Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Dumt-hus?

Beste av Desember 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, December 29, 2015 10:31:58

Vg.no kan i dag advare deg mot din digitale fremtid, som de skriver om kan du i fremtiden oppleve at huset du bor i blir hacket. På denne måten kan sensitiv informasjon om deg havne i gale hender. VG.no har sett på hvordan livet ditt kan bli hacket og hvordan hackere kan få tilgang til informasjon om deg som kan brukes. VG.no har sett på hva vi fremtiden kommer til å koble opp mot internett og hvordan sikkerhet det er på disse apparatene. VG.no er bekymret for at det kommer til å bli enkelt å hacke det man tror er et sikkert hjemmenettverk gjennom moderne kaffetraktere og andre husholdningsmaskiner.

http://www.vg.no/forbruker/teknologi/slik-kan-hjemmet-ditt-bli-hacket/a/23565481/#xtor=CS4-1

Vi har et større problem en hackere dagen kaffetrakteren og oppvaskmaskinen må være koblet til internett. Hvis du får så dårlig tid i fremtiden at du trenger en app på smarttelefonen din for å rekke en kopp kaffe er det noe annet fundamentalt galt i livet du lever. Og hvorfor i svarte skal kaffetrakteren ha tilgang til personlige opplysninger fra CV’en for å trakte denne koppen med kaffe eller toastjernet som trenger tilgang til dine feriebilder for å toaste litt brød, er for meg uforståelig. Men det er dette som VG.no omtaler som fremtiden vi har i møte, gjennom smart-hus hvor alt er styrt over internett. For i fremtiden kommer ikke toastjernet til å kunne steke brødet ditt riktig uten tilgang til personlige feriebilder og internett, det er jo et smart-toastjern for fremtidens menneske med dårlig tid.

Men VG.no kommer som sagt med en viktig advarsel som man ikke skal ta lett på, for hvis du da kobler smart-toastjernet eller smart-kaffetrakteren opp mot dine private bilder og internett, kan disse bildene av deg havne på internett gjennom ditt smarte-strykejern som styres over internett. Jeg vil så klart heller være engstelig for strykejernet som kan styres av hvem som helst gjennom internett eller at noen skal «hacke» kjøleskapet så dette blir rabiat og varmer maten min fremfor å kjøle den, for en ting kan du være trygg på, skaffer jeg meg noen bilder av meg selv eller mine som er i den skalaen at de ikke kan vises til andre eller enda verre brukes mot meg, vil jeg for det første ikke la toastjernet mitt forvalte disse, nei det kan vel hende at jeg kaster de før noen får brukt mitt rabiate-toastjern og får tak i de og presser meg for brød eller ost.

Smartmann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post422

Resolusjon om Syria, sa dem.

Beste av Desember 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, December 19, 2015 11:30:18

Det er FNs sikkerhetsråd som har blitt enige om en resolusjon som de mener kan skape fred i Syria. De 17 landene i FNs sikkerhetsråd ble enige om ordlyden som de mener kan få slutt på den langvarige borgerkrigen som har herjet i landet.

FNs sikkerhetsråd har blitt enige om at det er «det syriske folk som skal bestemme Syrias fremtid». Resolusjonen har som mål å få i gang samtaler om en politisk overgang så tidlig som i januar, hvor representanter for regjeringen og opposisjonsgrupper skal delta.

FNs resolusjon omtaler ikke Syrias sittende president Bashar al-Assad.

http://www.nrk.no/urix/syria-resolusjon-vedtatt-i-sikkerhetsradet-1.12712159

Ikke har vi lært og ikke vil vi lære, er det vi ser når FNs sikkerhetsråd kommer med i sin resolusjon om Syria. Vesten styrt av USA, NATO og FN har fra dag 1 vært imot Syrias folkevalgt president Bashar al-Assad, hva skal frie Vesten gjøre eller si hvis det Syriske folket velger sittende president Bashar al-Assad inn som ny president i landet Syria, for det er det denne såkalte «resolusjonen» til FNs sikkerhetsråd legger opp til.

