Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Vi er i 11.time

Tja, ikke helt.Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, March 22, 2014 12:29:38

Jeg tror det beste jeg kan starte med er et sitat. Etter bombingen av Pearl Harbor i 1941 sa den Japanske admiralen Isoroku Yamamoto:"I fear all we have done is to awaken a sleeping giant and fill him with a terrible resolve."

Vi er en nasjon som nå har gjort feil. Jeg skulle ønske situasjonen var annerledes, men det er den da ikke. Vi følger våre venner i vest inn i en situasjon som jeg ikke vet om vi er klar for. Vi har per dags dato innført sanksjoner overfor Russland, våre venner i øst. Det kan se ut som den såkalte «fredsnasjonen» Norge, ikke er ute etter hva vi så flott promoterer som fred, tvert imot er vi ute etter noe som ligger i retning av krig fremfor fred. Jeg frykter ikke her for meg når jeg skriver det, men jeg frykter for massene fremfor individet. Vi står på terskelen av en ny stor krig, om det er en ny kald krig eller ei kan vi bare håpe på det beste av de to ondene.
Vi som fredsnasjonene Norge burde heller gå i et tog for et fritt styre i Ukraina fremfor innføring av sanksjoner mot Russland. Vi følger våre venner i vest blindt inn i en situasjon som vi ikke er tjent med. Jeg vet ikke hvordan vi har havnet opp i en situasjon hvor vi har glemt gammelt vennskap, men noe eller noen har blokkert gangsynet vårt.
Det kan se ut som vi ikke er ute etter det beste for massene men det best for oss. Skal vi se på Norges situasjon i denne saken kan vi tjene masse penger hvis det går vår vei, da tenker jeg ikke direkte på sanksjonene som er innført eller handelen med en konkurs nasjon i vest, men salg av en vare vi allerede tjener ekstremt godt på, oljen og gass.

Vi håper på et utfall som ikke bringer tilbake den kalde krig mellom landene USA og Russland med NATO og EU mitt imellom, men at Russland stenger av alt gass salg til EU og Norge blir stående som en av de største leverandørene av denne varen (gass) til EU. Dette er Norges ønskede utfall vi ser her. Et utfall som kun vi er tjent med.

Vi kan dessverre ikke se på en enkelt sak her for å forstå helheten, vi må nesten se hva som skjer på norsk sokkel, hva vår nye blåblå regjering har av valgløfter for å forstå situasjonen bedre.
Noe som bringer oss til Norges ledere, Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland, Erna Solberg og Børge Brende. Dette er våre representanter og skal vi ta dem en etter en kan du like gjerne som meg google hva de har gjort.

Så vi velger vår side uten omhu, vi velger vår side basert på inntekt fremfor fred. Vi ser våre ledere her i landet komme med forhastede tiltak som ikke er gjennomtenkt.
Vi kunne gjort noe Børge Brede ikke gjorde, valgt en diplomatisk vei å gå, vi kunne vært den største nasjonen i denne situasjonen som aldri skulle oppstått.
Vi hadde muligheten frem til nå å plassere oss over USA, NATO og Russland som en storslått nasjon som ville fremme fred, menneskerettigheter og felleskap på tvers av landegrenser. Men her feilet vi med sanksjonene våre mot Russland.

Det kan høres ut som jeg liker eller godtar at Russland annekterer Krim, det er ikke hva jeg gjør. Det Russland gjør synes jeg er forkastelig, men enda verre er vår reaksjon overfor en nasjon som er vår venn. Vi har med andre ord ikke lært noe av historie, vi husker ikke hva de forskjellige nasjonene har gjort for oss.

Vi skulle og vi burde stilt oss i en situasjon hvor vi ikke tenkt på egen fortjeneste nå, heller tenkt på helheten og vår egen situasjon i fremtiden. Vi skulle så klart tatt avstand fra hele holdningen til Russland, men vi burde heller ikke støttet USA og EU. Vi skulle stilt oss som observatører, stilt med diplomater under valget på Krim, gjennom samarbeid med Russland og Putin.

Når jeg sier at Russland er våre venner, mener jeg dette med hele mitt hjerte. Hvis du ikke er enig, tar du feil. For en ting skal Russland ha, de har aldri gjort noe feil eller oppført seg galt overfor nasjonen Norge. De er våre venner. Det er ikke mange år siden vi trengte dem på det sterkeste og de stilte opp for oss og krevde ingen ting igjen. Året var 1945 og de jagde tyskerne ut av landet vårt. Etter at de hadde hjulpet oss å vinne krigen, trakk de seg pent ut av Norge. Dette er en ting vi har glemt.

Dessverre har løsningen til USA med EU hakk i hel siden 9/11 vært å gått til krig i land vi aldri skulle rørt. Vi har ikke gjort situasjonen bedre i Afghanistan, Irak, Libya, Syria, Egypt og Pakistan, tvert imot, vi har gjort det verre for folket som bor i disse landene. Vi burde ikke la dette skje i Ukraina også. Vi, vesten, er interessert i Ukraina av samme grunner som Russland er, vi er ikke ute etter å gjøre det bedre for folket her. Vi vil ha militærbasene på Krim, vi vil ha olje resursene deres. Og viktigst av alt vi vil ikke at Russland skal ha dette.

Vi vet ikke hva som er riktig løsning på krisen i Ukraina, men vi vet en ting. Løsningen vi har valgt så langt er ikke en heldig en.

Hilsen Goddagmann og Økseskaft.  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post139