Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Parkering satt i system

Desember 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, December 31, 2016 11:52:46

Fra 1.januar kan gratisparkeringen for elbiler forsvinne, hvis den enkelte kommunen har bestemt seg for det.

Elbilforeningen frykter parkeringskaos fra nyttår hvor elbilistene ikke vet om de skal betale for parkeringen eller ikke.

Det kommer krass kritikk fra elbilforeningen som mener at det er for tidlig å fjerne elbilgodene hvis man skal klare å opprettholde et salg av elbiler.


“For forbrukerne blir det vanskelig å vite hvilke regler som gjelder i de forskjellige kommunene”, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.


https://www.nrk.no/norge/frykter-parkeringskaos-for-elbiler-1.13286759


En kan bare undres om de ansatte i Norsk elbilforening vet at det er samme krav til trafikkopplæring på elbil som bensin- og diesel-bil.

Så vidt meg bekjent må man avlegge en prøve før man slipper fritt ut i trafikken, denne prøven består av en teoretisk og en praktisk del. Prøven omhandler blant annet kjennskap til skilt og parkeringsbestemmelser.

Tror dette løser seg helt fint, elbilister må som alle andre lese parkeringsbestemmelsene der de parkerer.


P-mann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post520

Uten kunnskap

Desember 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, December 13, 2016 20:39:10

Det er den svenske avisen Expo som først omtalte saken om den svenske butikken Åhlens reklamekampanje som nå er fjernet etter massiv kritikk fra høyreekstreme miljøer.

Åhlens kjørte en reklamekampanje nå som Santa Lucia er over oss med en mørkhudet gutt som årets Lucia.

Noe som ikke falt i god jord hos nynazistene i Sverige som organiserte en massiv hat kampanje mot Åhlens. Budskapet til nynazistene var gjentagende, ikke skulle Lucia være en gutt og i hvert fall ikke en mørkhudet gutt.

Noe som tilslutt medførte at Åhlens fjernet bilde av gutten.

http://www.dagbladet.no/kultur/butikk-matte-slette-bilde-av-morkhudet-lucia-gutt-na-avslores-den-uhyggelige-sannheten-bak/66039414

Nå kan ikke jeg så mye om den katolske helgene Lucia, født 280-tallet på Sicilia.
Men historien forteller at hun døde en martyrdød som følger av at hun bad til gud for sin syke mor og brukte sine penger på å hjelpe de fattige. Noe som ikke ble godtatt av statssjefen som beordret henne drept.

Hvis Lucia var katolsk kvinne født 280-tallet på Sicilia. Er det eneste hun kan ha til felles med svenske nynazister i det 2100-århundret, religion.
For hun er en helgen for sine gjerninger og de var å ta vare på alle, hvis vi ser på hva som fikk henne drept.

Så her er den, den mye omtalte reklamen.

Ha en riktig god Santa Lucia feiring.

Luciamann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post519

Ulv, Ulv!

Desember 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, December 11, 2016 09:34:11

Selv med fakta og dokumentasjon er forskere redde for å si ifra. Klimaendringer må omtales mer positivt og sosialt, mener klimapsykolog Per-Espen Stoknes,

Sammen med forsker Grete Hovelsrud i Nordlandsforskning uttaler Per-Espen seg overfor NRK om folkets manglende interesse for klimaendringene.

Og peker på at klimaendringene går for “sakte” for at folk skal ha interesse for hva som skjer med klima nå og om 50 eller 100 år frem i tid. Per-Espen tror mange har nok med hva som skjer neste uke.

“Det må bli lettere å leve klimasmarte liv. Vi må omtale det hele på en mer sosial og positiv måte. Vi må snu oppmerksomheten i klimasaken til å være bare 25% katastrofe, i stedet for 80% som det har vært. Da vil folk vise interesse igjen”, mener Per-Espen.

