Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Stortings-monster

Juli, 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, July 30, 2016 21:22:15

Det er VG som kan melde om full konflikt på Stortinget som følger av spillet Pokemon. Pokemon fikk sin relansering denne sommeren med PokemonGO hvor brukeren skal fange flest mulige små “monstre” ved hjelp av mobiltelefonen sin. Spillet har slått kraftig ann og “alle” løper rundt i jakten på pokemons.

VG kan melde om at Arbeiderpartiet oppfordrer de folkevalgte til å jakte pokemons på Stortinget, mens Høyre er i den andre enden av skalaen og mener at Nasjonalforsamlingen ikke er en lekeplass.

Nå er ikke VG alene om å melde om nyheter knyttet til spillet Pokemon, de fleste av landets aviser har nyheter knyttet til pokemon i disse dager, alt fra gledelige nyheter om folk som går tur, til slosskamper og ran knyttet opp til spillet.


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/pokemon-go/hoeyre-og-ap-i-pokemon-krangel-paa-stortinget/a/23752262/


Jeg kan ikke si meg uenig med Høyre i saken. Nasjonalforsamlingen, også kalt Stortinget, er ingen lekeplass. Og når jeg da hører at de folkevalgte løper rundt på Stortinget og “jakter” pokemon, er det vel ikke rart med tanke på at vi har en statsminister, Erna Solberg (Høyre), som er hektet på Candy Crush,- et annet mobilspill.


Men ta det helt med ro folk, verden er ikke uten problemer selv om norske aviser og folkevalgte på Stortinget velger å late som.

Konflikten i Syria er større enn noen gang, Tyrkia står ovenfor enorme utfordringer og forandringer, ja det er fortsatt ekstrem sult i verden, Afghanistan er på randen av en kollaps, planeten jorden er rekord varm, luften er forurenset, USA har igjen ekstrem tørke. Terroren Europa har opplevd den senere tiden medfører en ikke veldig bra radikalisering. Oppblussingen av kald krig mellom Vesten og Russland er snart uunngåelig, her kan vi takke oss selv for god innsats. Verdens fiskebestand har sunket med 50% på 40 år. Verdenshavene er ekstrem forsøplet og forurenset.

Vel listen er mye lenger av faktiske problemer som vi burde ta tak i. Men som Albert Einstein en gang sa: “To ting er uendelig, universet og menneskelig dumhet...

og jeg er ikke så sikker på om universet”.


Pokemann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post476

Konstruksjonsfeil?

Juli, 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 25, 2016 18:52:10

Det er NRK som er ute og beklager problemene som har oppstått med DAB sendingene.

Det hender at NRK sine kanaler slutter og gi lyd, noe som etter NRK selv, skyldes en konstruksjonsfeil med de nye DAB og DAB+ radioene.


NRKs distribusjonssjef for radio, Petter Hox, har et råd og komme med når NRK faller ut og det er å bytte til en annen DAB kanal før du bytter tilbake til DAB sendingen fra NRK


Petter Hox ser ikke dette som et problem og legger til at DAB har vært i salg i 10 år så en nedleggelse av FM nettet er uproblematisk.


https://www.nrk.no/vestfold/konstruksjonsfeil-pa-noen-dab-radioer-1.13057258


Ting man gjerne vil slippe når man hører på radioen, bytte radiokanal under en sending du lytter til.

Hvordan man kan forsvarer nedleggelsen av FM-nettet med at man ikke har et full gått DAB nett som ikke fungerer er besynderlig.

NRK som er den største pådriveren for overgang til DAB nettet burde virkelig ha kommet lenger en at under 6 måneder før nedleggelsen av FM-sendingene, fungerer ikke DAB sendingene til NRK på grunn av en konstruksjonsfeil.


#LaFMleve


Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post475

Demokrati?

