Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Vin med en bitter bismak

Litt på sidenPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, April 16, 2014 14:16:01

For en tid tilbake dukket det opp at det gamle vernede Svane Apoteket på Karl Johan skulle legges ned, etter 400 år med drift. Vi omtalte saken den gang som tragisk og det gjør vi fortsatt.
Det tragiske er at i verdens rikeste land, klarer vi ikke å bevare et kulturminne av denne størrelsen. Hvorfor det er slik, kan vi bare undres over.

Vi har igjen sett oss nødt til å se mot folket for hjelp til bevaring av kulturminner for ettertiden. Vi fryktet at 7-11 eller Deli de Luca skulle få fri tilgang til stedet. Denne gangen var vi heldige, så dette ble ikke utfallet.
Istedenfor rykker et Enotec inn, «butikk med lokal vin» som det opprinnelig betyr, men i dagens sammenheng la oss kalle det en vinbar. http://www.osloby.no/oslopuls/Svaneapoteket-blir-vinbar-7539354.html#.U05siFV_tqo

Vi er begeistret for resultatet, for er det noe disse lokalene passer bra til, med sitt særegne interiør fra en svunnen tid, er det å nyte et glass vin i rolige omgivelser. Fra hverdagens shopping mas på H&M og 7-11, med stopp på Kaffebrenneriet for noe bittert sort i et pappkrus til en dyr penge. Men dessverre kommer vinen med en bismak av en stat som svikter kulturminnene til stedet.

Med dette i tankene gleder vi oss til et besøk på Svanen Enoteca i de historiske lokalene på Karl Johan.

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post159