Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Du er hva du spiser

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 13, 2018 19:10:28

Forskere på Svalbard lar alarmen hylle når de nå har funnet rester av “kosmetikk” i leveren på torsken. Det dreier seg om stoffer som man finner i vanlig kosmetiske produkter som håndkremer og sminke.

Som NRK.no skriver skylles restene av smikeproduktene ut i havet når du dusjer og forsker Haldis Tjeldflaat Helle uttaler overfor NRK at man skal være bevisst på hva dagligdagse produkter inneholder og hvordan sertifisering som er på produktet.'
Ja, mange av de vanligste kosmetiske produktene som er i bruk er skadelig for mennesker også.
Noen produkter er kreftfremkallende, hormonforstyrrende og kan medføre nedsatt fruktbarhet, men ingenting av dette betyr noe i jakten på et “vakkert” utseende.

https://www.nrk.no/nordland/fant-rester-av-sminkefjerner-i-fisk-1.13953108

Det er ikke bare sertifiseringen på kosmetiske produkter du bør være oppmerksom på. Alt havner til slutt i havet, solkrem om sommeren, alt av oppvaskmidler, vindusviskervæsken på bilen din, veisalte som brukes om vinteren, veistøvet når det vaskes om våren eller det regner. Ja, det er overraskende hvor mange ting som blir skylt ut i havet når du tenker over det. Co2-avfall gjør havet surere. Atomavfall og utslipp fra atomkraftverk, skader alt liv. Spillvannet fra de fleste produksjoner havner til slutt opp i havet, det være seg utslipp fra Hydro’ anlegg i Brasil eller søtningsstoffer i brus, det blir til slutt skylt ut i havet.

Havet dekker 70% av klodens overflate, er en av våre viktigste kilder til liv, men det virker som vi er i hastverk med å ødelegge hele økosystemet havet er bygd opp av, overfiske, klimagassutslipp, kjemikalie angrep, plast og annet avfall. Alt for at noen ganske få mennesker skal bli rike.

Spis krill-piller, drikk lettbrus og smink deg som en klovn, det blir som knekkebrød produsenten Wasa sier: “Du er hva du spiser”...

Sprømann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post692

Arven etter Bush

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, November 28, 2015 10:33:46

Vel mine venner, mens vi klager glemmer vi. Vi glemmer valget vi tok og veien vi gikk. Det er ikke uten grunn vi har kommet hit vi er i dag. Det vi nå opplever er innhøstingen av hva vi sådde. Eller som ordtaket går, som man reder så ligger mann.

Nei, flyktningkrisen, om vi i det hele tatt kan kalle den det, er og blir vår skyld.
Dette var vårt valg, veien vi tok.
Flyktningstrømmen vi har til Europa nå, er jo nøyaktig det vi ville oppnå. Ikke noe annet.
Når vi satt spent og heiet frem koalisjonen USA med Vesten, som invaderte Afghanistan under administrasjon Bush. Gjorde vi et valg da vi tillot Den norske Bondevik-regjeringen og såkalt «fredsbombe» Afghanistan under ledelse av Bush og Vesten. Vi kunne valgt en annen retning som ikke hadde resultert i dagens situasjon. Men det gjorde vi ikke. Dette var Vestens store valg, for fremtiden, en invasjon for noe vi aldri forsto og kommer aldri til å forstå, vi staket ut en retning vi aldri skulle valgt.

Så når vi fjernet våre venner i et håp om å nå noe vi ikke ville, glemte vi vår fremtid under skalkeskjul av noe vi enda ikke har fått vite. Det vil være feil å si at dagens situasjon, med Syria i tankene, ikke er et resultat av Vestens invasjon av Afghanistan, fjerningen av Saddam Hussain og Libyas store leder Muammar Gaddafi.
Da er det jo beklagelig at dagens situasjon i Norge med et tusentalls flyktninger fra disse landene vi har ødelagt, får det høyre-ekstreme miljøet i Norge til å blomstre, som det gjør i Sverige og resten av Europa også.

Så våre problemer i Syria eller med Syria er jo målet vårt, vi klager over å ha fått til akkurat det vi ville. Et resultat er nådd, Midtøsten er ustabilt, våre gamle venner som Russland er vår nye fiende. Europa-samarbeidet står for fall og ingen ser ut til å bry seg om problemene som virkelig betyr noe.

