Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Fortidens fremtidsproblemer

Dagens beste maiPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, May 20, 2014 18:33:47

Det er med glede jeg leser Aftenposten.no i dag.
Vi kan lese om fortiden som henter oss inn, restene av Nazi-Tyskland som stadig vekk kommer til overflaten for å minne oss på historien som ligger begravd langs Norges kyst. Det er igjen snakk om den tyske ubåten U-864 som sank ved Fedje i Hordaland i 1945 med 65 tonn kvikksølv om bord.

Nå har det kommet en anbefaling fra Kystverket om å dekke vraket på havbunnen, med håp om at dette vil stoppe den kommende miljøkatastrofen som ligger i 65 tonn kvikksølv.

Kystverket har gjort undersøkelser av vraket for 150 millioner. Som gir grunnlag for ny anbefaling om å dekke vraket fremfor å heve det opp og bli kvitt det en gang for alle.
Det er ikke første gang Kystverket anbefaler denne løsningen. Kystverket har kommet med denne anbefalingen flere ganger siden 2003.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Anbefaler-at-ubat-med-kvikksolvlast-ikke-heves-7573578.html#.U3t-HNJ_tqo

Det fine her er at Kystverket velger den billigste og dårligste løsningen. Men jeg kan ikke annet enn å føle en hvis begeistring med tanke på problemene vi pakker pent ned for kommende generasjoner.
Vi kan lage et minnesmerke for fortiden og fremtiden på en gang, mitt forslag til minnesplaten er: «Til minne om tragedien i historien sender vi en katastrofe inn i fremtiden».
Det kan faktisk se ut som Kystverket jobber under prinsippet: «Du vil ikke skyte budbringeren».

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post180