Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Skalldyrmiddel

Dagens beste, septemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 15, 2014 10:38:40

For en tid tilbake skrev vi om lakseoppdrettenes forsøpling, hvordan det ble antydet at skalldyr rundt oppdrettsanleggene døde på grunn av det store forbruket av lakselusmiddelet. Lakselusmiddelet forhindrer lakselusen i å få nytt skall og på denne måten tar liv av lusen.
Det ble blankt avvist av Jens Christian Holst, havforsker i det private selskapet Ecosystembased. Jens C. Holst som tjener penger på lakseoppdrett, gjennom styreverv i selskapet Marine Producers Norge AS.

Men nå kom det ut en ny forskning som beviser det som var fryktet, lakselusmiddelet som brukes i oppdretten tar liv av alt annet av skalldyr i havet.
Det er NRK.no som melder om forskningen og funnet rundt lakselusmiddelet. Det er det uavhengig forskningsinstituttet IRIS i Stavanger som har undersøkt konsekvensene av lakselusmiddelet. Forskningen beviser at stoffet har samme virkning på andre skalldyr i havet. Forsøkene IRIS utførte beviste at reker ikke overlever skallbyttet etter å ha vært utsatt for lusemiddelet.

Norsk institutt for vannforskning har en rapport fra 2011 som slår fast at påvist konsentrasjon i vannprøvene var tilstrekkelig høye til å utgjøre en risiko for organismene i havet. De fant konsentrasjoner av legemidler mot lakselus opp mot en kilometer fra oppdrettsanleggene.

http://www.nrk.no/nordland/bekymret-for-legemidler-i-oppdrett-1.11931728

Da kan det se ut som hytteeier Åge Wee, som uttalte seg til Dagbladet om forurensningen i Ålfjorden i Sveio tidligere i måneden hadde rett, når det kom til saken om det 2 km lange beltet med døde reker på stranden ved Ålfjorden.

Kanskje noe skulle sendt forskningsrapporten fra IRIS til «havforsker» Jens Christian Holst i selskapet Ecosystembased.

http://dagens.goddagmannokseskaft.org/#post245

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post253