Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Var det et problem?

Oktober 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, October 29, 2017 18:16:21

Da er årets lisensjakt på ulv godt i gang, Stortinget bestemte forrige måned å skyte 26 ulv under årets jakt. Og nå lørdag ble det felt en ulv på Åmot.
Årets lisensjakt er som den alltid er preget av, en evig diskusjon om hvor mange ulv man skal skyte for å verne sauen som går fritt på beite.
Norske sauebønder vil gjerne få lov til å skyte flere ulv, da dette vil medføre at det blir tatt færre sauer av ulv og bonden kan selge sauen til slakteriet.

Det er da med glede at vi kan lese i dagens artikkel på NRK om lammekjøtt-lagrene som er fulle og vokser. Ved siden av dette gir den norske regjering støtte til sauebøndene så de kan bygge flere sauefjøs for å produsere mer lammekjøtt.
Som NRK kan informere om har støtteordningen siden 2015 ført til en dobling i sauetall som har gitt en overproduksjon av sau og lam som har gitt store priskutt.
Regjeringen har null planer om å kutte i støtten.

Så var det egentlig et problem at ulven tok noen sau?

https://www.nrk.no/rogaland/vi-styrer-mot-nytt-overskudd-av-lammekjott-1.13753676

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post635

En anelse ut av proporsjoner

Oktober 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, October 27, 2017 21:08:22

Det er Nettavisen denne gangen som tar den hakke lenger enn Frp i SSB’ omlegginger.
SSB (Statistisk sentralbyrå) er under omlegging av driften, og i denne sammenheng avvikles en stilling som skal bli erstattet med en ny person i en tilsvarende stilling.
Frp er da ut med advarsler om hva dette vil ha og si for statistikken på hva innvandringen i Norge koster, som Nettavisen gjør en god jobb i å bygge oppunder om.

Frp mener at SSB gjennom omleggingen kommer til å droppe å føre statistikk over hva faktisk en innvandrer i Norge koster, og gjennom dette kommer det til å bli en mer liberal holdning mot flyktninger.

http://www.nettavisen.no/nyheter/frp-med-innvandrer-advarsel-til-ssb/3423384606.html

Det blir vel en anelse ut av proporsjoner, SSB er som navnet tilsier et byrå som fører statistikk og intet mer. Man trenger ikke å frykte det Frp og artikkelen hos Nettavisen vil at du, jeg og vi skal frykte. Terror i Norge, som det hele bunner i skal vi ikke gå langt inn på, for vi har et par mennesker i Norge som har begått såkalt terror og de begge hadde et felles trekk de var norske nasjonalister.
Skal vi se bort fra terror og heller se på hva ting koster i samfunnet, må vi først se hvem som er rike og har mest i samfunnet og hvem som tjener penger på innvandring, så er det vel ikke et par tusen asylsøkere fra Libya og Syria som er kostnaden i samfunnet men byråkratiet rundt disse asylsøkerne som koster penger.‘

Frp gikk inn i forrige regjering med løfter om å slanke byråkratiet og spare penger for folk flest, det er vel ikke det som skjedde under ledelsen av det blåblå samarbeidet hvor Frp var med?

Man trenger ikke å frykte noe som ikke kommer til å skje, basert på fremmedfrykt som Nettavisen er svært flinke til å skape under dagens overskrift: “Frp med innvandrer-advarsel til SSB”.

Ikke skap fremmedfrykt og hat, prat med en innvandrer eller asylsøker. Jeg hater å gjøre det, for hver gang jeg gjør det oppdager jeg den ene tingen vi frykter mest, personen er som meg, vil bare leve et godt fredelig liv.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post634

En direkte konsekvens

Oktober 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, October 21, 2017 08:48:22

En ny studie publisert av forskere fra Radboud-universitetet i Nederland og Entomological Society Krefeld i Tyskland som har kartlagt insektenes utvikling i Europa siden 1990 kan fortelle oss om en nedgang på 75% i Europas insektbestand. Forskerne har fulgt med på insekter i 63 naturreservater.
Rapporten konkluderer med at de er menneskelig aktivitet som er årsaken til nedgangen i Europas insektbestand, vår bruk av sprøytemidler, asfaltering, bygging og jordbruk som er hovedårsaken til den drastiske nedgangen.
Det er med et varsko rapporten ble publisert, uten insekter stopper naturen opp, og en nedgang på 75% i Europas insektbestand er krise.

