Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Hetro til bry

Dagens beste, marsPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, March 19, 2014 20:07:47

Toleranse kan gå forlangt, det er bra at vi har en god menneskerettighet og likestilling i dette landet.
Men i det siste har jeg følt meg til bry. Hvorfor kan man undres, svaret er ganske så greit. Ikke har jeg et eksotisk og spennende navn, ikke er jeg arbeidsledig, ikke er jeg homofil, ikke stjeler jeg eller driver med dop.
Man kan med andre ord si det slik, jeg er helt på gjennomsnittet med nordmenn flest. Jeg er helt vanlig. Jeg er en av flertallet.

Så når jeg tenker tilbake på skolegangen min, er det med glede. Men jeg kan jaggu ikke huske at vi heller la så mye vekt på seksualundervisningen eller hva som sto i lærebøkene vår. Det var Ola og Kari Nordmann. Vi tenkte ikke over dette som noe galt heller. Det var to navn som delte epler. Ofte gikk mattestykket noe slikt: «Ola har 5 epler og gir Kari 3 epler. Hvor mange epler sitter Ola igjen med?»

Nå kan dette omsider bli en slutt på.
Det er ikke mange år siden de byttet navn på deltagerne i mattestykket til Ali og Kari Fritz, for Ola og Kari Nordmann var rasistisk.

Men vi har nemlig omsider fått belyst siste problemstilling ved dette mattestykket, takket være professor Åse Røthing ved Høgskolen i Østfold. Røthing har kommet frem til en diskriminering i lærebøkene våre som hun har sett seg nøtt til å belyse. Som Røthing påpeker er Norge et land som mener selv at de er veldig åpne ovenfor homofili. Så at lærebøkene ikke våre har mer «homo-sex», er en form for diskriminering. http://www.aftenposten.no/familie-og-oppvekst/Lite-homosex-i-norske-skoleboker-7507883.html#.UynkLKh5Nqo

Så fremtidens mattestykke blir: «Ali har 5 bananer og deler 3 bananer med Ola. Hvor mange bananer sitter Ali igjen med?»

Vi vet nå med sikkerhet at fremtiden er bedre og tryggere for homofile i det norske samfunn, vi vet nå hvordan vi skal dele frukt med en homofil mann.

Økseskaft

  • Comments(1)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post137