Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Naturlig konsekvens

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, January 29, 2018 19:45:42

I en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat for Vårt Land kommer det frem at kun 1 av 5 er villig til å fly mindre til fordel for miljøet.

Forsker Marianne Aasen ved Cicero Senter for klimaforskning i Oslo sier tallene stemmer godt med tidligere undersøkelser og legger til: “En studie gjort av kollegaer av meg viser at mange tenker på det å velge fritidsreisemåte nesten som en rettighet, noe som folk har gjort seg fortjent til, noe som skal være spesielt og som skal legges opp uten andre hensyn enn hva de har lyst til å gjøre”.

https://e24.no/privat/luftfart/maaling-en-av-fem-vil-fly-mindre-til-fordel-for-klimaet/24219119

Noe som er helt naturlig at vi gjør, når vi tenker på mengde reklame, propaganda og arbeid som er lagt ned for å få deg til å reise.
Uttrykke “Reis deg selv spennende”, er ikke laget for å legge opp til fornuftig bruk og hensyn tagning til verden rundt seg.
Når vi daglig får servert vinterens, vårens, sommerens og høstens hotteste reisemål er ikke dette for at man skal begrense antall reiser i året.
Ved siden av dette vektlegger avisene artikler med påstander om at norsk olje er miljøvennlig samtidig som det fremheves hvor utrolig “miljøvennlige” moderne fly har blitt.
Da er det ikke rart vi gjør som reklamen så flott oppfordrer til: “Unn deg selv en opplevelse”.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post672

Reis deg selv spennende!

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, January 27, 2018 16:03:54

Bak overskriften “Cape Town kan være uten vann om 90 dager” skuler det seg en større tragedie, et globalt problem. For i Nettavisen kan vi lese om ferieparadiset Cape Town’ vannmangel. Turisme og overforbruk av enhver naturressurs som finnes er en av de største globale problemene som seiler ubemerket forbi. Nei, det er ikke bemerket som et problemet i verken artikkelen på NRK eller Nettavisen.
Det som omtales som “Day Zero” i Cape Town er det perfekte bilde på nordmenns selvopptatte holdning til verdensproblemene når nyheten kommer samtidig som vi får opplyst om at endelig kommer det nye trend vannet #SmartWater i norske butikkhyller. Ja, for i en verden med så mange problemer skulle det bare manglet at nordmenn skal importere dårlig flaskevann.
Så mellom reklamen for billig turer til ferieparadiset Cape Town og instagrambilder med SmartWater, får vi servert unnskyldningen for vår stadig økende appetitt med at det er Kina, India og Japan som er hovedproblemet i en global krise. Ja, for det er de store elvene i Asia som er årsaken til plastavfallet i havet, ikke vårt forbruk av plastprodukter. For vi er jo bare 5 millioner i Norge så da kan jo vi gjøre som vi vil, vi (Norge AS) skal jo tross alt forsyne fremtiden med norsk miljøvennlig olje fra verdens fineste matfat (Barentshavet).

Så reis deg selv spennende, opplev det autentiske New York, Dubai. dykk på Great Barrier Reef og ta et cruise i Karibien, vi er bare 5 millioner mennesker i Norge, så bidraget vårt blir uansett så stort i den lille sammenheng globalt sett.

https://www.nrk.no/urix/cape-town-kan-vaere-uten-vann-om-90-dager-1.13870904

https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/cape-town-trues-av-trke---utrolig-at-ingen-bryr-seg/3423409309.html

Turistmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post671

Pant alt- Alltid.

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 19, 2018 16:20:35

Under overskriften: Bruker du plastflasken om igjen? får vi en bekreftelse på at vi har ikke gjenbruk av plastflasker i Norge.
Ja, Coca Cola sier det best i artikkelen, “Våre flasker er ikke beregnet på gjenbruk”.

Vi er i Norge, som resten av verden, utrolig opptatt av dette plastavfallet som i stadig større grad utgjør en enorm miljøtrussel for alt liv på denne planeten. Folk frykter at innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i havet. Vi er bekymret for mikroplast i drikkevannet og miljøgifter som plastikk avgir til naturen.

Så vi skaffer en plastposeavgift for å takle morgendagens problemer. Pant alt- alltid. Til hvilken nytte, hvis plastflaskene ikke kan brukes på nytt? For et par år siden lå gjenbruken av plastflasker på 30%, Men hvis de moderne flaskene ikke er beregnet å bli brukt mer enn en gang, produseres det en ny plastflaske hver gang det skal produseres en ny flaske med vann eller brus. Da er vi vel ikke så bekymret for plastavfallet vi etterlater oss?

http://www.klikk.no/helse/velvare/bruker-du-flasker-om-igjen-3736168

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post668

Alle skal med, du også Giske

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, January 18, 2018 19:10:03

I kjølvannet av #Metoo kampanjen som avslørte Trond Giskes (Ap) oppførsel og trakassering av kvinner har Giske blitt sykmeldt.
Giske er avsatt fra alle verv han hadde i Arbeiderpartiet og det ventes nå på en avklaring i varslersaken, før man kan se på evntuelle verv og komiteer Trond Giske får i Ap og på Stortinget.

https://www.dagbladet.no/nyheter/sykmeldt-i-nye-to-uker/69350346

Det er ikke noe å spøke med, her prater vi om en mann som har tjent millioner på jobben i Arbeiderpartiet, han har opptjent full pensjon etter sine perioder på tinget og ser mest sannsynlig på en god etterlønn når forholdene i trakasseringssaken er avklart. Før han får seg en eller annen kremjobb i en eller annen kommune hvor han blir sittende i et styre hvor han tjener godt med penger. Nei, det er ikke noe å spøke med, for har Giske gjort noe galt, han følger bare Arbeiderpartiets egne motto: “Alle skal med”, og kan man da skvise noen penger til ut av statskassen selv når man har trakassert det motsatte kjønn skulle det da bare mangle at man gjorde dette for er ikke Giske selv et offer i denne saken.

Nei, Giske du fortjener en 14 dagers ferie betalt av staten, en mulighet til å lade batteriene og komme deg fra alle disse vonde påstandene og påkjenningene som har blitt dyttet på deg, bare fordi du (som var en av Norges ledere, ja et forbilde kan man si) har trakassert noen kvinner.

Tafsemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post667
Next »