Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

"Feartrade" gårder

Dagens beste maiPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, May 26, 2014 19:21:16

The Guardian har lagt frem forskningsrapporten fra undersøkelser fra Fairtrade gårdene. Det er en nedslående rapport for merket, Fairtrade.
Fairtrade er et merke som ble opprettet for 25 år siden og bygger på at hvis du handler noe med Fairtrade merke har bøndene som dyrker varen, gode arbeidsforhold og riktig lønn. Men etter rapporten om hvordan det står til på gårdene kan vi lese om at bøndene her har verken bedre arbeidsforhold eller lønn.

Dagbladet.no dekker saken og har i denne sammenheng kontaktet Fairtrade Norge ved kommunikasjonsansvarlig Helene A. Formo. Formo kan peke på at det er viktig at slike funn kommer opp og at organisasjonen selv følger opp bøndene tett.

http://www.dagbladet.no/2014/05/25/nyheter/fairtrade/landbruk/etiopia/uganda/33498239/

Det er godt underdrevet av Helene A. Formo, at bøndene har en tett oppfølging. Hadde det vært en tett oppfølging av Fairtrade gårdene hadde denne situasjonen aldri dukket opp.

Jeg har personlig aldri hatt noen illusjon om at Fairtrade er noe bedre enn andre gårder når det kommer til lav lønn og dårlig arbeidsforhold. Det er bare se på rike Norge som hvert år skipper inn utenlandsk arbeidskraft for å spare litt penger her og nå med kun en tanke i hodet: Hvordan kan jeg tjene mest penger her og nå?

Så Fairtrade havner dessverre ut som alle andre når det kommer til dette emne med «kriminalitet».
Det man angrer på er at man blir tatt for det man har gjort.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post185