Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Det er tragisk

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, August 31, 2017 09:40:34

Det er Klassekampen som informerer om nordmenns ønske om videre olje og gassutvinning. 7 av 10 nordmenn mener vi skal fortsette med olje og gass på norsk sokkel.
Det er nemlig forbundet med velferd.
Vel, det var kanskje velferd og vekst før.

På midten av 80-tallet var rapportene klare, gjennom brenning av fossile brensler frigjør vi Co2.
Co2 partikler har et "livsløp" opp til 1000 år i atmosfæren og driver den globale temperaturen opp.
Co2 blandet med vann, blir en syrebasert oppløsning. Vi brenner kull, olje og gass og verdenshavene blir forsuret. Med et varmere “surere” hav dør alt livet vi lever av som havet har å tilby (det vil alltid være liv i havet, spørsmålet er om det er fisk eller en grønn-grøt, per dags dato jobber vi for en grønn-grøt uten fisk).

http://www.klassekampen.no/article/20170826/ARTICLE/170829972

Det er tragisk når verdens rikeste land ikke klarer å se fortjenesten i ny teknologi, for 60 år siden var oljeteknologien vi ble rike av ny og vi satset.
25 år senere visste man at dette “fremskrittet” (kull, olje, gass) kommer til å gi tragiske utfall for kloden og alle dens beboere.
F..n Shell visste om klimaproblematikken knyttet til Co2 utslipp i 1968.
30 år etter at det ble almen kjent (klima problematikken knyttet til Co2 har) argumenterer vi for å fortsette med olje og gassutvinning på norsk sokkel.

Det er ikke tragisk, det er feil, det er selvopptatt. Orkanen “Harvey” bringer masseødeleggelse, i Asia meldes det om 40 millioner på flukt på grunn av oversvømmelser. Dette er global oppvarming.
Når 40 millioner mennesker i Asia får drikkevannet sitt ødelagt på grunn av vår livsstil, kan jeg ikke annet enn å få vondt. Når 40 millioner mennesker er tvunget på flukt som følger av et varmere klima på kloden, vet jeg at matvareprisene kommer til å gå opp, for nå står mat vi handler under vann.

https://www.nrk.no/urix/minst-1200-mennesker-omkommet-i-flom-i-india_-nepal-og-bangladesh-1.13664399

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post609

Velkommen til et mareritt.

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, August 27, 2017 13:13:07

24 millioner mennesker var akkurat på flukt i Asia som følge av flom.
I Norge hagler det inn med OBS varsler raskere enn noen gang før.
Mens Europa har skogbranner som følger av ekstrem hete, kan vi lese om ødeleggelsene orkanen “Harvey” gjør i Texas, USA.

Texas var forberedt på orkanen, med sandsekker, flaskevann og oppfordring til innbyggerne om å skrive navn og adresse på armen. "Harvey" føyer seg inn i lang rekke med orkaner og stormer i Mexicogolfen, allikevel er den unik på noen områder og et løfte om hva som kommer.
Der en vanlig orkan beveger seg over et område, har orkan “Harvey" blitt “fanget” av global oppvarming. Noe som medfører større ødeleggelser og mer nedbør over et område.
På grunn av ekstrem hetebølge i California og Mexicogolfen, beveger ikke “Harvey" på seg, men blir liggende over området.

Mens USA forbyr bruken av ord som klimaforandringer og global oppvarming, unngår Norge å peke på disse ordene når reportasjer om ekstremvær kommer. “Harvey” er som flomkatastrofen i Asia og OBS varslene i Europa en konsekvens av et varmere klima på kloden.

