Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Historieløs leder

Tja, ikke helt.Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 08, 2014 12:54:57

70 år siden D-dag og starten på det Tredje rikets fall.
Det er godt å se at de gjenlevende heltene fra D-dag blir hyllet. Spesielt når vi leser i DN.no om den Norske regjerings, med Børge Brende i spissen, utvidelse av sanksjonene mot Russland. Utvidelsene av sanksjonene kan bare skyldes en ting, at utenriksminister Børge Brende fra Høyre er historieløs.

USA og EU har innført sanksjoner mot Russland etter at det var folkeavstemming på Krim-halvøyen. Folkeavstemningen medførte at Krim-halvøyen løsrev seg fra Ukraina og inngikk samarbeid med Russland.
Dette likte Vesten med USA og Obama i spissen dårlig og anklaget Putin for å stå bak valget på Krim.
http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2014/06/06/norge-utvider-sanksjoner-mot-russland

Så på denne dagen 70 år etter D-dag utvider en historieløs Børge Brende sanksjonene mot Russland. Det kan se ut som ønsket til Brende er en ny kald-krig mellom Vesten og Russland. Det vi lærte under forrige kalde-krig er tydeligvis ingen ting. Det vi husker av historie er enda mindre.

Så mens verdens lederne møtes på Omaha Beach 70 år etter D-dag, kan det se ut som gammelt vennskap er glemt atter en gang.
For hvor hadde vi vært i dag uten Russland den gangen, er kanskje spørsmålet Vesten må stille seg.
Uten to sterke nasjoner den gangen hadde vel utfallet fra D-dag blitt annerledes. Hadde Tyskland under ledelse av Hitler konsentrert sin kraft i en retning, med V2-rakettene sine godt beskyttet ville USA med de allierte aldri nådd inn på land denne skjebnens dagen. Omaha Beach hadde forblitt Tysk og Vesten som vi kjenner den ville mest sannsynlig vært tapt.
Uten en sterk Sovjetunionen den gangen som åpnet en massiv front mot Nazi Tyskland ville Tysk-vennlige Italia hold de allierte tilbake og D-dag ville vært tapt, for Tyskland hadde kun hatt en front å kjempe på.

Den gangen la vi våre forskjeller til side og nedkjempet en Nasjon mot all odds.
Det kan se ut som Børge Brende har glemt det gamle ordtaket: Min fiendes fiende er min venn.
Og Russland har alltid vært en venn av Norge.
Så når jeg ser verdenslederne møtes for en hyllest til heltene som inntok Omaha Beach for 70 år siden, kan jeg ikke annet enn å håpe på at historien aldri vil gjenta seg. Men det kan se ut som ikke alle deler denne tanken.

Goddagmann og Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post193