Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Befolkningsvekst, er det NRK prøver så klønete å si.

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, May 23, 2018 20:01:01

Ja, SSB har lagt frem tallene om Norges befolkningsvekst for årets første kvartal og vi går i pluss med 7159 mennesker siden årsskifte.
5500 innvandrere (her er det 13300 innvandrere minus 7800 utvandrere) og 1659 fødselsoverskuddet (her ligger det alle som er født minus alle som har død i perioden).

Innvandrere fra Syria står for en tredel av nettoinnvandring med 1600 personer. Fra Polen og Litauen kom det om lag 400 personer fra hvert land. Fulgt av Eritrea med 300 personer.

https://www.nrk.no/norge/laveste-fodselsoverskudd-i-norge-siden-1985-1.14052398

En faktura vi må ta som følger av vår evig jakt på olje og salg av våpen. Liker du ikke utviklingen med polske arbeidere i Norge må du ta det opp med våre politikere, en effekt av at staten skal ta det billigste anbudet hver gang.
Liker du ikke at vi må ta imot syriske flyktninger, vel takk NATO’ generalsekretær Jens Stoltenberg, takk AP for bombingen av Libya og vår bistand i Irak.
Men ikke bebreid innvandreren uansett om personen kommer fra Eritrea eller Syria.
Vi har ødelagt land som Afghanistan og effekten av vår fredsbombing her blir synlig.

Så når NRK da velger å ha overskriften: “Innvandringen tre ganger høyere enn fødselsoverskuddet”, er jeg svært usikker på hva som ligger bak valget av overskrift, fremmedfrykt eller informasjon, for artikkelen har kun tall og er ikke representativ for overskriften tunge skygge.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post726

Min grønne plen, min stelte hage, en livløs arena.

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, May 20, 2018 21:13:15

I en hage på Nordstrand, i en sommeridyll, en solskinnsdag omgitt av blomster og fuglesang, med lyden fra en gressklipper i det fjerne kan det gode liv nytes. Og det er det det er her i nord, et godt liv, i verdens rikeste land, ulvens terrorisering av Norge ligger som et fjernt minne fra en annen sesong.
Sitter jeg med verdens største frykt, ikke en frykt jeg kan klandre gårsdagens fest for eller våre nye landsmenn og IS. Et fly på en skyfri himmel på vei til Syden gir meg minne av hva som mangler i denne idyllen av en sommerhage. På en tusenfryd til høyre finnes det ikke et insekt, ikke en humle eller bie. I det gamle morelltreet rett foran meg er det ikke noe insekts-summing, og heller ei fra syrinbusken ved porten. I min sommeridyll er det stille som i graven, ser du bort fra en gressklipper i det fjerne. En dødensklipper som hugger ned humler og gress om hverandre. Eller var det bare en drøm av et minne samlet over 35 sommere i denne hagen som ligger som fluesurr i mitt minne?

Sommeren 2017 var et katastrofalt år for fruktbønder på den Nordlige halvkule. I Danmark ble det meldt om en nedgang på 60% i avlinger av epler. Vi utrydder verdens insektbestand med evig bruk av sprøytemidler, luking, rydding og forurensing. La løvetannen vokse. La gresset gro. La løvet ligge i en hekk. Ta opp kampen for humlen som ditt liv var avhengig av det, for det er nøyaktig det det er. Uten verdens pollinatorer er det regnet ut at vi, mennesket, har 5 år igjen og leve.

I en sommeridyll på Nordstrand hører jeg en summingen fra en dødsmaskin i det fjerne.

https://www.dinside.no/video/eIOtyc0Ko_0#_ga=2.29025909.858523734.1526532360-1971505058.1480141948

Hagemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post725

En heliumsballong 17. mai

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, May 17, 2018 19:23:19

Fossekallen er Norges nasjonalfugl. En sort fugl, som er litt mindre enn en stær, veier ca 60 gram, ble kåret til Norges nasjonalfugl i 1963. Generelt veldig kjedelig, en kjedelig fugl, denne fossekallen.

