Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Et moderne folkeeventyr.

Dagens beste, aprilPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, April 13, 2014 10:35:21

På NRK.no kan vi i dag lese om nordmenns dårlige holdning overfor klimaproblematikken. Saken har med fagansvarlig for Grønn Vekst på Handelshøyskolen BI, Per Espen Stoknes, som uttaler seg om det han kaller fem grunner til hvorfor det er slik. http://www.nrk.no/verden/nordmenn-bryr-seg-lite-om-klima-1.11660194
Etter overskriften tar ikke artikkelen seg opp, den blir på sitt beste litt kronglete med for mange ord. For å forklare en ting artikkelen med Stoknes ikke klarer.
Stoknes fem klimahinder for nordmenn:
1. Klimasaken er fjern. Vi bryr oss ikke om hva som skjer i andre land.
2. Dommedag, eller når går det galt. Stoknes mener at vi ikke bryr oss om hva som skjer om 30 år.
3. Skyldfølelsen, klimabudskapet er rettet mot endring i tankegangen uten at vi har gjort noe forandring.
4. Fornektelse, vi ser bort fra faktumet at det er en forandring for å slippe ubehaget med klimaforandringene
5. Identitet, vi klarer ikke å se hvordan klimaforandringene påvirker oss.

Stoknes fem punkter er i artikkelen skrevet på en tung måte som kan gjøre enhver person undrende til hva Stoknes mener. Artikkelen er fylt med fremmedord som ingen vanlig person bruker. Så artikkelen støtter opp under det artikkelen peker på som problem.

Artikkelen og Stoknes glemmer en hel del der den angriper nordmenns holdning til klima. Jeg er helt enig at vi nordmenn har en vrangforestilling når det kommer til klimaproblematikken. Men er dette så rart. Skal vi heller se på fakta, fremfor hva Stoknes gjør, så kommer vi frem til et helt annet svar til grunnen, en det artikkelen gjør.

1. Ser vi først på avisene i dette landet, er det ikke overraskende at en slik artikkel fremmes en dag hvor flertallet ikke kommer til å få med seg saken. Det er veldig ofte viktige saker forsvinner ut før folk får lest de, dette gjøres gjennom avisenes konstante valg om å fremme en blogg til en fotballfrue fremfor en viktig god faktasak som klimatiltak.

2. Det verste når det kommer til avisenes fremlegging av klimaproblematikken er den jeg kanskje liker best, denne står ganske ofte i avisen for tiden: «Norge er klimavinner». Hvordan i, unnskyld språket her, svarte kan jeg lese noe annet ut av den overskriften enn at klimaforandringene er en god ting for Norge.

3. Når vi da omsider får frem noe som er myntet på miljøtiltak, er det som avisene godtar «sjørøverspråk» fra selvopptatte folk som ikke tenker på felles beste, men seg selv her og nå. Vi får fremmet Jens Stoltenberg som en god miljøforkjemper. Jens Stoltenberg har ikke gjort noe godt for miljøet. Tvert imot, mannen har innført tiltak som ikke fremmer miljø, men det stikk motsatte. Han fremmer til og med en bil som ikke er miljøtiltak, her angriper jeg ikke elbilen i seg selv, men størrelsen og vekt med tanke på produksjon og utslipp på denne siden.

4. Vi er blitt fortalt at med klimakvoter blir alt bra. Gjennom klimakvote-kjøp kan jeg fly ekstra mye på ferie. Og siden Norge er veldig flinke til å «gi bort» penger under «skalke skjul» av klimakvoter, så er det helt naturlig at vi har en super god samvittighet når det kommer til klima.

5. Så vi kutter i industrien i Norge, sender den til Kina, nå er det etter alt å dømme Kina som er svarte Per når det kommer til miljøet. Vi klapper oss selv på skulderen for noe som ikke er klimatiltak men det stikk motsatte. Så igjen har vi politikere som gjennom avisene våre forteller oss løgn om egnet klimatiltak.

Hvordan skal hvermannsen i AS Norge vite hva som er rett og galt av klimapolitikk når alt vi får servert er et folkeeventyr basert på en enkel oppskrift bestående av fem punkter.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post156