Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Cirka 350 jerv eller noe

Et sted i AfrikaPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 15, 2014 09:42:40

Vi får ønske vår nye kategori velkommen: Et sted i Afrika.
En kategori som er dedikert til Norge og nordmenns holdning til en bærekraftig utvikling av naturen og dens mangfold, kalt logisk Norsk naturvern.


Årets jervejakt startet rett før helgen, lisensen har en kvote på 134 dyr. I følge Miljødirektoratet er den totale bestanden på cirka 350 jerv. Det er Miljødirektoratet som har gitt fellingstillatelse gjennom årets kvote på hver tredje jerv. Seksjonssjef Terje Bø i Miljødirektoratet innrømmer at kvoten er urealistisk høy.

Fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet uttaler til NRK er at Norge har et spesielt ansvar for å ta vare på jerven, siden den er sterkt truet. Ser vi på antall dyr som er dokumentert og i live per i dag, har vi en individbestand på 285 dyr. Lisensjaktkvoten er på hele 47 prosent av bestanden.

Etter dette er artikkelen evig lang med Miljødirektoratet som forsvarer lisensjaktkvoten. Miljødirektoratet klarer ikke å se at kvoten på 47 prosent kan medføre felling av for mange dyr, siden de ikke tror kvoten kommer til å bli fylt.

http://www.nrk.no/nordland/1.11927686

Med andre ord kunne kvoten vært på 100 prosent av bestanden, hvis det er slik at fellingen begrenser seg selv.
Det er vel derfor vi har kvoter, siden fellingsjakten begrenser seg selv automatisk.
Jeg kan se logikken til Miljødirektoratet: Feller vi nok dyr, dør bestanden av dyret ut og diskusjonen om lisenskvoten på dette dyret utgår under neste jaktsesong.
Hvis ikke dette er naturvern vet ikke jeg.

Et sted i Afrika, kjører det busser rundt med reklame fra WWF som ber det Afrikanske folket om 100 kr til å redde Norsk jerv.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post252