Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kunst til folket.

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 19, 2014 20:21:11

Dette har gått meg hus forbi, men nå som jeg hører om det er jeg vilt begeistret. Jeg føler en indre ro når jeg hører at Oslo kommune satser på kunst og kultur og ikke noe tull som aldri kommer til å bli noe av.
Jeg hørte om det første gang i dag tidlig på radioen, morgennyhetene, is-skulpturene i Thereses Gate.
Saken fant jeg sener på NRK, http://www.osloby.no/nyheter/Isskulpturer-til-400000-smeltet-etter-to-uker-7473620.html#.UwT9s2J5Nqo

I Thereses gate i januar, fjernet Oslo kommune p-plasser på grunn av at trikken ikke kom frem. Mye feilparkerte biler hindret trikken i å holde rutetider.
For å gi folket noe når p-plassene forsvant ble det leid inn en kunstner, Peder Istad, som skulle lage is-skulpturer som ble plassert ut på noen tidligere p-plasser. Skulpturene ble plassert ut i starten av februar og har siden den gang smeltet nesten helt bort, det tok 17 dager. Sluttsummen på prosjektet ble 400.000 kr.
Dette prosjektet er i programmet til kommunen kalt «Sceneskift». «Sceneskift» programmet går ut på at kommunen skal tenke nytt på de åpne rommene de har til disposisjon. Og som de sier i artikkelen på NRK skal det komme mye kunst fremover, performance-kunst som Peder Istad kaller det.

Jeg er begeistret, her har vi så mye ufornuftig som vi kunne brukt penger på, skal ikke ramse opp alt her. Men 400.000 kr for en 20 dager med kunst på EN åpne ubrukt plass i byen høres ut som det rene vanvidd for meg.
Tror disse menneskene som sitter bak bestemmelsen her burde ta seg en god gammeldags byvandring. Jeg melder meg som guide.

Økseskaft.  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post115