Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Redningsvest til bry

Våre nominerte erPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, March 12, 2014 19:40:08

Det blir ikke påbudt med bruk av redningsvest i småbåter til sommeren, det har regjeringen slått fast kan NRK melde http://www.nrk.no/nordland/skuffa-over-redningsvestreglar-1.11600395

Vi har i dag bare krav om at det skal være nok redningsvester om bord i båten. Disse trenger da ikke å være synlig eller i bruk, men vi må ha de om bord i båten.

Som NRK melder er redningsetatene skuffet over vedtaket om bruk av redningsvest i småbåter. De peker videre på at 80% av de omkommede i fjor ikke hadde brukt redningsvest. Røde Kors peker på at det er færre som kan svømme nå enn før og kunnskapen om båtliv har gått ned.

Samtidig vil jeg gjerne påpeke en ting NRK ikke tar med i artikkelen, det er flere småbåter på fjorden nå enn før og farten har økt betraktelig for disse båtene.

Det er Næringsminister Monica Mæland (H) som uttaler seg i artikkelen og forsvarer vedtaket om ikke påbud om bruk av redningsvest. Hun mener nemlig at dette ikke er veien å gå.

Som Monica Mæland spesifiserer i artikkelen: «Jeg tror på frihet under ansvar, og oppfordrer alle til å bruke vest. Ingen andre land har et påbud om å bruke redningsvest. Et påbud er ikke veien å gå».

Så Monica Mæland, vi venter på at andre land skal komme med vedtak om redningsvester for å se om dette er et fornuftig vedtak.
Ja, nok om det Monica Mæland fra Høyre.

Så med det i tankene Monica Mæland (H), for et fantastisk utspill om redningsvester og sikkerhet ombord i båt ønsker vi deg velkommen til vår Hall Of Fame.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post133