Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

#BeInconvenient

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, July 29, 2017 23:38:57

Til alle høyreekstreme, nasjonalister, Frp-velgere, nazister, Norway defence league og resten av dere asyl og flyktninge-motstandere.
Det er helt greit at dere demonstrerer for hva dere står for, helt lov etter Norsk ytringsfrihet å mene noe, men når dere skal demonstrere og stå for hva dere står for må dere i det minste rette “hatet” i riktig retning.
Det første dere må slutte med er å reise utenlands, da er dere den tingen dere hater mest, en utlending…

I mitt land (Norge) er alle velkomne, enhver flyktning, det hver seg en flyktning fra krig, religion, politikk, kjønnsdiskriminering eller klima og alt det andre man flykter fra, er du velkommen.

Demonstrere i Norge mot flyktninger faller på sin egen urimelighet, det dere (her generaliserer vi litt gruppen) høyreekstreme må demonstrere mot er kjernen av problemet, ikke resultatet av hva vi (Norge) gjør. Per dags dato har vi noen millioner mennesker på flukt, om noen 10 år kan vi gange dette med 2-300 hundre.
Det dere høyreekstreme bør demonstrere mot hvis dere vil ha “Norge for nordmenn” er olje og gassutvinning, ikke flyktningene vi får i dag, det er for det meste kvoteflyktninger som vi får på grunn av vår egen utenrikspolitikk, det være seg sanksjoner mot et land eller “konflikthåndtering” i Afghanistan, Irak, Libya, Afrika, Russland, Ukraina og ikke glem Syria kan være det samme.
Den flyktningstrømmen verden står ovenfor om noen 10 år hvis vi fortsetter med fossile brensler blir uhåndterelig.

Det er lov å ha en hat basert demonstrasjon i Norge men sørg i det minste for at du demonstrerer for hva som er problemet og ikke resultatet av hva du selv gjør.

https://www.nrk.no/sorlandet/politiet-stanset-ikke-ulovlig-nazi-opptog-for-a-unnga-brak-1.13621833

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post595

Et 10 år har gått

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, July 28, 2017 20:42:52

Når vi i dag blar oss i gjennom landets aviser, kan man få følelsen av en verden uten problemer, ja det er nye sanksjoner mot Russland, knivdrap, Norway cup har oppstart og en realitystjerne som sparker folk borti statene.
Den 28 juli 2017 er dagen årets viktigste film har lansering og likevel virker det som Norsk media ikke har noe å skrive om. Jada noen er tiltalt for å ødelegge en stein “trollpikken” i Norge, men så langt en heller laber dekning av filmen om oss.
2017 har så langt vært preget av artikler om kjendiser og verdens evige satsning på fossilt brensel. Norge leder an i en ny oljealder, for hva skal vi satse på her hjemme, olje, den 24. konsesjonsrunde er rekordstor og USA trekker seg fra Parisavtalen, samtidig som de annonserer at de skal satse på kull. USA er under ledelse av TV-kjendisen Donald Trump som er mest kjent for frasen “You’re fired” og nå “America first”. Da er det ikke rart at Norsk medier igjen klarer å dytte inn “The Kardashians” i nyhetsbilde, denne gangen er det Caitlyn Jenner som raser mot Trump sitt vedtak mot transpersoner i militæret.
For hva skal vi skrive om den 28. juli 2017, jo faren til en jente som ble kjendis over natten på grunn av en pornofilm, Kim Kardashian ble kjendis som følger av at en film hun lagde havnet på nett. Kim er i familie med Caitlyn, og det kalles “nyheter”, før Se og Hør.
Kim’ film er ikke en film jeg har sette og har ingen planer om å se. Derimot har jeg stor glede over at tidligere presidentkandidat Al Gore (han er ikke en realitystjerne som Trump eller Kim) sin film har lanseringsdato den 28. juli i USA.
Det har gått et 10 år siden den første filmen av Al Gore kom ut og jeg (det blir feil i denne sammenheng å si “glede seg til”) men ja, jeg “gledet” meg til den som jeg “gleder” meg til oppfølgeren, An Inconvenient Sequal.

Det kan virke som verden er fikset når man blar seg gjennom landets aviser, man får en følelse av at alt er ok. På 10 år har det ikke skjedd noe positivt med tanke på klodens klima, tvert imot.
Det mest skremmende med film 1, An Inconvenient Truth, som nå er over 10 år gammel, er det faktum at Al Gore som de fleste eldre forskere som er med i filmen sier og for den saks skyld alle verdens forskere sider er at det er våre barn som får problemene.

Så filmen har helt rett, den er svært ubeleilig for meg, Al Gore er gammel nok til å være min far…

https://www.youtube.com/watch?v=huX1bmfdkyA

Ubeleiligmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post594

“Ingen tek ansver”

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, July 25, 2017 18:47:39

Etter de siste dagers flom får NVE (Norges vassdrags og energidirektorat) massiv kritikk, spesielt fra bygden Utvik som etter fjorårets flom forventet en bedring med tanke på sikkerhet og tiltak mot at dette skulle gjenta seg. I år melder NRK om at stor deler av bygden Utvik ligger i grus.
Mange som er berørt av de siste dagers flom etterlyser hvorfor dette kom så overraskende og hvorfor de ikke ble varslet bedre.
Artikkelen på NRK har fått den passende tittelen: “Når ingen tek ansvar for våre vassdrag”.

