Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Det Norskefiskersamfunn.

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, February 28, 2014 21:16:52

I dagens aviser kan vi lese om alt fra svevestøv og løsningen på dette, til innvandrings-prøver som skal innføres. Alt dette og mer til er vi glødende interesserte i å dykke ned i for å fiske opp galskapen som ligger bak.
Men dessverre får vi ikke tid til dette for vi ser nå på kveldingen at det har dukket opp god gammeldags humor som vi heller hopper på. Det skal gå demonstrasjoner mot Kjell Inge Røkke og hans fiskemonopol.
Vi støtter dette, folke burde få stå for fiske, ikke en mann (Kjell I. Røkke i denne sammenheng) med alt for mange store båter. Dette er hele saken for denne fredagen, vi støtter Norges fiskere.
Saken med bilde av Kjell Inge Røkke som pirat, saken med bilde; http://www.dagbladet.no/2014/02/28/kultur/reklame/tv_og_medier/32079879/

Knall bra tegning.

Ha en riktig god helg.

Økseskaft







  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post124

Symptom Northug.

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 26, 2014 18:35:00

Det kan se ut som det ikke bare er langrennsløperne våre som liker å komme langt etter andre. Det kan se ut som dette er et symptom som preger det norske folk.
Vi kan, vi kunne, vi burde men vi får det bare ikke til.
Vi kan lese i dagens ferske utgaver av avisene våre om pensjonsfondet som er investert i diverse. Alt fra eiendom i New York til landmineproduksjon og barnearbeid i Østen. Noen investeringer er lette å følge, mens andre kanskje er litt tilbakeholdene når det kommer til drift av firmaet som er investert i.
Ja, for hva er vel mer underholdende enn når AP i opposisjon og ute på sin «sverte-kampanje» av Solberg-regjeringen. Dette dukket opp på nyåret og vi hadde gleden av å meske oss med saken den gang. Dette går på tidligere investeringer pensjonsfondet (også kalt oljefondet) har gjort i kullkraft utenlands. Som den gangen i januar er Jonas Gahr Støre Aps finanstalsmann ute igjen med oppfordring om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer.

Den første melding i dag kom på E24.no om at det var flertall på Stortinget om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer. Senere kunne VG.no melde om at verken Venstre eller KrF stilte seg bak kravet om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10120237

Og her er det da flere profilerte mennesker som er ute og uttaler seg om dette, blant annet kan vi lese om Jonas Gahr Støre AP som igjen glemmer at han satt ved makten i 8 år uten å gjøre en d… med saken. Så han kan egentlig slutte med uttalelsene om saken. Jonas Gahr Støre, vi vet med sikkerhet at hadde du sittet i regjering hadde det ikke engang vært aktuelt å diskutere saken, siden vi lærte dette gjennom det rødgrønne samarbeidet de siste 8 årene.
Når du i samme artikkel trekker inn C02 rensing, må jeg nesten bare le. Ja, la oss starte en ny månelanding med AP i spissen, da blir det bra.

Artikkelen trekker også inn organisasjonen Zero, som uttaler seg om saken. Det er Marius Holm, leder i Zero som uttaler seg. Holm kommer med krass kritikk av at det ikke blir noe av tiltaket og legger vekt på viktigheten av dette. For som Holm spesifiserer, er det viktig at oljefondet trekker seg ut av alle kull-investeringer nå og utreder om oljefondet bør gå ut av olje og gass også.
Så la meg forklare dette på Holms vegne, han vil at oljefondet skal slutte med olje og gass, eneste grunnen til at vi har dette fondet er olje og gass forstår du Holm, men ikke la oss henge oss opp i detaljer her.

Men Holm er ikke alene her, Venstres Skei Grande er også for at oljefondet skal trekke seg helt ut av denne type investeringer. Som Skei Grande sier, vil de i utgangspunktet at fondet skal trekke seg ut av alle fossile investeringer, ikke bare kull.

Dette blir for dumt for meg, olje er fossilt-brensel. Vi kan godt kalle det pensjonsfondet og lukke øynene for hva som skjer i verden. Vi kan godt juble over FNs klimaekspert Jens Stoltenberg når han stolt viser frem sin nye elbil. Vet ikke hvor han er i denne saken, eller for den sak skyld hans elbil-venn Frederic Hauge, jeg vil gjette på at de ikke vil uttale seg om dette. For slutter verden med kull må dessverre begge miljømesterne parker Teslaene og gå til jobb. For dette kan du være helt sikker på, verden er per dags dato helt avhengig av kull-kraft. Det at våre fremste miljø»helter» foretrekker å bruke kull-kraft som primære fremkomstmiddel er tragisk. Det at de tier når diskusjonen blir for miljø-rettet er bare trist, hvordan skal hvermannsen forholde seg til klimapolitikken og miljøtiltak, når våre leder er så diffuse som i saken om oljefondets investeringer er for meg helt åpenklart vanskelig.