Nå var det riktig å fjerne Saddam Hussain fra Irak, selv om det var under falske premisser fra USA og Bush, ja for de fant jo ikke noe masseødeleggelses våpen i Irak, men dette ser ut som vi har glemt. Greit nok så har landet kollapset i etterkant av dette, men dette er vel det vi kaller kalkulert skade. Som vi da gjentok noen år sener i Libya under ledelse av Jens Stoltenberg og NATO med støtte fra USA, men denne gangen var det under uttrykket «Frihet til Folket» vi raserte et land. Nå viser det seg i ettertid at folket var vel ikke så viktig, siden vi raserte hele Libya, tok over oljeressursene og glemte folket av Libya som hadde alt under diktator Gaddafi. Skolegang, vann, mat, sykehus og ja infrastruktur de kunne leve med, men det var den gang, nå får de i det minste dø for friheten vi ga dem.
I retroperspektiv, kan det virke som Vestens store ledere var ute etter å fjerne en venn, Muammar Gaddafi, for hva han viste og ikke hva han gjorde, men dette blir en ren spekulasjon. Men han var en venn av oss.

Så hvor gikk det hele galt? Dette valget vi tok, målet vi ville oppnå, som nå er nådd. Var det da vi valgt Bush til president fremfor Al Gore?
Nei, langt ifra. Det er en kombinasjon av en rekke hendelser over mange tiår som har ført oss hit vi er i dag. De gale valgene og retninger, hvor noen har ført oss bak lyset uten at vi har forstått helt hva vi valgte eller gjorde.
Det er antikkens Rom vi opplever i våre dager, en gjentatt historie. Folket er fortsatt underholdt av gladiatoren i Colosseum, greit nok så er det 24 voksne menn i våre dager, med grønne knær som grynter høylytt mens de jager etter en rund kule som skal minne om en kanin.

Når vi nå finner oss sutrende over den så kalte «flyktningkrisen», fra landene vi har rasert, er dette resultatet av hva vi har gjort, hva vi ville oppnå, selve målet. Vi lærte aldri av historien om den lille mannen med bart, som i 1932 la en plan for å ta over Europa. Det er ikke Syrias folkevalgte president Bashar al-Assad som er fienden vår, det er heler ikke Russland og Putin, ISIS er heller ikke et resultat av disse to landene, men av oss.
Det er ikke alltid «Min fiendes fiende er min venn».

Dagens situasjon i Europa er resultatet og målet vi ville oppnå, det er nøyaktig hva vi jobbet for. Så jeg forstår ikke helt når jeg leser i avisen om overraskelsen vi får av flyktningestrømmen fra disse landene. Vi har ikke bygd disse landene opp, vi har rasert dem, vi har ikke sørget for mat og vann til folket. Vi har ødelagt landbruket, forgiftet drikkevannet og bombet infrastrukturen. Vi har bevæpnet enhver gruppering med terrorister vi har kommet over, i håpet om at de er våre venner i kampen mot en imaginær fiende. Beklager å si det, men vi får i våre dager som fortjent, vi holdes ansvarlig for at vi ikke tok ansvar.

Ja, det vil bli flere flyktninger, det vil bli større katastrofer og hungersnød. Vi står, i våre dager, ovenfor valget hvordan vi vil at fremtiden skal bli. Syria er en forvarsel eller en «prequel» om du vil, på hva som venter oss i fremtiden, hvis vi tillater oss å fortsette på veien vi har valgt. Det er din og min skyld.
La meg utdype, vi tok valget for fremtiden.

Goddagmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post416

Problemet som løsning

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, November 27, 2015 16:44:35

Det er Oslos skiforening som er ute med bekymring for kommende generasjoner og ski muligheter i Oslo området.
Det er Skiforeningen ved Arne Fredrik Mathisen (72), som legger frem løsningen og planen for å redde skisesongen i Oslo. Oslo Skiforening ser nemlig at de kommende sesongen i Oslo marka kan regne bort på grunn av et varmere våtere klima.

Hovedplanen har fått navnet «Jakten på skiføret», og går ut på å rasere skogene rundt Oslo, med hugst av skogen og oppgraving av terrenget for å lage ny skogbunn hvor løypene til skientusiaster skal gå.

Da med nye traseer og bedre preparert grunn i skogen, har skiforeningen regnet seg frem til at man trenger mindre snedekke for å få godt skiføre, og hvis man da kjører på med snekanoner vil sesongen være reddet.
Selve planen vil koste millioner men skiforeningen ved Arne Fredrik Mathisen har stor tro på denne løsningen.

http://www.nrk.no/klima/xl/skiforeningens-losninger-for-a-redde-skiforet-i-oslomarka-1.12612475

Skiforeningen ved Arne Fredrik Mathisen har en løsning som ikke bare er bak mål, men utrolig ødeleggende.
De tenker ikke på skisesongen for kommende generasjoner, men sin egen glede av skisesongen når de legger frem en plan som vil fungere i kanskje 10 år med flaks.
For planen baserer seg på et klima vi har i dag, men dette er forbigående siden vi stadig vekk får et varmere klima. Det hjelper ikke med nye løyper og snekanoner hvis det er plussgrader som en direkte følge av planen til skiforeningen.