Juli, 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, July 17, 2016 16:12:55

Ja, da er det under et halvt år til det gamle FM-nettet skrus av og i denne anledningen har Dagbladet gjennomført en undersøkelse som viser at 60% av befolkningen er imot stengingen av FM-nettet.


http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/tre-av-fem-imot-slukking-av-fm-nettet/3423243226.html


Det har de siste årene hvert en sterk propaganda fra Stat og statkanalen NRK om å bytte ut det gamle FM-nettet til et nytt DAB nett for radiosendinger.

Argumentasjonen til NRK, Norges Riks Kringkasting, har hele veien vært den samme: 1. Krystallklar lyd & 2. Bredere utvalg av kanaler.

Dette er vel og bra løfter dette, hadde det ikke vært for den ene lille detaljen, brukeren. Radiolytteren finner seg et par kanaler hun eller han lytter til. Jeg hørte på P3 og radio ROX90.1 på FM-nettet, med ny firmabil med Dab radio hører jeg på P3 og radio ROX90.1. Og det viser seg at alle jeg prater med som har byttet til Dab hører på de samme radiokanalene de gjorde før bytte, P4 lyttere hører på P4 med den nye radioen også.

Når det nå kommer til den krystallklare flotte lyden vi er lovet, er vel dette å bytte ned fra FM-nettet som i det minste hadde lyd. For DAB nettet er ikke fungerende der jeg bor, nå kan en si at jeg bor litt avsidesliggende til midt i Oslo sentrum, hovedstaden i Norge. I Oslo sentrum har jeg store problemer med å ha god nok dekning på DAB-nettet for å høre på P3. For du forstår det nye DAB nettet er avhengig av et vist %-vis signal for å starte radioen, og uten denne dekningen blir radioen stille. Oslos mange tuneller har null dekning, her er det “radio-pause”.


Nei, det kan virke som Staten med NRK har satset for mye penger på et nytt DAB nett til og kunne godta at det ikke blir noe av bytte til det nye nettet.

Det er dette vi kaller demokrati, en liten gruppe mennesker som bruker mengder med penger på dårlige valg som flertallet/ befolkningen ikke kan påvirke eller nyte godt av.


#laFMleve


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post474

Dette var bare besynderlig

Juli, 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, July 12, 2016 20:07:38

Det er Norsk Landbrukssamvirke som er ute med dagens rareste “undersøkelse”

Norsk Landbrukssamvirke har siden 1984 handlet inn en matkurv for en ukes forbruk av mat.

Og undersøkelsen er mildt sagt rar, Norsk Landbrukssamvirke har kommet frem til at nordmenn måtte jobbe 4 timer og 30 minutter i 1984 for 1 ukes forbruk av mat mot dagens 1 time og 25 minutter for en ukes forbruk.


Nå er handlelisten Norsk Landbrukssamvirke litt i ytterkant av hva jeg tror gjennomsnitts nordmannen handler i 2016. Bør leses på NRK.no


https://www.nrk.no/ostlandssendingen/mener-du-kan-leve-godt-pa-413-kroner-i-uken-1.13029658


Men det som er besynderlig er forventet lønnsnivå i Norge.

Norsk Landbrukssamvirke har som sagt regnet seg frem til at gjennomsnitts lønnstager jobber 1 time og 25 minutter for å få råd til en handlekurv vært 413 kroner.

Noe som tilsier at utbetalt gjennomsnittslønn i Norge ligger godt over hva en godt betalt handverker i Osloby tjener i timen før skatt.

Handverkeren tjener før skatt 230 kr timen, Norsk Landbrukssamvirke regner med en lønn på 290 etter skatt, med en skatt på 27% tjener dette menneske Norsk Landbrukssamvirke regner med 370 kroner timen før skatt, årslønn 666 000 kroner.


En handverker i Osloby med lønn på 230 kr før skatt med en skattesats på 27%, må jobbe i 2 og en halv time for å tjene det Norsk Landbrukssamvirket har som budsjett.


Jeg er ikke ganske sikker, men jeg er helt sikker på at en årslønn på 666 000 kroner er godt over hva gjennomsnitts lønnstakeren i Norge tjener.


Mattemann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post473
Next »