“Jeg har fryktelig lyst til å rope høyt om endringene, men forskerrollen sier at vi må legge det frem på mest mulig objektiv måte. Roper vi “ulv, ulv” for mange ganger, og klimatrenden går litt saktere enn det media og politikerne er interessert i, risikerer vi å miste interessen vi har”, sier Grete Hovelsrud.

https://www.nrk.no/nordland/forsker-om-klimaendringer_-_-jeg-vil-rope_-hoyt_-1.13267348

Når du er problemet og ikke løsningen, hele artikkelen er ment for å undergrave klimaendringene. Det er ikke 25% eller 80% katastrofe, det er 100% katastrofe den forandringen i klimaet som vi ser i dag. Det vi gjør med klimaet kan sammenlignes med å parkere en bil i en garasje, la motoren stå på tomgang, lukke porten og bli i garasjen sammen med bilen, på ett eller annet tidspunkt vil personen i garasjen dø som følge av økende Co2-gass i garasjen.

Vi har dokumentasjon, vi har fakta, vi har kunnskap og viten om hva som skjer, hva det skyldes og hva vi må gjøre for å stoppe klimaendringene uten at det blir gjort. Og artikkelen på NRK.no med klimapsykolog Per-Espen Stoknes og forsker Grete Hovelsrud virker mot sin hensikt, hvis hensikten med artikkelen da ikke er å få folk til å miste interessen i klimaspørsmålet.

Rop Ulv,Ulv, kom med dommedagsprofetier, legg frem tallene og analysen om hva som skjer ved 3, 4 og 5 grader global oppvarming. For det vil ikke utgjøre en forskjell, så lenge Norges klimakamp går på den fryktede poseavgiften er kampen tapt. Den Norske regjering, forskere, media og miljøorganisasjoner fremstår som en gjeng hodeløse høns når diskusjonen går på 50 øre i poseavgift og 500 parkeringsplasser i Oslo sentrum samtidig som vi må ha økonomisk vekst, økt forbruk og alle skal reise seg selv spennende.

Ropemann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post518

En svikt på alle plan

Desember 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, December 04, 2016 11:53:56

Ikke overraskende ble de fire regjeringspartiene enige om neste års statsbudsjett. Det var klima og miljø som var diskusjonen denne gang, hvor Venstre og Krf ville har mer til klima og Frp ikke ville gi slipp på løftene sine om billigere bilhold til folk flest.

Til slutt ble de enige om et budsjett som er som forventet, ingen ting forandret eller nytt.

Brorparten av miljø-Norge jubler over “miljø-budsjettet” som er lagt frem.

Nina Jensen i WWF, søster til Finansminister Siv Jensen, var raskt ute på Twitter med meldingen: “Et kraftig løft for natur og klima, og godt gjennomslag for grøntskifte”.

I NRK’ artikkel er det kun Leder Silje Lundberg i Naturvernforbundet som har noe fornuftig å si om budsjettet: “Dette budsjettet viser hvor vanskelig det er når et parti som ikke tar klimaendringene seriøst, styrer finansdepartementet. Nok en gang har Høyre og Frp tvunget Venstre og Krf med på et budsjett som ikke leverer på klima. Det er langt fra å innfri klimaforlikets mål for utslippskutt innen 2020, samt målene fra Parisavtalen”.

https://www.nrk.no/norge/miljobevegelsen-splittet-etter-statsbudsjettet-1.13258060

Budsjettet er ikke noe poeng å bli skuffet over, de fire regjeringspartiene flytter på ubetydelige ting, juble over en Co2 avgift på 450 kr tonnet er meningsløst.

Det er hyggelig at Silje Lundberg i Naturvernforbundet er skuffet over budsjettet.

Men det er ikke budsjettet eller de fire regjeringspartiene man skal være skuffet over. Skuffelsen går på miljøbevegelsen i Norge som jubler over regjeringens manglende innsats og kunnskap på området.

Nina Jensen i WWF, søster av Finansminister Siv Jensen, burde skamme seg, at hun ikke har klart å lære søster Siv Jensen mer om klima og miljø er jo den store skuffelsen her.

At Bellona leder Frederic Hauge ikke tør å rette krass kritikk mot regjeringens budsjett er en skam, overfor NRK sier han at han ikke vil klage for mye.

Ikke klage for mye? Vel, man kan fortsatt komme med krass kritikk.

Nei, det er ikke rart at regjeringen med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) ikke har mer kunnskap og forståelse for miljøet når de fremste talspersonene på feltet i Norge ikke engang klarer å få ut god informasjon om temaet.

Miljøbevegelsen i Norge har helt klart sviktet på alle punkter, og det vises helt klart i neste års statsbudsjett.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post517