Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Polakker eller Cola

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, February 15, 2014 21:13:39

Ja, etter som OL sklir sakte fremover grunnet "smøreskandaler" og glatt is, kan vi glede oss over at Erna er på plass i Sotsji. Finans Jensen langer ut mot boliglån og boligpriser som er i fallende konjunktur, mens alt dette spennende foregår er resten av oss på jobb og ser på OL.
Eller det er i hvert fall inntrykket jeg har etter en uke med OL-sendinger konstant. For bedriftene jeg har vært innom den siste uken har jeg funnet de kontoransatte samlet i større og mindre grupper foran de mange TV-ene du finner i de moderne kontorlandskapene. Ja, er de ikke samlet foran en skjerm, sitter de ved hver sin PC i det skjulte og følger intenst med på nettaviser og annet som har oppdateringer fra skiløpet som går.

Denne OL «goden» som har dukket opp i vårt langstrakte land er noe jeg er heldig og går glipp av. Jeg kan heller stå spørrende og se på de mange ansatte som jubler begeistret hver gang en av våre «ski-helter» peser over skjermen.

Jeg tror man kan måle en nedgang i Norges effektivitet under OL. For er det ikke det vi alle er ute etter, en god effektivitet. Du skal ikke lete langt før vi kan finne antydninger til at ting går for tregt, veiutbygging, boligbygging ja egentlig alt av bygging går for tregt. Saksbehandlingen i stat, kommune og NAV må øke effektiviteten.
Eller som finansminister Siv Jensen antydet under lørdagens tale til egent parti, effektiviteten i eldreomsorgen. Jensen var heller ikke den eneste som dro frem effektiviteten denne lørdagen. FRP veteranen Carl I. Hagen er også ute og skriker om effektivisering denne lørdagen.

Jeg er i det store og hele enig med Carl I. Hagen denne lørdagen, vi trenger et løft av kollektivtransporten i Oslo by. Men veien Carl I. Hagen vil gå, kan vi vel se på som alternativ. Han vil ha en rask utbygging av tog og T-bane med flere tunneler under Oslo. Som Carl I. Hagen uttalte i dag, det er bedre å investere i tunneler enn aksjer i Coca Cola. Carl tar videre for seg at dette er bra for Norsk økonomi etc. Carl forteller at han ser for seg at vi henter inn utenlandsk arbeidskraft for å få gjennomført utbyggingen. Han vil ha turnusordning for å få en rask og effektiv utbygging av tunnelene. 12 timers dager, 14 dager på og 14 dager av jobb. Carl I. Hagen mener videre at når utenlandsk arbeidskraft får 14 dager fri, reiser de hjem fremfor å bli i Norge på en brakke. Saken kan leses på http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2766628.ece

Carl I. Hagen kaller det ikke sosial-dumping, noe jeg kan til dels si meg enig i.
Tanken er fin den Carl, men nå vet jeg med sikkerhet at de ikke drar hjem når de får 14 dager fri. De tar heller en ekstra jobb gjennom et annet firma eller en bekjent. Her kan de nå dumpe prisene ned til et nivå som er umulig for meg å konkurrere på.
Dette er sosial-dumping Carl, en dumping som er et direkte resultat av tunnelutbyggingen du så fint foreslår.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post111