Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Arkitektur for fremtiden.

Dagens beste, marsPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 11, 2014 19:30:29

Nå er Statsbygg i gang med nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen og vi kan glede oss over denne fremtidsrettede arkitekturen med en prislapp på over 5 milliarder kroner. Noe som bringer oss over til det gamle Nasjonalmuseet, for nå starter kampen om hva dette praktfulle gamle bygget skal brukes til. http://www.nettavisen.no/na24/stjernemegler-vil-rive-nasjonalmuseet/5175956.html

Det er NA24.no som gir oss startdiskusjonen på dette. De kan melde om at det om et nytt forslag, et portrettgalleri. Noe som eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik ikke støtter. Han mener at vi heller skal rive bygget og bygge noe nytt og fremtidsrettet. Han vil at arkitektene bak Snøhetta skal slippe til og rive bygget for å tegne noe stort i glass og stål. Nordvik drømmer i artikkelen om et gigantisk bygg med luksusleiligheter som er bygd over et kjøpesenter meg garasjeanlegg. Han ser for seg at utenlandske investorer kommer til å vise interesse for et slikt prosjekt og vi kan konkurrere med Dubai.

Det er visst fremtiden, ikke ta vare på noe gammelt ærverdig. Riv alt av gamle utsmykkede byggverk i byene våre, rydde vei for moderne høyhus av stål og gips med glatte glassflater som kaster lange tunge skygger over byen.

Nasjonalgalleriet er et gammelt flott bygg, det er over 100 år gammelt, bygget for å stå inn i fremtiden. Vi skal ikke gå inn på det byggetekniske rundt Nasjonalmuseum, skal ikke peke på hovedtrappen, inngangspartiet eller de meter tykke veggene som er bygd med gigantiske steinblokker.

Nei, fremtiden er glassbygg som trenger oppussing hvert 10. år, høye blokker uten sjarm og sjel. Noe fremtiden kan se på med undring i blikket over hvorfor vi rev alt av kulturarv i byene våre.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post132