Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Hva kom først idioten eller den kunnskapsløse?

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, February 27, 2018 19:28:08

Nå får minken skylden for at Norges fuglebestand er på hell. Ja, det er hele verdens fuglebestand som er på hell.
Men her hjemme vil nå fuglekikker Stein Tofte minken til livs og han er ikke alene. Minken får skylden for at fuglebestanden langs Norges kyst går ned, noe som har medført at opp til flere steder her i landet er det jegere ute før hekkesesongen begynner og skyter mink.
Det er opp til mange grunneier og tilrettelegge for jakten på mink i sitt område.

Dette kommer under et år etter at norske medier hoppet på trenden om at “Nå måtte Norges katteeiere ta ansvar og holde kattene inne mens fuglene hekket”.

Det kan se ut som alt annet enn årsak er skyld i at verdens fuglebestand er på hell. Vi kan skylde på minken, katten, været eller gud (hvis du foretrekker en religiøs forklaring). Men nei, det er ingen av de nevnte grunnene som er årsaken, mennesket, vår evne til overfiske, ødeleggelse av habitat, fjæring av hekkeplasser, ødeleggelse av alle naturlige innsjøer og skoger. utbygging av hyttefelt, utvidelse av byer, en ekstrem jakt på fugler, dette er årsakene til nedgangen i verdens fuglebestand.
Norges papegøye er ikke truet av mink, den er heller ikke truet av hytter eller direkte jakt, men vår evne til å drive med overfiske har medført at lundefuglen ikke lenger klarer å finne nok fisk for å bære frem nye kull med lundefugl. Det samme gjelder sildemåken, hettemåken og de fleste andre sjøfugl, de er truet av menneskelige aktiviteter, oljesøl, overfiske, ødeleggelse av hekkeområder.

Med manglende kunnskap er man helt sikker i sin sak.

https://www.nrk.no/rogaland/fuglekikker-tar-jegerproven-for-a-drepe-mink-1.13915533

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post685

Et mareritt pakket inn i en skrekkfilm som vi jubler for

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, February 25, 2018 19:08:07

Det meldes om ekstrem varme i Arktis, 30-40 grader over normalt. Noe som er mot normalt og helt ekstremt, det meldes om fønvind og temperaturer på pluss 2,5 grader. Meteorolog Frode H. Korneliussen i StormGeo uttaler seg overfor VG: “Årsaken er at det normale værsystemet rundt Nordpolen er forstyrret, den normale polarvirvelen, som blant annet består av et solid vindfelt som blåser rundt hele kloden og gir mye vestavind og nedbør til norskekysten, denne virvelen er splittet og sterkt redusert”.

Norge under ledelse av Statoil melder om muligheter når iskanten trekker seg tilbake, tilgangen til ressursene som ligger her, åpningen av nye oljefelt, handelsruter, ja en rekke med muligheter.
Tror ikke vi helt har forstått hvor sårbart klodens klimasystem er og hvor utrolig viktig dette systemet er for alt som lever på planeten jorden. Ja, det er mulig at vi får nye oljefelt og transportveier for varer til og fra hele verden, men hva med alt som lever av og ved iskanten, fisk for å nevne en utrolig viktig ting, men det er kanskje ikke så viktig. Forsvinner isen i Nord, er det ikke noe som kan stoppe Sydpolen fra å smelte, smelter Sydpolen Antarktis ser vi på en 200 meter havstigning (skal vi tro NASA’ forskere som måler isen på Sydpolen).

Men Norge under ledelse av Statoil skal åpne nye oljefelt, 2018 er det fornyet tro på oljeeventyr i Nord. Staten skal igjennom Statoil investere milliarder i nye oljefelt i 2018.

Dette er etter statens egne forvaltningsplan, uten hensyn til kloden eller fremtiden.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/zL8lOK/ekstremvarme-i-arktis-verdens-nordligste-maalestasjon-har-varmegrader

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post684

Kvinnekamp på salg

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 24, 2018 14:23:17

I en tid hvor likestillingen har fått drahjelp av #Metoo kampanjen, gamle kvinnesyn prøver å brytes ned, velger en av Norges store kvinnelige blogger å reklame for underlivsdeodorant. Ja, det er Caroline Berg Eriksen som nå velger å slå et slag mot kvinner gjennom å hylle og reklame for deodorant til underlivet. Caroline Berg Eriksen mener nemlig at kvinnekroppen ikke er bra nok naturlig og derfor burde forbedres gjennom å fylle underlivet med kjemikalier. Kjemikalier som i beste fall bare ødelegger kroppens egne evne til å “rense” seg selv og etter å ha brukt produktet en stund i underlivet kan bli avhengig av å bruke det som en direkte følge av at du har ødelagt noe som har fungert knirkefritt i 70000 år.

Klør det og lukter vondt i underlivet skal du gå til legen, ikke pute kreftfremkallende kjemikalier der for å dekke over problemet.

Men igjen kanskje det er mangel på kunnskap som gjør at Caroline Berg Eriksen velger å reklame for produktet og ikke egen griskhet. Uansett hva som er tilfellet for Caroline Berg Eriksen, er det dumt at en av Norges mest profilerte kvinne bloggere velger å ødelegge kvinnekampen på denne måten. Men for all del, dytt kjemikalier opp i ditt eget skritt hvis det er det som skal til for å bli sterile, naturlig utvelgelse kalles dette, bedre kjent som Darwins utviklingslære.

https://www.minmote.no/#!/artikkel/24268591/kritisk-til-caroline-berg-eriksens-hyllest-av-underlivsdeodorant

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post683

Så klart oljebransjen har rett

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, February 20, 2018 20:21:30

I en ny undersøkelse fra Universitet i Bergen kommer det frem at nordmenn har større tro på fiskenæringen enn oljenæringen.
Oljenæringen er raskt ute med å påstå at nordmenn tar feil og at det er lenge til fisk er like viktig som olje.
“Hvis folk har mer tro på fisk enn olje, har vi ikke gjort jobben vår”, uttaler kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Ingen kan benekte at Tommy Hansen har rett i at oljen har gitt Norge en ekstrem velferd, men dette er bare hvis man velger å se bort fra kostnader som er knyttet opp mot oljebransjen og overser kostnaden som kommer som følger av vårt evige forbruk av fossile brensler. Ja, Tommy Hansen har helt rett i at oljen kommer til å bestå i mange år til. Alt oljenæringen trenger å gjøre er å holde olje hjulene i gang noen år til, så vil det heller ikke være noe fisk i havet eller noe oppdrett, da har Tommy Hansen fått 100% rett, oljenæringen vil være den eneste næringen i fremtiden hvis oljenæringen selv får bestemme.

Så la oljenæringen kjøre på, skal du se at hele dette spørsmålet med verdens fiskebestand løser seg selv, problematikken knyttet til hvalfangst vil løse seg, vi slipper triste bilder av sjøfugl som sulter ihjel.
Ja, kjære deg, hele det med et vern av Lofoten, Vesterålen og Senja vil om noen få 10 år være bortkastet, lar vi oljenæringen få sin vilje.
For som det gamle olje ordtaket sier: “Det er lite godt mat i sort gull, men til gjengjeld får du kreft”.

https://www.nrk.no/hordaland/oljenaeringa-meiner-nordmenn-tek-feil_-_-lenge-til-fisk-er-like-viktig-som-olje-1.13919914

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post682
Next »