Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Korttenkt rot

Dagens beste, novemberPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, November 11, 2014 19:08:03

Vel da kan vi glede oss over enda mer tull fra Fremtiden i våre hender (FVH). Det er leder Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender som uttaler seg til Dagbladet.no om den manglende gevinsten på å handle kortreist mat.

For etter Arild i FVH er miljøgevinsten på kortreist mat, i forhold til mat fra andre siden av kloden, lik null målt i forurensing Co2 per kilo enhet. FVH mener at varer fraktet halve kloden rundt er like lite forurensende som noe du kjøper fra den lokale bonden.

http://www.dagbladet.no/2014/11/09/tema/dinside/aller/okonomi/mat/36165398/

Det beste er når de «kunnskapsrike» lederne er ute med uttalelser om noe de ikke kan, vet, eller forstår. Sånn som Arild Hermstad i FVH gjør her, klarer å rote til en enkel sak med ville påstander. Det er fullt mulig, som Arild i FVH kommer med til Dagbladet, at selve Co2 utslippet på frakten er lav, men FVH glemmer en hel del i dette regnestykket.

Er utgangspunktet et ferdig produsert frakteskip som er sjøsatt og operativt med lasten om bord, er kanskje utslippet målt i Co2 på en tørrvare ganske lav og sammenlignbar med kortreist mat. Men skal vi frakte ferskvare, som trenger kjøling om bord så er regnestykket et helt annet. Da må vi se på kjølevæsken de bruker, hvordan denne kjølevæsken holdes kald, vel vi må til og med se på produksjonen av selve kjølevæsken, for ikke å prate om holdbarheten til selve kjølevæsken og hvor ofte den må byttes ut eller etterfylles.

Så regnestykket til Fremtiden i våre hender er ikke rett frem og målbart i Co2 utslipp på frakt. Nå kan jeg lite om frakteskip, men de må ha vedlikehold og maling som tåler saltvann, dette er heller ikke tatt med i regnestykket på miljøforurensingen ved langreist mat.

Så når Fremtiden i våre hender er ute og utaler seg om kortreist mat, kan vi bare håpe at fremtiden er i noen andres hender.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post283