Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

"Bra" for miljøet

August 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, August 31, 2016 09:57:47

Det er konserndirektør i Statoil Eldar Sætre som under åpningen av oljemessen i Stavanger, ONS, som tok til ordet for å åpne Lofoten og Vesterålen for olje- og gass utvinning.

Eldar Sætre tok i bruk skremselstaktikk når han under mandagens tale argumenterte for en åpning av Lofoten og Vesterålen.

Eldar Sætre, konserndirektør i Statoil kom på den ene siden med skremsler om fremtiden hvis Norge startet oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, hvordan Statoil ville være tomme for oppdrag innen kort tid på norsk sokkel og hva dette ville ha av betydning for sysselsettingen i Norge. På den motsatte siden kom Eldar Sætre med blank løgn om miljøeffekten åpningen av Lofoten og Vesterålen ville gi. Eldar Sætre mener at åpningen av Lofoten og Vesterålen vil være bra for miljøet fordi det finnes andre land som har mer forurensende oljeproduksjon en Statoil.


http://e24.no/boers-og-finans/ons-oljemessen/statoil-sjefen-lofoten-utbygging-er-bra-for-klimaet/23779696


Når konserndirektør i Statoil Eldar Sætre ikke avviser miljøproblematikken under åpningstalen av ONS men heller argumenterer for at vi må se på hvem som produserer olje og gass mest miljøvennlig er det betenkelig at han samtidig argumenterer for åpning av Lofoten og Vesterålen. Dette er ikke med hensyn til miljøet Eldar Sætre argumenterer for åpningen av Lofoten og Vesterålen, men egen lommebok. Eldar Sætres drøm om å bli en “ny” Helge Lunde på bekostning av fremtiden til alle er forkastelig og ikke noe man burde godta. Eldar Sætre har nok penger, det samme gjelder Statoil. Det å la norske skattebetalere betale for at Statoil skal lete etter olje i Lofoten og Vesterålen er på sitt beste bak mål. Utstyret Statoil bruker produseres i utlandet, oljeplattformer fra Korea. Automatiseringen av anleggene gir heller ikke arbeidsplasser til nordmenn, så hvor denne store sysselsettingen og løftene til Elda Sætre kommer inn, vet jeg ikke.

Verdens olje, gass og kull reserver inneholder 5 ganger så mye Co2 som vi har råd til å slippe ut hvis vi skal ha muligheten til å holde oss til FNs drøm om en global oppvarming på 2 grader.


Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post483

Når bukken bestemmer

August 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, August 26, 2016 09:43:05

Det er Statoil som igjen er ute med trusler om fremtiden hvis de, Statoil, ikke får tilgang til oljeforekomster i Lofoten og Vesterålen.

Denne gangen er det Statoil sjef Eldar Sætre som uttaler seg om hvor viktige disse feltene er for Norsk olje og gass. Og han lover en omkamp om å få tilgang til feltene ved neste års stortingsvalg.


Motstanderne av åpningen av disse feltene er ikke engstelige for en ny diskusjon om Lofoten, Vesterålen og Senja.

Nestleder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet er sikker på seier i neste runde også etter som Statoil har blitt stoppet de siste fem gangene diskusjonen har vært opp om å åpne disse områdene.

Havforskningsinstituttet sier nei, Fiskeridirektoratet sier nei og Miljødirektoratet sier nei til å åpne Lofoten og Vesterålen for olje og gass virksomhet.


https://www.nrk.no/nordland/statoil-stadig-mer-hissig-pa-lofoten-1.13085122


Bukken og havresekken.

Så klart Statoil som har kjernevirksomhet innenfor olje og gass vil ha tilgang til mer olje og gass.

Men det er ikke for å bygge fremtid, kun med tanke på egen profitt, se bare på tidligere Statoil sjef Helge Lund.

Helge Lund forsynte seg grådig av Statoils penger før han sluttet og oljeprisene stupte til rekordlave nivåer. Det ble ikke bygd fremtid under ledelse av Helge Lund, kun salg av Statoils egne eiendeler.

Eldar Sætre, nå værende Statoil sjef kommer ikke med løfter om nye jobber eller mer penger til satsning på fornybar energi, noe som hadde vært naturlig i våre dager. Så hva kan Bukkens (Eldar Sætre) agenda være med tanke på Havresekken (Lofoten og Vesterålen)?


Oljemann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post482

"Jagland-engelsk"

August 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, August 18, 2016 09:20:28

Det er Norges Mållag som er ute med hard kritikk av prøveordningen av engelsk undervisning Manglerud skole skal tilby ved årets skolestart. Norges Mållag er bekymret for en utvikling hvor norsk som språk blir erstattet med engelsk.

Engelskundervisningen som skal starte ved Manglerud skole, dreier seg i første omgang om en prøveordning hvor 80 elever får all undervisningen på engelsk og tre timer med norskundervisning i uken.

Det er i første omgang snakk om elever som ikke har norsk som morsmål.


https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-det-star-om-framtida-for-norsk-sprak-1.13092648


I en verden som stadig blir “mindre” og de gamle satte landegrenser har blitt flytende på grunn av moderne kommunikasjon og internasjonale avtaler, er det bare en naturlig utvikling at utdanningen i Norge må tenke mer internasjonalt.

Det er ikke lenge sikkert at nordmenn velger utdannelse i Norge med norskundervisning eller at fremtidig arbeidsplass er tilrettelagt med norsk.

Norges Mållag burde se dette som en fantastisk mulighet for nordmenn og omsider hevde seg litt internasjonalt når det kommer til engelsk, fremfor å engste seg for noe som er en helt naturlig utvikling av språket.


Språkmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post481

Betryggende

August 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, August 09, 2016 19:23:03

Det er riggen Transocean Winner som er i hardt vær.

Planen var å frakte riggen fra Norge til Malta før den skulle ende sine dager i Tyrkia. Men slik har det enda ikke gått, under sleping av den 19 000 tonn tunge riggen røk tauet natt til mandag og i løpet av tirsdagen har riggen riggen Transocean Winner drevet på land i Skottland. Det har enda ikke blitt større skader, da det ikke befinner seg noe personell om bord og riggen skal etter planene hugges i Tyrkia.

Hele hendelsen er som følger av dårlig vær under transporten.


http://www.dagbladet.no/nyheter/19-000-tonn-tung-norsk-oljerigg-har-blast-pa-land-i-skottland/60366887


Så da ligger en møkkete, rusten, brukt, oljefylt gammel rigg fra Norske oljefelt og ødelegger kysten av Skottland.

Kanskje noe man skal ta til ettertanke før man vurderer å åpne feltene i Lofoten og Vesterålen. Det skal ikke mye mer til enn litt dårlig vær til før katastrofen inntreffer og mer ekstrem vær får vi som følger av at vi pumper opp oljen og gassen i Nordsjøen, som igjen medfører større risiko for nøyaktig det vi ser her med riggen Transocean Winner.


Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post479
Next »