Eneste man kan gi NRK er at de i det minste har fått deler av overskriften riktig, “Ingen tek ansvar”. NVE har forsåvidt avvist kritikken som er rettet mot dem.
Men dette er ikke noe NVE har kontroll over eller ansvaret for.
Og ja, vi fikk advarselen for en uke siden, under den passende overskriften: “Noe kjem Spania varmen”, og alle gledet seg, vel ikke alle, noen tenke “ikke digg med mer regn nå”.

Velkommen! Dette er global oppvarming. Noe som i denne sammenheng er svært passende å kalle en kald regnskur i Norge som blir flom og ødeleggelser.
Ja, tro meg, du har blitt advart av verdens forskersamfunn de siste 30 årene.

Når det er konstant hetebølge i sør-Europa, som følger av et varmere klima, da blir mer vann fordampet opp i luften. På grunn av det varme været oppleves denne økte fuktigheten som dis og ofte varmere i Syden for en kald nordmann.
Når vi da har en pågående hetebølge rundt egentlig ekvator, trekkes det kald luft ned fra Nordpolen. dette opplever vi i Norge som kaldt vær, kald vind ol. Dette igjen medfører at bøndene på den Nordlige halvkule av kloden innrapporterer i år opp til 60% nedgang i avlingene, senest forrige uke kom det melding om at Danske eple bønder har en svært dårlig sesong.

Når da det meldes om at “Nå kommer syd-Europas hetebølge til Norge”, er dette varmluft som holder på ekstreme mengder vann. Det er anslått at atmosfæren består nå av 40% mer fuktighet enn for bare noen 10 år siden.
Så nå har vi da en ekstremt varm luft som holder på ekstreme mengder med vann på vei til Norge som er kaldt. Høy luftfuktighet (eller som vi sier i Syden “Dis”) har den egenskapen som alle fuktig luft har, når det blir kaldt i luften dannes skyer. Alle vet hva skyer er, det er regn som er på vei ned.

Kort oppsummert, Norge kaldt, får masse ekstremt fuktig varm luft fra Syden, dette kjøles ned, blir regn, regn faller ned, blir flom.
Det min venn er global oppvarming for Norge.

Hørte jeg noen kalle oss klimavinnere?

https://www.nrk.no/ytring/nar-ingen-tek-ansvar-for-vare-vassdrag-1.13616161

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post593

"Klimavinnere"

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 24, 2017 09:05:46

En internasjonal undersøkelse viser at Nordmenn er mindre redde for klimaendringer, vi bryr oss mindre om ekstremvær og issmelting enn andre europeere.
Undersøkelsen viser også at Norge er landet hvor flest innbyggere tror at årsakene til klimaendringene er helt eller hovedsakelig naturlige, kan NRK melde.

https://www.nrk.no/norge/nordmenn-er-mindre-redde-for-klimaendringer-1.13613780

Selv om NRK.no ikke kommentere undersøkelsen og det ikke overraskende resultatet med tanke på nordmenns holdninger til klimaendringene.
Er dette god propaganda over de siste 30 årene, senest i vinter hadde statskanalen NRK artikkelen “Nord-Europa blir klimavinnere”. I 2016 hadde NRK artikkelen “Norge tjener på klimaendringene”.
Og vi har gjennom så lenge jeg kan huske blitt fortalt at fremtiden trenger Norsk olje, Norge blir klimavinnere, Norge får mildere vær, Norge er tjent med klimaendringene.
Dette kalles propaganda, når man hører om tilsvarende “sensur” fra andre land synes man det er forkastelig, men Norge er nemlig klimavinnere, skal vi høre på en oljesubsidiert statskanal.

Skal man ta frem “klimavinnere”, noen bakterier og virus, kanskje noen maneter og alger i havet. Kan hende det er noen sopparter og insekter.
Resten er klima-tapere, når det kommer til global oppvarming.
Men det NRK prøver og si når de skriver at Norge er klimavinnere er at Norge vil bli minst påvirket av klimaendringene i første omgang.
Det blir litt som å velge mellom pest eller kolera, når det kommer til å kalle seg selv klimavinner.

Det vi vet er at klimaendringene er menneskeskapte og det er beregnet at verdenshavene vil stige 6-10 meter i slutten av dette århundre hvis vi ikke slutter med fossile brensler i dag.
Vi vet også at de som først lider av effekten av et nytt ekstrem klima på kloden er de store pattedyr det finnes mange av, syn at det er oss da.

Er du blitt fortalt noe i gjennom hele ditt liv, er det sannheten, uansett hvor banal eller feil den er, visste du at i Nord-Korea tror innbyggerne at deres tidligere leder Kim Jong-il fant opp hamburgeren og var verdens beste golfspiller. Det er like rart for meg som at man ikke tror på menneskeskapte klimaendringene.
Men som en oljesubsidiert statskanal melder: Nordsjøoljen skal opp for fremtiden trenger Norsk miljøvennlig olje.

Propagandamann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post592
Next »