Hadde Arne Fredrik Mathisen og skiforeningen hvert seriøse i sin hensikt med å redde skisesongen for kommende Osloborgere, hadde de ikke lagt frem en plan som redder sesongen for de kommende 10 år, men heller utarbeidet en plan som begynner å fungere om 20 år.
Nei, en plan som baserer seg på å rasere skogen, ødelegge skogbunnen, øke forbruket og resursene gjennom å produsere sne, er hinsides all fornuft, spør du meg og ikke langsiktig tankegang.

Skiforeningen burde heller engasjere seg i å bremse forbruket og tenke miljø fremfor å være problemet når det kommer til dårlig skiføre.

Skiforeningen med Arne Fredrik Mathisen burde skamme seg for sin selvopptatte plan, trekke seg pent tilbake og komme med en langsiktig plan for hvordan vi kan få tilbake et naturlig skiføre i hovedstaden Oslo.

Skimann og Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post415

Lurt.

Idiotens tidsalderPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, November 21, 2015 12:02:38

Annonsen for Calanus Oil går på Osloby.no med den forvirende teksten: «Denne lille skapningen kan redusere buk fettet ditt, og kilden er uuttømmelig.»
Trykk på banneren og du blir sendt til leverandørens hjemmesider hvor de oppfordrer til 2 måneder gratis prøveperiode.

Calanus Oil kan verken bekrefte eller dokumenter hvorfor vi skal ta tablettene, men de vil gjerne at både tykke og tynne mennesker skal ta vidunder produktet de har utviklet, med bakgrunn i at du kan ha farlig bukfett.
De vet som sagt ikke om Calanus Oil motvirker bukfett. For man kan ikke dokumentere effekten av oljen eller om bukfettet du har er farlig.

Så Calanus Oil vil gjerne at du skal spise de oljebaserte pillene fra et krepsdyr fra havet, som ikke gir deg noe effekt. Du har større glede av en brødskive med makrell eller en tran pille en gang om dagen, hvis du føler at du ikke får i deg nok fiskefett.

Så har vi den lille skapningen som er avbildet, en Raudåte, et vitalt krepsdyr for livet i havet. Den lille krabaten er næringen til fiskeyngel og uten den, får vi ikke ny fisk i havet.

Nå reklamerer Calanus Oil med at kilden er uuttømmelig, noe den ikke er.
Hvis du ikke har fått det med deg, er alle arter av sjøfugl i Norge på retretten.
Lundefuglen har vi hørt om i mange år, rødlistet og får ikke ny kull med unger på grunn av fiskemangel langs Norgeskyst. Siste ut nå er sildemåken, som også lider av dårlig bestand av fisk langs Norgeskyst. Nå kan dette høres ut som en bagatell, om sjøfuglen forsvinner. Men Norgessjøfugl har så klart en viktig rolle i livssyklusen langs Norgeskyst, uten næringsrik gjødsel som er fuglenes avføring, vil kysten av Norge, til lands og til vanns bli mindre næringsrik og dermed være mindre bærekraftig for nettopp den utømmelige lille krabaten som brukes i Calanus Oil.

Nå vil jeg gjerne oppfordre til en boikott av Calanus Oil. «Vidunder-pillen» fra den uuttømmelige kilden Raudåte. Men dette vil ikke ha noe effekt, eller motvirke på salget av denne pillen som i bestefall gir deg litt finere oljet avføring, for det er dette denne pillen gir deg.
Og hvis jeg da er så heldig at et menneske som bruker pillen Calanus Oil leser dette, vet jeg med sikkerhet at menneske ikke vil høre på meg, for menneske vil synes jeg er en idiot som ikke selv har opplevde gleden av en vel oljet avføring til en dyr penge. Jeg på min side vet at personen er en idiot og det hjelper ikke hva jeg sier, for personen har glemt alt han eller hun lærte av ernæring på barneskolen, alt vi lærte om næringspyramiden og næringsstoffer.

Så hva kan vi da gjøre i kampen mot denne utryddelsen av Norgeskyst? Jo, vi kan boikotte distributøren av denne feilinformasjonen eller vranglæren om du foretrekker, OsloBy.no som er en del av Aftenposten.

Havet og dyrelivet i verden trenger det lille krepsdyret ved navnet Raudåte, vi trenger ikke oljen fra krepsdyret. Eller riktigere sagt: Vi er avhengige av at dyrelivet i havet og fuglene som flyr høyt til sky får ha Raudåten for seg selv, for at vi skal ha mat i fremtiden. Dette er næringspyramiden du som meg så som barn på barneskolen og gjentatte ganger i ungdomskolen og videregående.

http://bilag1.calanus.no/norsk-ravare-som-reduserer-det-helsefarlige-bukfettet-ditt/#campaignIDAP1115

Lærermann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post413