Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Å stille i dårlig lys

Juni 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, June 24, 2017 11:06:54

Norge melder i disse dager om rekord utlysning av nye olje- og gassfelt langs norges kyst. Den 24. konsesjonsrunde står for dør og olje- og energiminister Terje Søviknes lover en enorm satsing på olje og gass for fremtiden. Som Terje Søviknes uttalt på vårparten: “På tide og kjøre på”, som var rettet mot å gi nye konsesjoner for olje og gass leting i Barentshavet.

Barentshavet er et av verdens største fiskebanke.

Det er da fantastisk når vi i dagens NRK.no kan lese om Frankrikes nyvalgte president Emmanuel Macron, som vil forby olje og gassutvinning på fransk jord.

Macron sa under valgkampen at han var motstander av å lete etter gass og skifergass på franske fastlandet.

Og til høsten skal det komme en lov som forbyr at det blir gitt nye letekonsesjoner etter hydrokarboner melder frankrikes miljøminister Nicolas Hulot.

https://www.nrk.no/norge/frankrikes-regjering-vil-slutte-med-oljeleting-1.13573450

“Å settes i dårlig lys”, si eller gjøre noe så en annen person ser ut som en dårlig person.

Remercier le Président Macron

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post580

Same same but different

Juni 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, June 19, 2017 18:18:49

Da skal de gamle logoene og merkene på røyk- og snus-pakkene forsvinne.

De nye “nøytrale” pakkene blir å finne i butikkhyllene fra 1.juli. Dette blir innført under ledelse av helseminister Bent Høie (H), som et tiltak for å stoppe unge mennesker fra å starte og røyke og snuse.

Regjeringen har kommet frem til at det er på tide å trappe opp kampen mot røyking og snusing. Røyk og snus er ekstremt helseskadelig.

Noe som ikke er en tanke helt bak mål, fjerne logoen for å gjøre det mindre attraktivt å røyke og snuse.

http://www.dagbladet.no/nyheter/mcdonalds-norge-okte-salget-med-130-mill-kroner/67688990

Det er da gledelig at vi kan lese om at McDonald's økte omsettningen sin i 2016. McDonald’s melder om et økt salg i Norge med svimlende 130 millioner kroner i 2016.

MCDonald’s er leverandør av dårlig og dyr hurtigmat, gjennom utnyttelse av regnskogen i Amazonas har McDonald’s klart å bli kjempestore aktører på verdensmarkedet når det kommer til å distribuere kreftfremmende produkter levert av en klovn som lover leker til barna.

McDonald’s baserer mye av maten sin på dårlig industri olje fra regnskogen som gjør maten ekstremt kreftfremkallende. Frityrmat som nuggets og french fries er anslått å være like kreftfremkallende som røyking.

Det er da utrolig rart at MCDonald’s får lov til å reklamere direkte mot barn med sine produkter, en klovn som lover leker i barnemenyen uten at det er merket med en eneste advarsel eller bilde av mennesker med utlagt tarm som følger av kreft.

Logomann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post578

Eller var det en løgn?

Juni 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, June 16, 2017 17:25:30

Det er interessant at vi i dagens utgave av NRK’ nettavis kan lese om Bård Hoksrud’ (Frp) kamp om frislipp på bruken av vannskuter i norsk skjærgård.

Vannskutere ble sidestilt med småbåter i mai, noe som gjør at man kan bruke vannskuter like fritt som en ellers liten båt langs Norges kyst.

Kystverket er nå ute og gjør det klart av det er opp til hver enkelt kommune om de vil ha egne regler på bruk av vannskuter. Frislipp på bruken har skapt massiv protest men til døve ører i regjeringen.

Bård Hoksrud uttaler overfor NRK: “Jeg håper både politikerne og de som er motstandere mot vannskutere besinner seg litt, og ser på hva det handler om. Man må vise hva som er forskjellen på en vannskuter og en fritidsbåt, og jeg tror de fleste vil se at det er svært lite forskjell”.

