Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Arbeidsplasser, verdiskapning og sånn

Mars 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 28, 2017 18:40:39

Det kan være greit å bemerke seg at Statoil har siden 2013 brukt over 4 milliarder kroner på sluttpakker.

Så langt har Statoil kvittet seg med hver femte arbeider de 3 siste årene.


Så det kan være greit å bemerke seg disse tallene i en tid hvor det er mye snakk om det norske velferdssamfunnet og behov for å skape nye arbeidsplasser gjerne innenfor olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel.

Så når Staten Norge og ledelsen i Statoil argumenterer for åpning av nye områder for oljeaktivitet på norsk sokkel med begrunnelsen i arbeidsplasser, er det de samme menneskene som har brukt 4 milliarder kroner på å kvitte seg med hver femte arbeider i norsk olje- og gassvirksomhet.

Bare greit å bemerke seg.


http://m.nettavisen.no/na24/dn-statoil-har-brukt-fire-milliarder-pa-sluttpakker/3423326413.html


Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post550

Når grådigheten ingen grense har.

Mars 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, March 26, 2017 11:03:15

Statoil melder i disse dager om planlagte utvidelser i Mexicogulfen, det dreier seg om 13 nye lisenser for olje- og gassutvinning. Noe som er den del at Statoils langsiktige plan på å bli en av de fem største olje aktørene i Mexicogulfen.

Utvidelsen i Mexicogulfen er en del av Statoils ambisiøse mål om å øke produksjonen i USA for å øke fortjenesten og få ned kostnadene, dollar per produserte fat olje. Statoil selv estimerer med at de skal få produksjonskostnaden ned til 50 dollar fate i 2018.

http://e24.no/energi/statoil/statoil-tildelt-13-lisenser-i-mexicogolfen/23956421

Når grådigheten overgår enhver fornuft, finnes det ikke den ting man ikke er villig til å gjøre. Det kan se ut som Staten Norge eier av oljeselskapet Statoil helt har glemt Kyoto- og Parisavtalen.

Det kan se ut som Statoil har satt seg mål om å pumpe opp hver dråpe olje de kan finne, om det så er på bekostning av alt. Vi åpner Barentshavet og Arktisk på tross av alle dokumentasjon og advarsler verdens forskere kommer med.

Norge best på det verste, mens vi prater høylytt om kutt i Co2 utslipp, hvordan alle land må bidra for å nå Parisavtalens ambisiøse mål om å begrense den globale oppvarmingen til under 2 grader. Vi skryter hemningsløst av egne tiltak, regnskogfondet, satsing på elbil og biodrivstoff. Ja, det finnes ikke den ting vår gråde dobbeltmoralistiske holding beskytter seg bak når det kommer til egen lommebok.

Norge satser på Co2-fangst, ja det er til og med snakk om å avsette 12,6 milliarder på nytt prosjekt knyttet til Co2-lagring og dette er til tross for at Jens Stoltenbergs månelanding Mongstad krasjlandet.

Co2 fangsten er allerede utført og gjennomført, vi reverserer den, Co2 lagring kalles fra naturens side olje som er begravd dypt nede i bakken.

Grådigmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post549

Pizza, sa de?

Mars 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, March 24, 2017 16:06:13

Når verden er tynget av miljøproblematikk, terror, krig, sinnssvake statsledere, mangel på handlingskraft og en hel haug med andre sinnssyke problemer er det alltid godt å vite at en pizza er på vei.

Denne gangen er det ikke hvilken som helst pizza heller, la oss introdusere Dr.Oetker’ sjokoladepizza.

Nei, i en gal gal verden er trøsten aldri langt unna…

http://www.dagbladet.no/mat/dr-oetker-lanserer-sjokoladepizza-i-tyskland/67423878

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post548

"Faktisk"

Mars 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 21, 2017 18:27:12

Dagbladet, VG og NRK annonserte i dag at de skal gå sammen om en fellestjeneste som skal sikre en god faktabasert journalistikk som skal motarbeide “Fake News”, under navnet “Faktisk”.

Som er veldig passende nå som Norges politiske partier har begynt oppkjøringen til høstens stortingsvalg.
I dag ble det annonsert en annen nyhet og det er utbyggingen av fase 2 av Johan Sverdrup feltet, olje- og gassaktivitet på Norsk sokkel.

Felte skal produsere 660.000 fat per dag etter full utbygging i 2022, som blir omtrent en fjerdedel av Norges totale produksjon.
Når fase 2 av Sverdrup feltet er fullt utbygd skal det være operativt til 2070.

“Fullfeltsløsningen som nå avtegner seg gir et godt grunnlag for å hente ut alle lønnsomme ressurser i feltet frem mot 2070”, uttaler olje- og energiminister Terje Søviknes (Høyre).

Med ferdig utbygd fase 2 av Sverdrup feltet forventer Statoil å tjene penger selv om oljeprisen synker til 25 dollar fatet.

http://e24.no/energi/statoil/naa-starter-sverdrup-fase-to/23954351

“Faktisk” prater de fleste politiske partiene i Norge om en utfasing av bensin- og dieselbilen innen 2025, en begrensning i bruken av fossile brensler med tanke på Paris-avtalens 1,5 graders mål. Kutt i Norges Co2 utslipp, ja et kutt som skal få oss ned til 1990 tallet etter inngåelsen av Kyoto-avtalen.

Etter Kyotoprotokollen skal Norge innen 2020 begrense årlige utslippene av klimagasser til 84% av utslippene i forhold til 1990.

Johan Sverdrup feltet driftet av Norge AS skal minimum være operativt til 2070.

Faktiskmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post547
Next »