Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Ikke la deg bli lurt

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 17, 2018 19:03:50

Dette er ikke et nytt problem eller et problem vi kommer til å få i fremtiden. Dette er et problem nå, som det var da Thor Heyerdahl adresserte problemet etter sin ferd med Ra 2. En reise han tok i 1970 fra Marokko til Vestindia, etter å ha gått i land i Vestindia kommenterte han at de hadde seilt i søppel hele veien. Så når jeg da leser om at dette plast avfallet vi etterlater oss kommer til å bli et problem i fremtiden lurer jeg på hva de mener, akkurat som det ikke er et enormt problem i dag, som det var i 1970.

Thor Heyerdahl var en miljøaktivist, samme var Odd Børretzen, uten at de nådde frem, så når Nettavisen velger å legge frem at det kommer til å bli et problem i fremtiden, kan jeg ikke annet enn å lure på hvor historieløs, kunnskapsløse journalistene over i Nettavisen er.

Vårt forbruk av plastikk kommer ikke til å bli et problem i fremtiden, det kommer til å forbli et problem i fremtiden for det er allerede et gigant problem. Ett av de største problemene vi står overfor i dag som vi gjorde da Thor Heyerdahl adresserte problemet i 1970, som Odd Børretzen belyste på 90-tallet og det har bare blitt verre. Og hvis du er av den oppfatning at det var en tilfeldighet at Odd Børretzen i en lang periode var i reklamen for panting, så la meg avklare dette med å sitere mann på sitt beste: “Evigvarende. Det er lenge det. Jeg skulle ønske det var meg”.

Ironien i det hele er at all plastikken som noen gang er produsert finnes den dag i dag og den kommer til å være her lenge etter menneskets bortgang. Vårt avfall er evigvarende, så lenge varer tingene, evigvarende, det er lenge det.


https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/sjokkbilder-fra-svalbard----dette-kan-bli--et-kjempeproblem-i-framtiden/3423415658.html


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post681

Jeg blir kvalm

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, February 16, 2018 23:18:41

14 februar 2018 lanserer Rema 1000 en reklame på Facebook, i reklamen er det en ung pike som selger blomster i sammenheng med alle hjerters dag. Hun er iført en hijab noe som skapte massiv hets på nett. Rema 1000 så seg til slutt “tvunget” til å fjerne kampanjen.

Det er greit å ikke være for presset rundt valentinsdagen, det er greit å ikke være for kjøpepresset denne dagen medfører. Det er til og med greit å være imot reklame på sosiale medier. Det er helt greit å ikke like Rema 1000. Men når jeg leser om at Rema 1000 må slette rasistiske kommentarer som følger av at de har en ung pike iført hijab som selger blomster blir jeg intet annet enn kvalm.

Kvalm er ikke et dekkende ord for hvor utrolig historie løs du er. Anlegg en liten bart under nesen så vi kan se hvem du er. For du er en rasist og intet mer. Din holding er feig og din kunnskap osser uvitenhet. Du er en uviten stigmatiserende rasist, uten kunnskap som kan svært lite om natur, historie, samfunn, politikk og økonomi.

Jeg er et 100% sikker på at piken i reklamefilmen er et bedre menneske enn deg som angriper henne med rasistiske holdninger basert på fremmedfrykt skapt av media. Kjære deg du er jo en uviten idiot du kan ikke noe om holdningen dine du proklamerer, som du heller ikke vet opphavet til. Det neste du kommer med er at du er redd for at jødene skal overta verden og “gjenskape” Zion.

Til deg som kom med rasistiske uttalelser mot piken i Rema 100 reklamen, du er som en tyggis under min sko, på sitt beste irriterende og intet mer.

Du kan kalle deg hva du vil, arier, nasjonalist, norsk, nordmann eller rene rasen for min del, så kan resten av oss få lov til og kalle oss mennesker, for det er det vi er. Din uvitende fjøsnisse. Nei, din FEIGE uvitende fjøsnisse.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zLl5RO/remas-valentinsdag-reklame-moett-med-hets-og-rasisme

Det er passende med en takk til VG.no som gjorde meg oppmerksom på saken.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post680

En hel runde og til hvilken nytte kan man undres.

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 10, 2018 16:15:19

Under overskriften: “Kebab døgnet rundt skal hindre pizzabranner”. Kan vi lese om forslaget som skal gi matsteder muligheten til å holde døgnåpent i et forsøk på å stoppe fulle folk fra å starte branner hjemme etter en fuktig kveld på byen. Det blir så klart et forbehold om at matstedet ikke skal selge alkohol.

I samme forslag vil byrådet åpne for at fler steder skal få servere alkohol lenger enn dagens forskrift hvor kun sentrums steder får holde åpent til kl.03.30 på natten.

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/kebab-dognet-rundt-skal-hindre-pizzabranner-1.13906878

Det er ikke lenge siden Oslo’ kebaksjapper byen rundt fikk restriksjoner mot å holde åpent lenger enn 03.30. Det er ikke mange år siden byrådet opprettet det som ble kjent som skjenkeringen i Oslo. Begge tiltakene for å få slutt på bråk relatert til fuktige kvelder. Men det var den gang, nå har da byrådet snudd og glemt hvorfor restriksjonene kom. Da er det vel på tide med en ny arbeidsmiljølov også, en som kan reversere røykeloven også, kan Oslo’ gamle røykepuber åpne igjen sammen med byens gamle kjente og mindre kjente hasjbuler, blir dette bra det. For for guds skyld ikke ha en langsiktig plan, det hadde vært noe dritt.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post677

Kun 38 gauper.

Februar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 03, 2018 10:55:49

Torsdag åpnet årets jakt på gaupe og allerede første dag blir det meldt om at 12 gauper ble felt. 12 gauper av en kvote på 38 gauper.
Dette fikk en notis på VG.no, Verdens Gang omtalte saken som den mest naturlige ting, ja “artikkelen” hos VG var preget av skuffelse over at det er kun en kvote på 38 gauper denne sesongen, det er jo tross alt norsk forvaltningspolitikk vi er inne på her. Norges forvaltning av norsk natur.

Men hadde det vært snakk om et asiatisk øysamfunn som drepte 12 delfiner på en “ikke human” måte hadde artikkelen hat en annen tone. Hadde det vært 12 tigere som var slaktet i Indonesia hadde vi kalt det en natur-forbrytelse. Tenk deg overskriftene som følger når det er 12 neshorn som er slaktet ned og drept for salg av neshorn-horn. For ikke å påpeke hvis det kom frem at det var skutt 12 løver i Afrika, nei, da hadde vi vært raskt ute og krevd at myndighetene måtte reagere på denne groteske utryddelsen av dette flotte dyret. Men dessverre for gaupen, så er den bare en korthalet pusekatt som lever i Norge, verdens rikeste land, som forvalter naturen etter naturmangfoldsloven. Ja, dessverre for dette flotte kattedyret, har vi i Norge noe som heter bonde og han eier sau og disse sauene skal få gå fritt i norsk natur uten oppsyn, så da må nok gaupen vike.

Jeg er litt usikker på om ikke naturmangfoldsloven bør døpes om til naturutrydningsloven eller ikke.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0EGKzg/tolv-gauper-skutt-paa-jaktens-foerste-dag

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post674
Next »