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/kommuner-kan-likevel-stoppe-vannskutere-1.13561308

Uten å gå dypt inn på forskjellen på en fritidsbåt og en vannskuter kan man vel si det så greit, en vannskuter er beregnet på 1 maks 2 personer som skal leke på vannet mens en fritidsbåt kan fort romme opp til 8 mennesker som skal fra punkt A til punkt B.

Det er da interessant at i vår tid, når det er så mye fokus på miljø, fornybar energi, Parisavtalen, Co2 utslipp, et bærekraftig hav, busser på biodrivstoff og elbil at den Norske regjering med Bård Hoksrud i spissen velger å gi frislipp på et leketøy som er så forurensende for klimaet, milje i havet, bråker og er et direkte farlig kjøretøy ikke klarer å se hykleriet i deres egne handlinger.

Båtmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post577

En isbit av betydning

Juni 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, June 06, 2017 09:07:29

Da er WWF ute med nye rapport om isen i nord, Arktis, som er i “Historisk krise” som WWF uttaler det. Og det har de helt rett i.

WWF har kalt rapporten “Livet på kanten”, den tar for seg dyrelivet som lever langs iskanten, arter som er avhengig av sjøisen, hvor sårbart dette økosystemet er og hvor utrolig viktig det er å få på plass et internasjonalt vern av Arktis.

Norges regjering jobber i disse dager med å oppdatere kartene som dokumenterer iskanten i nord. Dette gjøres for å åpne for mer oljeaktivitet i nord samtidig som nye skipsruter blir tilgjengelige når isen forsvinner.

Det er ikke noen eksakte årstall for når Nordpolen blir isfri, dette skyldes i hovedsak at klimamodellene har så langt feilet og ikke i en positiv retning. Isbreer, globale temperaturen, forsuring av verdenshavene, tapet av verdens vegetasjon i havet og på land og masseutryddelsen av dyr går mye raskere og i større skala enn noen modell som er utarbeidet tok høyde for. Men de blir estimert med at Nordpolen vil være helt isfri innen 2040.

WWF har helt rett i Arktis er i dyp krise, alt live, hele økosystemet står i fare for en kollaps.

NRK.no som skriver om rapporten, “Livet på kanten”, har dessverre glemt en viktig ting i sin artikkel, betydning av denne isbiten på toppen av planeten jorden.

Alle som har sittet med en kald drink med isbiter en varm sommerdag har opplevd det samme, “The tipping point”. På ett eller annet tidspunkt akselerer tempoet isen i glasset smelter, det som så ut som evigvarende kald drink med isbiter, som plutselig ble et glass med lunken utvannet hvitvin uten isbiter.

Isbiten på toppen av denne kloden har stor betydning ikke bare for “Livet på kanten” men for hele verdens økosystem, alt livet i havet, på land, for luften vi puster. Man kan si at Nordpolen er “The tipping point” for mye. Får vi en total kollaps i isen i nord, vil Grønlandsisen stå alene mot det varme vannet fra ekvator og det vil ikke innlandsisen på Grønland klare. Det fine med sjøis er at den verken hever eller senker havnivået i noen nevneverdig grad, dette gjelder ikke for innlandsisen på Grønland. Smelter innlandsisen på Grønland vil verdenshavene stige drastisk, havstrømmene vil forandres, det er fryktet at nord Europa vil få en ny istid.

Kollapser isen i Nord, faller Grønlandsisen, da har verden kun en isbit igjen i drinken og den finner vi i sør, Antarktisk, vel nå er vi tilbake på drinken en varm sommerdag og vi vet alle hvordan det går med den avkjølte hvitvinen vi satt og nøt i solveggen.

https://www.nrk.no/nordland/wwf-mener-arktis-er-i-_historisk-krise__-_-livsbetingelsene-endres-for-godt-1.13543653

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post576
Next »