Så jeg tror vi får gjøre som Hans Olav Syversen i KrF; Nå er vi samlet med andre for å se hva vi kan bli enige om da er vi villig til å justere oss for å få til noe.

Så med Hans O. Syversens diffuse svar i tankene sklir Norge sakte nedover listen over miljøland.

Økseskaft.





  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post122

Til minne om P.G. Wodehouse

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, February 25, 2014 16:53:32

Ta det med ro folk, vi har ikke glemt Helga Pedersen som gjør en fantastisk jobb for tiden som standoppkomiker.
Vi skulle gjerne dedikert hele uken til henne, men det er bare for mye som skjer i verden til å henge oss opp i en liten sverte-kampanje mot Solberg-regjering.

Så uten videre sverting av din egen karriere Helga Pedersen, ønsker vi deg velkommen til Goddagmanns «Hall Of Fame» for fremragende utspill på partimøte i helgen. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Helga-Pedersen-oppfordret-til-a-sverte-regjeringen-7480233.html

Så vi får vende blikket mot dagens sverting av kvinnekroppen. For på forsiden av VG i dag, papirutgaven, er det skrevet med store bokstaver over en normal pen kvinnekropp; Uttrykk om kvinnekroppen. Ja, for nå skal det bli kamp mot ord som blir sett på som nedlatende mot kvinner og kvinnekroppen.

Jeg kunne ikke annet enn å bli begeistret for dette.
For det første så vil jeg gjerne få slenge på en del andre nedlatende uttrykk som vi må slutte med; Muskelbunt, høy, lav, bred, skallet, ølmage, tynn, stor, liten, krøllete, hårete, hvit, storøyd, blek, brun, stor nese, slank, normal, svak og du er hjertelig velkommen til å fortsette listen over ting vi skal slutte å si.

Men det som gledet meg mest med denne forsiden, er at omsider finner jeg en grunn til å hedre og minnes P.G. Wodehouse (15.10.1881- 14.2.1975), han var en britisk forfatter og komiker, kanskje ikke like flink som Helga Pedersen fra AP, men vi får nesten hylle P.G. Wodehouse i dag.

Med takk til VGs forside i dag vil jeg gjerne få lov til å sitere herr. P.G. Wodehouse;
She looked as if she had been poured into her clothes and had forgotten to say 'when'.

Økseskaft.







  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post121

Vår hovedstad.

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, February 24, 2014 19:00:33

Ja, da var det klart for en utvidelse av Oslo by.

Det er plan- og bygningsetaten i Oslo som legger frem ny reguleringsplan for Gjerdsrud-Stensrud. De ser dette som et godt alternativ å utvide byen med en «ny» by rett utenfor Oslo, området ligger utenfor Mortensrud mot Ski. Artikkelen legger frem at det ikke er behov for T-bane forbindelse i første byggetrinn, da er det snakk om 4500 nye boliger. Dette legges frem på bakgrunn av at de ikke ser muligheter for en T-bane forbindelse før 2030.
Artikkelen ligger på NRK.no
http://www.nrk.no/ostlandssendingen/vil-bygge-ny-by-i-oslo-1.11563007
Her er det oversiktskart og noen bilder av hvordan de ser det for seg når det er ferdigstilt.

Jeg på min side kan ikke gjøre noe annet enn å undres hvem som eier tomtene det er snakk om å bygge ut.
Siden jeg ikke kan se behovet for dette, må det være noen med ekstreme interesser for å sette i gang område-utbyggingen her.
For det har jo blitt kjent at boligmarkedet har gått tregt det siste året og det ikke ser ut til å bedre seg med det første.
Men ikke noe av dette bryr meg nevneverdig, det jeg lurer på er hvorfor vi ikke kan ferdigstille et eneste byggeprosjekt.
Kan vi ikke konsentrere oss om Fornebu, få kollektivtransporten til og fungere her først. Vi trenger ikke flere byggeprosjekter for å ha nok å gjøre, vi kan bygge ferdig en ting før vi hiver oss over neste prosjekt vi ikke har kapasitet til.

Økseskaft.





  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post120
Next »