Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

NRK, Nesten Riktig Kunnskap

Dagens beste, juliPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 28, 2014 09:32:51

NRK.no har gått inn i birøkternes verden denne sommeren og har ikke noe gledelig å melde fra denne kanten.
NRK har vært Nord på og besøkt birøkterne, som er i en fortvilet situasjon siden de ikke kan få hjelp av resten av verden når det kommer til nye bie bestander. Artikkelen forteller oss at Nord-Norge har de siste bestandene av friske bier.
Noe som medfører at birøkter yrke er på vei nedover i Nord-Norge og foreningen for birøktere i Nord er fortvilet over situasjonen.

Artikkelen legger frem parasitten varroamidden som synderen her. Parasitten kan gjøre bien aggressiv, forvirret og har skylden i tidligere død. Noe som medfører en tilbakegang i bie bestandene. Men de har enda ikke funnet parasitten i Nord-Norge, noe som har medført at Nord-Norge sitter i «karantene» når det kommer til import av bier.

Heldigvis har NRK tatt bryet med å nevne pollinering i artikkelen, men det er så vit.
Det er vel her artikkelen bommer med en mil. Det er en global krise i verdens bie bestand. Det er en global krise når det kommer til pollinering.
Selv om artikkelens forfatter er mest bekymret for honning, kan vi plukke opp tråden for ham her. Det er ikke honning mangel som blir problemet ved en bie utryddelse. Det kommer til å bli en global matmangel. Bien er enestående på pollinering, siden bien kommuniserer med resten av bie-familien og samarbeider på en flittig måte for å høste nektar fra område med mye blomster.

http://www.nrk.no/nordland/_-biene-kan-bli-mer-aggressive-1.11846790

Det som overasker meg mest i artikkelen er at NRK ikke har fått med den største synderen som er skylden i den massive bie-døden, menneske.
Menneskets evne til å sprøyte i stykker biens immunforsvar. Gjennom moderne jordbruk og utnyttelse av matjorden og ødeleggelse av biens naturlige habitat, klatrer vi, mennesket, opp på tronen som den største parasitten når det kommer til bie-død.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post225