Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

88 kr

Beste av November 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, December 01, 2015 19:37:52

Neste års statsbudsjett er lagt frem og faller ikke i like god jord hos alle. Det er spesielt flysete-avgiften som har fått mye oppmerksomhet. På miljøsiden er det jubel mens skeptikerne sammen med flyselskapene og NHO frykter for norske arbeidsplasser. Regjeringen har lagt det frem som et miljøtiltak, noe som NHO er sterkt skeptiske til og mener at dette ikke kommer til å ha noe å si for om nordmenn flyr eller ikke.

NOH har sammen med flyselskapene regnet ut at 3000 arbeidsplasser står i fare for nedleggelse hvis avgiften på 88 kroner blir lagt på flyreisen til folk.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/solberg-regjeringen/nho-fly-forbannet-over-flyseteavgift/a/23566648/

Da er det fint at vi i dagens avis IKKE kan lese om luftforurensningen i Beijing og hvordan denne IKKE sprenger alle tidligere rekorder i mengde luftforurensing. Samtidig som verdens mektigste ledere IKKE møtes i Paris under det 21 klimatoppmøte for å diskutere problematikken knyttet til forurensning.

Beijing har sprengt alle tidligere rekorder når det kommer til luftforurensning, skalaen går fra 0-500. På 100 blir det helsefarlig, Beijing nådde 590 på skalaen. NHO burde kanskje se på dette som en mulighet for å bygge opp norske arbeidsplasser, ikke nedleggelse, kanskje vi skal satse mer på tog og buss, kanskje vi kan se på hva det koster å IKKE innføre en større avgift på flyreiser med tanke på helseskader, for å ta en ting direkte knyttet til forurensing.

http://www.dagbladet.no/2015/12/01/nyheter/paris/klimatoppmotet_i_paris/klimatoppmote/politikk/42189398/

Men det er vel dette med tall da, NHO mangler vel matematikere for å se på om verdens befolkning er større en 3000 norske arbeidsplasser.

Matematikkmann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post417

Å ikke lære, er kostbart

Beste av November 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, November 19, 2015 20:00:06

Da nærmer Oslo by seg en utskifting av trikkestallen.
Det er snakk om å bytte ut den trofaste trikken SL79 og den Italienske skandale trikken SL95.

Italia-trikken SL95, har skapt problemer for Oslo Sporveier (Ruter) fra dag en. Med ombygging av Oslos topografi, ikke egnet for Norsk vinter med tanke på rust og en manglende reparasjon og oppføling fra leverandør.

Nå skal Oslo by legge 4,2 milliarder kroner for de nye sporvognene. Det er enda ikke avklart når eller type trikker/ leverandør.

Som det så fint kommer frem i artikkelen i Osloby.no har vi heldigvis ikke lært noe av Italia-trikken, og det ligger an til en ny gigant sprekk i budsjettet på de nye trikkene. For det viser seg at byrådet i Oslo ikke har tatt høyde for et større oppgraderingsbehov på fasilitetene rundt trikkene. Her er det snakk om behovet for vedlikehold og hvor dette skal utføres, som det kommer frem er det ikke sikkert at dagens trikke-verksteder kan handtere de nye trikkene.

http://www.osloby.no/nyheter/Derfor-blir-nye-trikker-over-n-milliard-kroner-dyrere-8251049.html

Her kommer det tydelig frem at Oslo by kan stå dårligere stilt med kollektivtilbud etter at de nye trikkene har ankommet.
For det er ikke sikkert at verkstedene for vedlikehold av trikkene er på plass.
Så da sitter Oslo by igjen med en god gammel sliter som får jobben gjort trikken SL79, en trikk fra Italia SL95 som bare har skapt problemer og enda ikke er nedbetalt og da for å gjøre situasjonen komplett idiotisk kjøper man inn 87 nye trikker til 4,2 milliarder kroner som man ikke har plass til eller muligheten for å reparere.

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post412

En idiotisk løsning

Beste av November 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, November 15, 2015 10:34:39

Da er det Norske Kystverket i gang med å merke farlig grunner langs Norges kyst bedre. Dette gjøres med båtfolkets hjelp på «www.merkskjaeret.no», hvor man kan tipse om grunnen man anser som farligst.
Og alt dette er et bra tiltak, la bruker komme med tipse om hva som bør utbedres.
Det er i første omgang snakk om å merke de 100 farligste grunnene, og så langt har det kommet inn over 1450 tips. Merkingen skal være ferdig i 2016.

Samtidig har Kystverket begynt «opprydding» av Oslofjordens innseiling. Her er det snakk om å sprenge og grav bort grunner som er i veien for innseilingen til Oslo by. Det er indre Oslofjord som blir ryddet opp i og de 24 grunnene får en økt minstedybde på 11 til 14 meter.

http://www.osloby.no/nyheter/Na-ryddes-det-opp-i-Oslofjordens-farligste-grunner-8221045.html

Det er Osloby.no som dekker nyheten, og det fine i artikkelen er at det ikke er et ord om fiskebestanden i indre Oslofjord.
Nå vet jeg, som de fleste andre vet, at det å bruke eksplosive i nærheten av noe som lever ikke har et heldig utfall. Det i det heletatt å tillate fjerningen av Oslofjordens grunner, når vi vet hvor dårlig stelt det står til med dyrebestanden i Oslofjorden er på sitt beste idiotisk. Og når det da viser seg å være for å få enda mer forurensing inn til Oslo by, kan man ikke annet enn å undres over tiltaket og grunnen for vedtaket.

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post411

Ufortjent skryt

Beste av November 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, November 12, 2015 19:33:27

Statoil er i disse dager ute med selvskryt av egne måloppnåelse. Statoil gikk ut i 2008 med løfter og egne mål om å kutte i Co2 utslippet sitt.
Måle var at de skulle kulle Co2 utslippet med 800 000 tonn innen 2020, noe de etter egne beregninger har klart 4 år før fristen og nå varsler de nye mål og kutt.

Og i NRK.no er det ikke måte på enighet om at dette er bra, selv om miljøorganisasjonen ønsker seg mer.
Leder i Zero kaller det en #hyggelig nyhet».

http://www.nrk.no/rogaland/statoil-har-nadd-klimamal-for-2020-1.12647540

Ufortjent skryt, ikke noe mer.

Statoil har ikke oppnådd noe som helst, det vi derimot har sett de siste årene er at Statoil har solgt flere plattformene og produksjons installasjoner på Norsk sokkel.
Samtidig som produksjonen har blitt nedtrappet kraftig på grunn av lav oljepris.

Og oppnå et mål på grunn av en kollaps i et marked som det er snakk om her, har da ingen ting med dyktighet å gjøre, dette er en tilfeldighet.

Så når Statoil skryter av egen måloppnåelse, sier de regelrett ut: «På grunn av svært mange tilfeldigheter, som kollaps i oljeprisen, har Statoil nådd måle om å kutte i Co2 utslipp før fristen 2020. Statoil har ikke løftet en finger for å ha reelle kutt, men på grunn av salg og nedbemanning av Statoils drift på Norsk sokkel, kan vi i dag 4 år før fristen fastslå at vi har nådd et mål på ren tilfeldighet og dette er noe vi vil skryte av".

BestpåAlt og Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post410
Next »