Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Vekstvansker

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, June 20, 2014 13:23:16

Adresseavisen melder i dag om Oslo beboernes «sløsing» med vann.
Gjennomsnittlig Oslo beboer bruker 160 liter vann hver dag og det er ønsket av vi klarer å redusere dette til 130 liter.
Flere Europeiske byer er nede på 100 liter per dag per innbygger. Så det er ikke urealistisk med 130 liter per Oslo beboer.
Dette kommer samtidig som rapporten om innbyggertallet i Oslo. Vi skal i løpet av kort tid bli 700.000 innbygger i Oslo.
Så da skorter det på, som Adresseavisen sier, vann, avløp, kollektivtransport, barnehager og skoler. Den årlige veksten i Oslo er på 10.000 innbygger. http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article9827695.ece

Det er dessverre ikke bare punktene over som kommer til å by på problemer. Sykehusplasser, eldreomsorgen, brann- og redningsetaten, politiet, vel hele infrastrukturen til Oslo by kommer ikke til å takle presset det blir utsatt for.
Alt fra vann, avløp og strømnettet til kollektivtransport og veinett kommer til å bli presset over det det noensinne var bygd for.
Vedlikeholdet dette krever kommer til å være langt dyrere enn det byplanleggerne kan forstille seg.
Så her fremskynder vi en vekst som vi ikke klarer å følge opp, alt for å skaffe flere skattebetalere til en by med alt for mange vekstproblemer som det er. Det må være noen i stat og kommune som har et sterkt ønske om at Oslo by skal bli en storby på høyde med verdens storbyer, uten tanke på utfordringene og problemene dette gir.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post201