Vi (Vesten) har støttet opprørerne, vi er kjernen i borgerkrigen, vi er grunnen til borgerkrigen i Syria. Vi forsynte de med muligheten og våpen samt opplæring, samtidig som vi raserte landene rundt som hadde regjeringer som fungerte. Ta Irak og Libya. NATO, USA og FN gjorde det samme i disse landene, rasere landene, avsette fungerende regjeringer for å få inn en ny «samlings-regjering» som skal styre, vellykket? Nei.

Så spørsmålet blir stående, siden vi ikke kan røre Syrias sittende president Bashar al-Assad som har en bred støtte fra flere land. Hva skal vi, frie Vesten gjøre hvis den nye «samlings-regjeringen» som FNs sikkerhetsråd skal innsette velger sittende president Bashar al-Assad til ny president i den nye «samlings-regjeringen»?

Resolusjonsmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post421

Hviledagen hellig

Beste av Desember 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, December 17, 2015 19:55:14

Da var det klart, forslaget om søndagsåpne butikker legges til siden av den ferske kulturministeren Linda Hofstad Helleland. Helleland uttaler til NTB: «En full liberalisering av søndagsåpne butikker er det ikke flertall for på Stortinget. Det er også motstand i folket. Jeg lytter til det. Derfor har jeg lagt forslaget om søndagsåpne butikker i en skuff».

KrFs leder Knut Arild Hareide synes det er bra at regjeringen nå legger bort sitt forslag, men er bekymret for signalene fra Helleland om at saken ikke legges død.
Knut Arild Hareide er bekymret for at en mindre liberalisering av enkelte kommuner, steder innenfor byer og kjøpesenter vil føre til en full kommersialisering av søndagen

http://www.nrk.no/kultur/regjeringen-legger-bort-sondagsapent-forslag-1.12709717

Jeg er nok ikke alene om å være lei den sittende regjerings vingling i egne saker som kommer opp. Gjennomføringsevnen til Solberg regjering blir overskygget av en konstant retrett på fillesaker som denne.
Ja, åpne for søndagsåpne butikker, når det er gjennomført kommer et fåtall av folket til å skrike opp om at «Er det ikke noe som er hellig», mens resten av oss ikke kunne brydd oss mindre om butikken er åpen på en søndag eller ikke.
Men den glemte gruppen i denne diskusjonen er den gruppen som gjerne vil ha søndagsåpne butikker, alle som trenger denne jobben for å tjene til livets opphold.

Men det kan se ut som vi dessverre har skaffet oss en regjering som styrer etter ordtaket: Veien blir til mens man går…

Vinglepetter & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post420

Nyhet, sa dem!

Beste av Desember 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, December 13, 2015 10:39:34

Det er hyggelig for de som føller med, det er sikkert hyggelig for de som deltar og jobber med det. Det er sikkert gøy for vinneren og familien som er involvert. Det er sikket bra for butikker som selger utstyret de bruker. Men å kalle det en nyhet og ha oppslag om det som en nyhet er vel å strekke strikken litt langt, når samtlige aviser har oppslaget om: «TV2s splitter nye konsept, Kjendis-Farmen», at jeg begynner å lure på menneskets intelligens og interesse. For ikke å snakke om journalistens og avisens integritet.

http://www.kjendis.no/2015/12/11/kjendis/farmen/reality-tv/tv_2/tv_og_medier/42345789/?_ga=1.121577096.1612528509.1448610098

Men det er vel ikke noe annet som har skjedd i verden i det siste, siden Norske aviser har plass til slike nyheter på første siden sin. De kom vel ikke på noe annet på fredag, ikke noe nytt fra Syria, Libya, IS, president kandidatene i USA, våpen loven og problematikken i USA, terroren i Paris, flyktningeproblematikken, Norske asylmottak som blir på tent, hugst av regnskogen, forsøpling av Norske fjorder, permafrosten i Canada og Russland som tiner, Grønlandsisen som smelter, verdens havene som går tomme for fisk eller klimakonferansen i Paris hvor 195 land satt og forhandlet.

Nei, best å dekke de viktige store sakene her i verden, TV2 som skal lage mer av reality-serien Farmen. For det er heller ikke et nytt konsept som avisene skrev, det er et godt brukt konsept, men med nye deltagere.

Realitymann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post419