Vi er på det punktet i drømmen hvor du løper alt du kan fra monsteret som innhenter deg. Uansett hvor fort du løper, dører du åpner og finter du tar, hjelper det ikke, du kommer ingen vei. I dette marerittet er det ingen exit. Og alt du ønsker er å våkne før du er innhentet av dette ustoppelige monsteret .
Jeg skulle ønske global oppvarming bare var et monster under min seng, da kunne jeg bare gjemt meg under dynen til det var morgen og monsteret igjen var borte.

https://www.nrk.no/urix/_harvey_-kan-herje-texas-langt-ut-i-neste-uke-1.13659009

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post608

And what we’re fighting for now is each other. Wan Stephenson

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, August 26, 2017 13:07:43

En anerkjennelse av en global tragedie.

Forfatter Wan Stephenson tar deg med på en tur til desperasjonen som venter som følge av menneskets griskhet, egoisme og evne til å glemme naturen. I boken treffer vi unge mennesker som risikerer alt i kampen for vår felles fremtid på planeten jorden.

Vi er dessverre for sent ute til å stoppe global oppvarming, dommedagsklokken i Chicago er stilt til 2,5 minutter på midnatt. Krisen er et faktum, alt vi nå må bestemme oss for er om vi skal prøve en siste desperat kamp for å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader. Per dags dato ligger vi an til pent å skli opp på 4 grader global oppvarming innen dette århundret er over. Og det (4 grader) er “game over". Forskere verden over har advart om effekten av Co2-økning i atmosfæren siden 60-tallet uten at politikere og styresmakter har reagert. Tiden for å diskutere om det blir global oppvarming eller ei er forbi, effekten ser vi, verdens isbreer smelter, stormene blir større og hyppigere, flom og tørke øker hvert år og her hjemme i Norge har klimaet blitt kaldt og vått.D
et blir som Wan skriver i boken: det eneste fornuftige du nå kan gjøre er “Act of civil disobedience, in this late hour of global warming".

Du trenger verken ha kunnskap om eller tro på menneskeskapt global oppvarming for å lese boken. For det er inspirerende å lese om disse unge menneskenes kamp mot klokken. Kunnskapen og forståelse de har knyttet opp mot global oppvarming er overveldende, når man tenker på at generasjonen som har skylden for situasjonen ikke bare lot det skje, men også nekter for det. Nei jeg lyver, det er imponerende å lese om disse unge menneskene som risikerer livet sitt i kampen for overlevelse.

Goddagmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post607

Å sole seg i tragedie

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, August 25, 2017 14:21:48

Statsminister Erna Solberg (H) er ute og skryter av egen regjerings investeringer i olje og økt bruk av oljepenger, samtidig som hun advarer mot MDG. Solberg mener at MDG’ oljepolitikk vil “stoppe” Norge.
Erna Solberg er av den oppfatning at Norge og verden må satse på olje og gass, dette til tross for at det er hennes egen regjering som skrev under Parisavtalen i 2016.

Parisavtalen er basert på forskning som har sett på hvilken retning klodens klima er på vei som følger av menneskets bruk av fossile brensler. Forskningen fastslår at skal vi ha et levbart klima på slutten av dette århundret må vi begrense vårt Co2 utslipp. Håpet er ikke å overstig 2 grader global oppvarming, for å nå dette er vårt Co2 budsjett 600 gigatonn. Verdens lager av fossilt brensel som er planlagt å bli brukt overskrider vårt samlede Co2 budsjett 6 ganger.

De siste klimarapportene som har kommet forteller oss at vi på slutten av dette århundret kommer til å ha en global oppvarming på +4 grader, minimum 10 meter havstigning, hvis vi ikke begynner drastiske kutt i vår Co2 utslipp nå. Om 83 år står Operaen i Bjørvika Oslo under vann.

Vet ikke helt hva Erna Solberg mener når hun sier at vi må satse på norsk olje og gassutvikling for å bevare norsk velferd.

Å stemme på Høyre eller Frp er en stemme på utryddelse i nær fremtid.

#Stortingsvalg2017
#Beinconvenient

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stortingsvalget-2017/erna-advarer-norge-vil-stoppe-med-mdg/a/24125301/

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post606
Next »