du saken i sin simple helhet.

http://www.dagbladet.no/2015/09/23/nyheter/nobelprisen/innenriks/41215928/

Nå skal ikke vi blande oss med bokens innhold.

Men det er betenkelig at herr Jagland etter 6 år i Nobels fredspris komite ikke klarer å se ironien her.
Vi har da hatt herr Jagland i 6 år i Nobels fredspris komité som har forsvart ytringsfriheten gjennom tykt, ikke tynt.
For det har han selv, Torbjørn Jagland, som bevisst nominert fredsprisen til Liu Xiaobo, Aung San Suu Kyi for ikke å glemme selveste Edward Snowden eller fjorårets vinner Malala Yousafzai. Nå kan vi påpeke for å ha vårt på det rene at det er bare tre av de fire nevnte som ha fått fredsprisen, Edward Snowden har enda ikke fått den. Men felles for de fire som så mange vi heier frem i Vesten, er at de har stått frem, brutt «tausheten» de er pålagt og brutt med regimet de er under. De har gjort et eksempel av seg selv med å bryte den ene tingen herr Jagland nå roper høyest opp om å holde på.

Det kan se ut som herr Jagland følger det gamle ordtaket: Du skal gjøre som jeg sier og ikke som jeg gjør.

Fredsmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post400

Stoltenbergs propaganda-maskin

Beste av September 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 21, 2015 20:21:14

Da er Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær, igjen ute med skremselspropagandaen sin.

Det er igjen snakk om opprørene i Ukraina, som er tilhengere av Russland, som står i senter av Stoltenbergs propaganda-maskin.

Stoltenberg har brukt denne mandagen til å prate om hvordan Russland forsyner opprørene i Ukraina med våpen.

http://www.dagbladet.no/2015/09/21/nyheter/politikk/krig_og_konflikter/russland/jens_stoltenberg/41186155/

Det er betenkelig at denne økonomen som Jens Stoltenberg plutselig sitter med så mye makt og innflytelse som det han har nå som NATOs generalsekretær.

Og hvordan denne propaganda-maskinen han har skapt ruller fremover. Under Jens Stoltenbergs korte periode som NATOs generalsekretær har han personlig avviklet all kommunikasjon med Russland. Det har ikke vært avholdt diplomatiske møter mellom NATO og Russland etter at Jens Stoltenberg la ned rådet som satt med ansvaret for å holde de politiske linjene med Russland åpne. Det er ikke Russland med president Vladimir Putin som avsluttet disse diplomatiske møtene men NATOs egen generalsekretær Jens Stoltenberg.

Det er under 14 dager siden 75 av Europas ledere, inkludert et par tidligere NATO-ledere, ba Jens Stoltenberg dempe krigsretorikken rettet mot Russland og ba ham ettertrykkelig om å åpne de diplomatiske samtalene med Russland.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/nato/gro-ber-nato-jens-dempe-krigsfaren/a/23520459/#xtor=CS4-1

Goddagmann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post399

I det minste søtt

Beste av September 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, September 15, 2015 21:19:17

Da var kommunevalget 2015 gjennomført og i Oslo by ligger det an til bytte, fra Høyre til et rød/grønt samarbeid mellom Arbeiderpartiet AP og Miljøpartiet de Grønne MDG.

MDG er pekt ut til valgets vinnere med overaskende stor oppslutning.
MDG har på denne måten havnet i en situasjon hvor de kan bestemme hvem av de to store partiene som blir sittende med makten i Oslo by, Høyre eller AP.

Men heldigvis har NRK.no vært i kontakt med førstekandidat fra MDG i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, som kan kaste litt lys over samarbeidsmulighetene til MDG.
Lan Marie kan fortelle NRK at utvidelsen av motorveien E18 inn mot Oslo blir den vanskeligste saken. Og MDG er villig til å ofre mye for å få stoppet utbyggingen av E18 som ligger i Oslopakke 3.

Dessverre ligger satsingen og utbyggingen av kollektivtransporten i Oslo by i Oslopakke 3, som da nå kan bli stoppet av MDGs stansing av E18.

http://www.nrk.no/norge/denne-veien-forer-til-et-rodt-eller-blatt-oslo-1.12554801

MDG er bekymret for at det blir mer privatbilisme inn i Oslo by hvis E18 blir bygd ut. Noe de har helt rett i. Men hvis Oslopakke 3 blir stoppet, stopper også de store ambisjonene om utbygging av kollektivtransporten i og rundt Oslo, som også kan medføre mindre privatbilisme inn mot Oslo på E18.

Så vi står med ett ovenfor det evige engasjerende spørsmålet: Hva kom først, Høna eller egget?

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post397

Valgtull

Beste av September 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 07, 2015 21:03:51

Fra valggalskapen i dag kan vi lese om Arbeiderpartiet (Ap) i Oslo som vil inndra taxiløyver. Ap ser høstens kommunevalg som en god plattform for å lansere sin plan for å rydde opp i taxi -næringen.

Det er Aps fraksjonsleder for samferdsel- og miljø Abdullah Alsabeehg som uttaler seg til E24.no om saken. Han har stor tro på at færre taxiløyver vil hjelpe på problemene i bransjen.

Alsabeehg peker på dårlig prisinformasjon, høye priser, dødtid hos taxisjåførene og manglende sanksjonsmuligheter for dem som bryter loven, som argument for et strengere krav til løyvene.

http://e24.no/makro-og-politikk/valgkampsak-faerre-drosjer-i-oslo/23518511

Så med høstens kommunevalg som står for dør, kan vi glede oss over våre politikere som finner viktige kampsaker. At vi en gang for alle kan få orden på noe så viktig som taxi- næringen i Oslo by kan ingen kimse av. For når politikerne i verdens rikeste land velger en kampsak, er det godt at den er av et slikt tungt kaliber som Aps samferdsel- og miljø leder Abdullah Alsabeehg legger frem her.

Men kan man forvente noe mer av Ap når vi under forrige stortingsvalg fikk daværende statsminister Jens Stoltenberg som Taxi Jens som et reklamestunt for eget parti.

Taximann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post396
Next »