Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Med fokus på noe

Beste av Oktober 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, October 27, 2015 18:19:05

Det er den nye golfbanen på Hvam videregående skole i Nes kommune som må stå skolerett i avisene etter at det har blitt kjent at skolen/ kommunen har brukt 16,1 millioner på et splitter nytt golfanlegg på 9 hull. Årets opptaket til golflinjen ved Hvam VGS med ny 9-huls golfbane var på 1 person.

Rektor Per Corneliussen ved Hvam VGS er veldig godt fornøyd med anlegget. Og uttaler i sakens anledning at måle er å få seks til åtte golfelever i hver av de tre klassene. Teoretisk kan vi «Hvam VGS» ha 56 studenter med golf som hovedidrett i hver klasse.

Corneliussen peker på at golfbanen er bestemt av politikerne, og anlegget er i hyppig bruk av pensjonister.

http://www.dagbladet.no/2015/10/26/nyheter/innenriks/golf/videregaende_skole/41681546/

Det kun i verdens rikeste land hvor vi ser det som vel anvendte penger å bruke 16,1 millioner kroner for å tilrettelegge for utdanning innenfor det som er en svært forurensende sport.

For det de har gjort her er å ødelegge matjord, ta matjord og gjøre det om til en gressplen som skal brukes til en sport. En sport som krever ekstremt mye vann og ressurser for at noen ytterst få skal kunne vralte rundt late på en flat gressplen mens de fremhever hvor godt trening det er.

Vel anvendte penger og ressurser når man ser på verdens behov.

Velstandgubben & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post406

Hendelse til ettertanke

Beste av Oktober 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, October 24, 2015 12:12:18

Fredag 23.10 var det feiring av Ashura.
Ashura feires til minne om martyren Husayn ibn Alis død. Han var dattersønn av proften Muhammed og Shiaene regner hendelsen som en større begivenhet i religionen.

Ashura ble markert i Oslo by av rundt 800 sjiamuslimer, og gikk fra Grønland til Universitetsplassen. I krysset Karl Johansgate og Universitetsgaten ble demonstrasjonen møtt av 30 motdemonstranter.

Det er ikke meldt om noe større skader etter sammenstøt og politiet fikk holdt de to partene fra hverandre.

http://www.osloby.no/Tumulter-under-religios-markering-i-Oslo-8215986.html

Nå har ikke vi, Goddagmann & Økseskaft, noe imot Islam, muslimer eller demonstrasjoner og markeringer av dager eller mennesker.
Men det er betenkelig at en meldt muslimsk markering, av en muslimsk helligdag, blir møtt av muslimske motdemonstranter.
Muslimer peker på islamsk tro som en fredelig religion som fremmer fred og kjærlighet, da er det merkelig at det under en markering av en fredelig religion blir bråk innad mellom muslimer.
De lever i verdens beste land, som er utrolig fredelig land å bo i, hvor alle kan mene og tro hva de vil. Klarer ikke to forskjellige folkegrupper, av samme religion som visst nok begge fremmer fred, å markere egen helligdag uten at det blir problemer.

Så det er til ettertanke for politikerne og folkevalgte når vi leser dette i dagens Aftenposten, det brukes ofte ord og uttrykk som vellykket integreringspolitikk.
Det er nok politikk og integrering men vellykket kan vel diskuteres, når verdens rikeste land ikke klarer å få en fredelig religion til å ha rom til seg selv under en fredelig markering av en egen helligdag.

Demonstrasjonsmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post405

En Grønn Exit

Beste av Oktober 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, October 19, 2015 19:41:54

Da er det klart, det blir Rødgrønn regjering i Oslo kommune. Det ble klart etter at plattformen for kommunesamarbeidet ble offentliggjort i dag.

Det er snakk om samarbeid mellom Arbeiderpartiet, SV og De Grønne. I plattformen ligger avgjørelser om satsning på vei, kollektivtrafikk, barnehager, eiendomsskatt og ikke minst et bilfritt sentrum innen 2019.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kommunevalget-2015/slik-blir-de-roedgroennes-oslo/a/23545034/

Nå er ikke vi, Goddagmann & Økseskaft, imot et bilfritt sentrum innenfor ring 1 som det er snakk om.
Tvert imot er det velkomment, selv om det kan dukke opp noen utfordringer med hvem som skal få lov til å kjøre bil til og fra jobben. Hvilke beboere som kan eie bil i sentrum. Hvem har behov for bilbruk utover utrykningskjøretøy, varetransport og kollektivtransporten? Vel, veldig få, hvis du ser bort fra butikkeiere, eldre, barnefamilier, håndverkeren og taxi-næringen, men bortsett fra denne lille gruppen er det ingen som egentlig har behov for bilbruk innenfor ring 1 i Oslo.

For ja, vi gleder oss til Kongen er avbildet i avisen, på vei nedover Karl Johans gate på vei til en fin middag med familien, med bil og sjåfør parkert på slottsplassen, en vinterdag med 10 blå ute.
Eller når vårsolen titter frem, får vi statsminister Erna Solberg i sommerkjole på sparksykkel gjennom slottsparken på vei til jobb på Stortinget.

Så i det minste kan vi se en del «fallgruver» her, når det kommer til et bilfritt sentrum innenfor ring 1.
Vi kan ikke forvente at sentrums ambassader skal bli berørt av denne loven. Vi kan heller ikke vente at Kongen blir det. Så hva med våre folkevalgte, et bilde av en av partimedlemmene i partiet De Grønne i bil på vei til jobb, og de har feilet, det gjelder for Arbeiderpartiet og SV også.
Så hva med Erna Solberg og resten av Stortinget? Et bilde av Jonas Gahr Støre i bil i sentrum og han undergraver hva hans egent parti stor for.

Det kan se ut som samarbeidet mellom Ap, SV og MDG kan by på noen utfordringer i sakens anledning, hvis de ikke bevisst lager et skille i samfunnet, med seg selv på en side som en prioritert gruppe som kan bruke bil i egen by.

Søndagsbilisme & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post404

Uber over loven

Beste av Oktober 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, October 18, 2015 19:21:17

Det ble i helgen avskiltet to biler i Oslo sentrum med begrunnelse om manglende løyve fra Oslokommune for å drive med persontransport.


Den ene avskiltingen involverte en sjåfør fra taxi-tjenesten Uber. Uber er en «taxi» løsning som baserer seg på direkte kontakt mellom bruker av tjenesten/passasjer og tilbyder/sjåfør. Sjåføren fra Uber trenger kun en bil og smarttelefon for å ha drift av taxi-tjenester gjennom selskapet Uber. Sjåføren gjennom Uber, blir stående uten egent firma og på denne måten får ikke tildelt løyve for persontransport fra Oslokommune, og havner på denne måten under det man kaller pirat-taxi, som er ulovlig.


Uber stiller seg uforstående til avskiltingen med full støtte til sjåføren som ble avskiltet. Uber peker på at tjenesten er trygg og lovlig med alle forsikringer på plass, med tanke på sikkerheten til passasjeren og sjåføren. Og kan derfor ikke se et problem med løsningen de tilbyr.


http://www.osloby.no/Politiet-avskiltet-Uber-bil-8205700.html


Så der har vi det, taxi-tjenesten Uber, ser ikke forskjellen på opplærte yrkes-sjåfører som betaler skatt og persontransport som er basert på 18 åringer med sin første privatbil og en smarttelefon. Noe som burde være en god nok indikasjon for Uber på hvorfor «Uber-bilene» kan bli avskiltet ved kontroll.


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post403