Møt giganten, svartbaken, en måke, matchvekt på 1,5 til 2,2 kg. Vingespenn på 1,7 meter. Norges største måke. En glemt fugl der den svever høyt til sky. En majestetisk fugl, en fugl verdig tittelen Norges nasjonalfugl, for vi er en sjønasjon (er vi ikke?).
Men den er som alle sjøfugl utrydningstruet, gjennom vår forvaltning av havet og forsøpling forsvinner denne giganten i rekordfart.
Svartbaken ser ut som en helt vanlig måke, litt større og med sorte vinger. Svartbaken er en glide fugl, når du ser den på himmelen, høyt der oppe slår den ikke med vingene sine for å bli der, de er utslått og svartbaken svever majestetisk over oss.
Man kan ikke annet enn å tenke på Odd Børretzen med sangen måker når man ser svartbaken, “Skal ha, skal ha” men det blir for min del med et smil om munnen. Odd Børretzen likte måkene til tross for hva sangen antyder.
Børretzen sa det best en gang i et spørsmål om miljøet, “Hvis jeg en dag er ute å seiler og det ikke finnes en måke på himmelen som svever og alt er stille, vil jeg lure på hva annet som er borte og mangler”, her siktet han til vår holdning mot naturen.

Norges fuglefjell er dekket av søppel, fiskeutstyr fra sjø nasjonen Norge, en sjønasjon som regelrett driter i havet, det som ikke har blitt en søppelfylling er dekket av norsk olje. Vi, landdyr, kaller det velferd, en utryddet kyst, et dødt hav.

Parker våre fly, gi luften tilbake til de som eier den, kongeørnen, svartbaken, hettemåken, sildemåken, albatrossen, den nordiske papegøyen lundefuglen, kjellen, skarven, gjessen og ja listen er lang. Et tomt sete på et fly til syden utgjør mer enn du aner. En “nasjonalfugl” glemt, utryddet og borte, frem steg en nasjon tett fulgt av død og utryddelse en nasjon med et nasjonalsymbol olje, en oljenasjon.

https://www.dagbladet.no/nyheter/arktiske-sjofugler-dor-i-reder-de-bygger-av-plastsoppel/69808621

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post724

Mine solbriller, av plast

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, May 16, 2018 22:30:01

Så en av verdens største plastprodusenter Statoil skifter navn til Equinor.
Med fokus på vårt økende problem med plast er det greit at vi avklarer et par ting.
Alt du noen gang har eid som har vært eller er produsert av plastikk kommer til å overleve deg med +1000 år. All plastikk som hittil i menneskets historie har blitt produsert finnes den dag i dag. Den lille prosenten med plastikk som har forsvunnet gjennom brann har gått over til gass, hovedsakelig Co2, en klimagass som kommer til å være i klodens kretsløp i 1000 år.
Plastikk består av en lang rekke miljøgifter. Og Norges oljeproduksjon er en av de større bidragsyterne til dette. Hvor på Norges regjering holder seg svært tilbakeholdne når det kommer til spørsmålet om å forby plastikk (poseavgiften ol), for dette gir utslag på bunnlinjen til den norske statskassens inntekter (populært kalt norsk velferd).

Det er en allmen oppfatning at Co2 er en vekt gass for grønne planter, trær busker etc. Da burde det være en økende produksjon av trebaserte produkter, siden vi har en økning av skog som følger av at vi har en økt konsentrasjon av Co2 i atmosfæren. Men dette har vi ikke.
Noe som gir meg et tankekors når det kommer til vår holdning til plastikk og vårt stadig økende forbruk.

Vi lever ikke lenger i den industrielle tidsalder, vi lever i “plastalderen”. En (plastalder) tidsepoke som kommer til å overleve oss, mennesket, det vise mennesket, homosapiens.

https://www.nrk.no/rogaland/statoil-er-historie-_-navnebytte-klubbet-gjennom-1.14051358

Plastmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post723
Next »