Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kjære ulvemotstander

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, January 31, 2017 18:10:28

Alle jegere, bønder, friluftsmennesker, mødre og fedre, ja alle dere der ute i Norges langstrakte land som frykter dette grusomme rovdyret (på folkemunne kalt ulv) som jager rundt i Norges lille gjenværende ville natur.


Det er ikke galt i å frykte noe, redsel er en helt naturlig ting å ha. Frykt og redsel har vi for mange ting som ikke er rasjonelt, som barn er man ofte mørkeredde, som voksne blir ofte denne frykten, denne redselen mer rasjonell og vi kjenner denne gamle frykten fra barndommen ofte komme krypende utpå nyåret når fjorårets fryktede skatteoppgjør ligger klart.

Vel, man kan si det er et overlevelse instinkt, denne redselen, frykten vi har når natten faller på og vi lenger ikke vet hva som gjemmer seg i vår egen skygge.


Og sånn er det med ulven, det er en ikke rasjonell frykt, denne menneskeskapte frykten for dette menneskesky rovdyret.

I norsk natur finnes det mengder med farlige ting, som syklister.

Ifølge SSB mistet 42 menn og 10 kvinner livet på sykkel i perioden 2010-2014.

I vinter melder landets skisentrene om rekord lite sne som forårsaker mengder med skader. Ja, det viser seg til og med at løypemaskinene i norske skispor tar liv, i 2011 og igjen i 2014.
På sin side har ulven i Norge, visstnok angrepet og drept en seks år gammel jente i Sørum i 1800, ikke bekreftet, men visstnok en person på 217 år.

Så ja, det er mange ting å frykte i norsk natur, ulven er dessverre ikke en av dem, naboen med gevær eller eget familiemedlem med gevær.
Ja, til alles store overraskelse er det mye større sannsynlighet for å bli skutt av en jeger på jakt etter ulven enn at ulven jakter på deg med døden til følge.

http://www.vgtv.no/#!/video/136566/ulvedebatt-i-stortinget

#NOHA
#LaUlvenLeve
#VidarHelgesen
#NJFF

Reddmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post530

2 og et halvt minutt på 12

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, January 28, 2017 16:44:59

Da drar januar 2017 seg mot en slutt, gjennom uken har vi lest skremmende oppslag om USA’ nyvalgt president Donald Trump’ mange presidentordre, innskrenkning av asylpolitikk, abortpolitikk, “The great wall of US” og ikke minst klimafornektelse.

På hjemmebane har avisene hatt dyptgående analyse av Johaugs (skiløperens) dopbruk og hvordan hun skylder på alle andre for sin manglende evne til å lese. Hvordan skiforbundet likevel må bruke “ski-kongen” Northug i Falun-løpet.

Ja, det er ikke den ting vi ikke har problemer med i verdens rikeste land,sammenslåingen av kommuner og må ikke glemme oppslagene om politimannen Eirik Jensen.


Bak alle disse oppslagene, var det en større begivenhet som nesten gikk i stillhet forbi. Verdens dommedagsklokke slo 2 og halvt minutt på 12.

Dommedagsklokken ble først lansert i Chicago 1947, den gangen ble klokken stilt til 23:53. 7 minutter til dommedag og siden den gang har den blitt stilt mange ganger på, men aldri til 23:57.5.

Denne uken ble dommedagsklokken stilt med grunnlag i verdens manglende fremgang innenfor klima og stor fremgang i militær opprusting.

Dommedagsklokken ble opprettet som et symbol på hvor nærme menneskeheten er ved å utslette seg selv.


https://no.wikipedia.org/wiki/Dommedagsklokka


Da er det godt at Norge, Verdens Rikeste Land, har god nyhetsdekning av norske langrennsløpere som går på dop, en politimann som jobbet undercover for å stoppe dopsalg og en prinsesse, Martha Louise, som legger ut om den tunge tiden etter skilsmissen og at hun ikke vet “lykkelige skilsmisser” finnes.


Dommedagsmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post529

0.016 ulv

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, January 24, 2017 18:23:14

Da er det på ny varslet demonstrasjon mot regjeringens ulve vedtak om å redusere fellingstilatelsen fra 47 til 15 ulv.

Den kommende demonstrasjonen skal være et fakkeltog som går forbi stortinget og statsministerens bolig for å vise misnøyen med vedtaket, og er ventet å få flere deltakere enn demonstrasjonen som ble avholdt 4 januar som var på 1500-2000 deltakere.

Pådriverne bak det annonserte fakkeltoget er blant annet Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark, som skriver: “Regjeringens håndtering av ulvesaken opprører mange. Stortingets flertallsvedtak om bestandsmål for ulv er i praksis parkert gjennom regjeringens håndtering”.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/01/22/195272246/ulvemotstandere-varsler-fakkeltog-ved-stortinget

Det kan dessverre se ut som Norges Jeger- og Fiskerforbund mangler en del kunnskap om hva som kreves av natur for at naturen skal fungere optimalt.
For å peke på den mest åpenlyse, ulven tar ikke og feller de friske sterke elgene men heller de elgene som er syke og svake.
Men når man ikke har hørt om "sterkeste rett til å overleve", kan det fort bli problemer med å forstå naturens gang og hvilken brikke et rovdyr spiller i naturen.

Og hvis det er slik at Norges Jeger og Fiskerforbund er pådrivere bak felttoget for drømmen om å skyte ulv overskygger all fornuft, må vi dessverre peke på humoren med at det dreier seg om 32 ulv de ønsker å skyte, det var (la oss si) 2000 som demonstrerte mot Stortingets vedtak 4. januar. Da har disse 2000 menneskene 0.016 ulv hver seg å jakte på.

Men ja, jeg kan støtte utryddelsen av den norske ulvebestanden som det er snakk om her, hvis da norges beitedyr bønder frasier seg retten til å få erstatning fra regjeringen for tapt dyr på beite.

Løsningsmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post528

Et forsøk, men ikke historisk

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, January 22, 2017 08:53:08

Da er den 39. utgaven av Dakar-rally avsluttet og det er første gang en elbil fullfører

Det er det spanske firmaet EcoPowered som står for elbil seieren. EcoPowered kom på sist i sin klasse, 82 timer etter vinneren.


Det er første gang en elbil avslutter Dakar-rally, men ikke første gang en elbil deltar eller gjennomfører en rally.

Vel det er ikke mer enn 116 år etter at Ferdinand Porsche vant flere løp med sin elektriske bil, inkludert Exelbert Rally i 1901.


EcoPowerd leverer en bragd likevel, 116 år etter Ferdinand Porsche. EcoPowerd har dessverre 100 år etterslep i utvikling i forhold til fossildrevet bil.


http://www.aftenposten.no/bil/Forste-elbil-som-fullforer-Dakar-rallyet-9698b.html


Historiemann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post527
Next »