Nrk har vært i kontakt med eksperter i Norge som ikke ser lyst på rapporten og kan opplyse overfor Nrk at det ikke er gjort noen kartlegging av Norges insektbestand.

https://www.nrk.no/norge/ny-studie_-antall-insekter-stupte-med-75-prosent-pa-under-30-ar-1.13741219

Det er under fanen “Reis deg selv spennende” og “Norsk olje er miljøvennlig” vi sprøytet bort alle insekter i Oslos villastrøk. Maur, flue, bie og edderkopp er i Norge sett på med stor avsky, disse skadedyrene er greit og bli kvitt sammen med den grusomme løvetannen som ødelegger den flotte gruslagte innkjørselen. Best å slå plenen en varm sommerdag da alle humlene er opptatt i den, (Fun fact: humlen er en for treg flyver for å stikke av når gressklipperen kommer), men hva skal man med humlen? Den har da aldri gjort noe for meg?
Best å ta med en god flaske med sprøytemidler neste gang man er på gartneriet, kan man få ryddet litt godt og dypt opp i alt dette grusomme ugresset som gjør skam på hagen.
Nei, her er det bare en løsning, best å fly til et eksotisk sted som New York eller Bangkok, 10 timer på fly, da får man sprøytet ut ganske mye som tar liv av denne grusomme naturen. For hva skal man med den?
“Reis deg selv spennende” før det er for sent, du vil vel ikke stå utenfor når det kommer til sosiale sammenkomster og spørsmål om du har sett isbreene på Svalbard eller restene av The Great Barrier Reef?

Det finnes et skadedyr som er så dumt og lettlurt som går på to ben, som under unnskyldningen “unn deg selv” er villig til å ta liv av eget livsgrunnlag for å hevde seg selv som spennende og best, og det er ikke den norske vepsen.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post632

Hva var det du sa?

Oktober 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, October 19, 2017 20:13:52

I Norge har vi de senere årene ropt høyt om av staten må skaffe jobber som følger av at norsk oljeutvinning har gått tregt og de godt betalte jobbene har forsvunnet fra oljesektoren. Mens noen ganske få har prøvd å få regjeringen til å se på det grønne skifte som en mulighet for verdiskapning og utvikling av nye jobber har flertallet på tinget og i befolkningen hatt ett mål i øye og det har vært den gode gamle truse oljen. I Norge driver vi med fossile brensler, finnes ikke noe alternativ til olje og skal vi tro vår egen olje- og energiminister Terje Søviknes skal fremtiden også bestå av norsk olje, og han får bred støtte.
For er det en ting Norge som en nasjon ikke har troen på er at det finnes alternativer til olja, da er det hyggelig at vi ikke trenger å se langt før virkeligheten er en helt annen. Ja, søta bror, Sverige, er nå i full sving med planer for å bygge en av Teslas giga fabrikker for batteriproduksjon. Planen om batterifabrikken har kommet så langt at det er forventet full produksjon innen 2023.

Da er det på tide med en liten “fun fact”, det er regnet på, for at vi skal slutte med fossile brensler og gå over til full elektrisk alternativ, trengs det 100 giga fabrikker som produserer batterier.

Men dette har ikke Norge noe tro på, ny teknologi, nei takk om jeg får be, hele dette med Parisavtalen har vi ikke noe tro på, takke seg til en full tank med miljøvennlig bensin fra Nordsjøen.

http://e24.no/energi/fornybar-energi/eks-tesla-topp-lager-batterier-i-sverige-her-skal-fabrikken-ligge/24166926

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post631
Next »