Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En beleilig tilfeldighet

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, December 01, 2017 16:53:31

Rygge flyplass ble avviklet i samme tidsrom som Gardermoen ble utvidet.
Det var den mye omdiskuterte flyseteavgiften som var den såkalt spikeren i kisten for driften av Rygge. Som medførte at flyselskapenen Rayenair og Norwegian la ned rutene fra Rygge og flyttet hele flåten sin til Gardermoen.
De gjorde det klart, folk vil ikke betale flyseteavgiften på 80 kroner. Rygge flystasjon ble lagt ned og vi betaler samme avgiften på Gardermoen.
Nå etter lengre diskusjoner om gjenåpning av Rygge er det Vinmonopolet som kan stå i veien for å gjenoppta driften på Rygge. For hvem skal stå for TaxFree salget på Rygge ved en ny åpning av flyplassen?
Man kan vel heller spørre seg om det er interesse fra ledelsen om videre eller ny drift av Rygge som en flyplass. Hvem som sparte penger på at Rygge ble nedlagt. For bruker, deg og meg koster det det samme, avgiften på 80 kroner kommer du ikke unna om du så flyr fra Torp, Gardermoen, Rygge eller en annen flyplass i dette landet, for avgiften har feil navn og fått feil fokus, den er vel ment og synliggjøre at det å fly koster en naturressurs og den finnes det en begrensing på.

https://www.dagbladet.no/nyheter/na-er-vinmonopolet-rygge-eiernes-nye-store-skrekk/68931145

Ressursmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post648

Greit å få avklart

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, November 28, 2017 17:56:18

Som du sikkert har fått med deg har Greenpeace Norge gått til sak mot den norske stat på grunn av statens tildeling av nye lete- olje-lisenser utenfor norges kyst. I søksmålet har Greenpeace lagt grunnlovs-paragraf §112 som grunnlag i søksmålet, §112 som sier noe om retten til en “sunn” klode å leve på. §112 gir deg retten til rent vann, ren luft, mat osv kort fortalt. Noe Greenpeace mener at tildelingen av nye lisenser strider med. Rettsaken er avsluttet og dommen faller på nyåret.

Da er det greit å få med seg at regjeringspartiet Høyre nå har avklart at hvis staten taper vil de forandre grunnloven så de får lov til å dele ut oljelisenser ukritisk, uten å måtte ta hensyn til hva det vil ha å si for din, dine barns, min fremtiden, ja alles fremtid på kloden. Taper staten Norge mot Greenpeace i et spørsmål om du skal ha retten til luft å puste, vann å drikke og mat å spise vil staten Norge ta fra deg denne retten gjennom å forandre grunnloven.
Det kalles velferd.

http://e24.no/makro-og-politikk/klima/hoeyre-vil-ikke-godta-tap-i-klimarettssak/24196747

Grunnlovsmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post647

Og et nytt ekstremvær ruller innover Norge.

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, November 21, 2017 19:10:46

Det er Yr som melder om enda et ekstremvær som treffer Norge, Yr kan melde om et
ekstremvær som kommer til å treffe hele Norge. Det er enda ikke sendt ut “obs-varsel”
for været som nå treffer Norge, men Yr melder at dette kommer i løpet av onsdagen.
De melder om ekstrem vind i nord og ekstreme mengder med sne og regn i sør. “Og alt henger sammen, om ikke flom og storm var nok, så varsles det også om mulig snekaos i Sør- og Østlandet”, kan Yr.no fortelle oss.

Uten konsekvens fantes ikke, gjennom økt konsentrasjon av Co2 i atmosfæren har vi nå skapt et “trafikkaos” av vær. Som en direkte følge av vår brenning av fossile brensler har vi økt klodens gjennomsnittstemperatur nok til å øke luftfuktigheten i atmosfæren, noe vi nå i Norge får kjenne konsekvensen av. Global oppvarming er her nå, det er ikke noe som hører til fremtiden. Ekstremvær hendelsene du har lest om gjennom 2017 er og blir et resultat eller en konsekvens av global oppvarming. Det er nå det er opp til oss å bestemme om vi skal få enda mer ekstremvær gjennom enda mer bruk av fossile brensler, enda mer oljevirksomhet på norsk sokkel, gjennom økt forbruk. Eller ikke, det står tross alt om norsk velferd og da kan vi lukke øynene litt til for konsekvensen av vår ekstreme brenning av fossile brensler selv om det får fatale følger i nær fremtid.
Velkommen til fremtiden, global oppvarming er her nå og du får delta.

http://www.yr.no/artikkel/kan-bli-ekstremvaer-bade-i-nord-og-sor-1.13788231

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post645

En skjult fortjeneste

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, November 19, 2017 19:42:59

Det hersker stor usikkerhet rundt statens fortjeneste når det kommer til Goliat-feltet. Den siste tiden har det dukket opp informasjon som har avdekket en del “falsk” informasjon om når Goliat-feltet kan bli lønnsomt. Det er det italienske firma Eni som står for drift av Goliat og viser til egne beregninger som sier at Eni går i null 2022, basert på en oljepris på 50 dollar fatet.
Utbyggingen av Goliat-feltet har blitt dyrere enn først antatt, 22 milliarder dyrere og det var før plattformen Goliat ble forsinket og dyrere. Etter åpning av Goliat har Eni vært forfulgt av sikkerhetsproblemer som har medført at plattformen er stengt.

Ja, det kan se ut som det er stor usikkerhet rundt fortjenesten på Goliatfeltet, WWF har beregnet tapet til staten til å bli 10 milliarder og de får støtte av Knut Einar Rosendahl ved Handelshøyskolen NMBU. Knut Rosendahl mener feltet vil gå 12 milliarder i underskudd når oljen er pumpet opp.

https://www.dagbladet.no/nyheter/nytt-regnestykke-hevder-staten-vil-tape-ti-milliarder-pa-skandaleplattformen-goliat/68892561

Det er helt klart noen som tjener penger på Goliat-feltet, hvem blir spørsmålet som bør stilles, hvis den norske stat taper penger og Eni ser det som et null fortjeneste prosjekt frem til 2022 før alle problemene med forsinkelser, økte kostnader og drift stans er tatt med. Vi vet derimot at alle disse milliardene som er investert i Goliat-feltet har gått til noen og da burde staten se på dette før de vurderer å åpne nye vanskeligere oljefelt lenger nord. Regjeringen vil åpne nye felt for oljevirksomhet før vi engang klarer å gjøre eksisterende felt lønnsomme, under unnskyldningen “norsk-velferd”, det er ikke velferd det er tap av velferd. Tjener du ikke penger på det du driver med, koster det deg penger og da har du mindre penger å bruke på veier, sykehus, barnehager og ja norsk-velferd.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post644
Next »