Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Oljenasjonen

Dagens beste juniPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 22, 2014 09:27:47

Det går fortiden et program på nett, som heter Oljebarna, det går ut på hvor late og bortskjemte dagens unge i Norge har blitt på grunn av oljen. Nå er det vel ikke bare den unge generasjonen som lider av dette: Kaste penger på problemet til problemet er løst.
Nå har nemlig det nye Munch museets prislapp økt med 1,1 milliard. Den nye prislappen på Lambda utbyggingen i Bjørvika er nå på 2,8 milliarder kroner. Oslo kommune skal søke om større støtte fra staten til utbygningen, den nye søknaden økes fra 600 millioner til 1 milliard. http://www.klassekampen.no/article/20140620/ARTICLE/140629999

2,8 milliarder til et prosjekt på Norges dårligste grunn, for å flytte gammel kunst fra Tøyen til Bjørvika. Kunsten vil være den samme, siden kunstneren Munch er død for lengst. Det er som det pekes på i artikkelen kunst som er kjent i utlandet, men i hvilken skala? 2,8 milliarder representerer mange besøkende. Hvis vi har en billettpris til 100 kr per besøkende, må vi ha 28 millioner besøkende for å dekke byggekostnadene. Dette er et regnestykke hvor vi ikke tar høyde for vedlikehold eller strømforbruk i bygget, heller ikke lønn til ansatte.

Lurer på hva man kunne fått til for nesten 3 milliarder hvis man bestemte seg for å beholde Munch på Tøyen, men oppgradere området rundt for den summen Lambda koster. Det fine med denne løsningen, beholde Munch muset på Tøyen, da vet vi at det står på trygg grunn for kommende generasjoner, slik at disse også kan se tegningen til Munch.

Men som artikkelen avslutter med er heller ikke direktøren på Munchmuseet Stein Olav Henrichsen nevneverdig bekymret for utgiftene til det nye museet i Bjørvika. For som Stein O. Henrichsen uttaler: «Forprosjektet viser at de første anslagene var veldig treffsikre, og at det bare er nødvendige med relativt små justeringer i kostnadsbildet».

Mindre justeringer på Lambda prosjektet, 1,1 milliard kroner fra først antatt og fremlagt i 2009. Det er en mindre justering som Stein O. Henrichsen sier.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post202